Keith Knight heeft een youtube channel ‘ Dont tread on anyone’ , daarop staat een (5 uur durende!)  video compilatie van libertariers.  Ook Toine Manders komt er in voor (zie eerste comment onder de video voor inhoudsopgave).  Een soort introductie tot libertarisme. Dingen die je waarschijnlijk niet bij de NOS gaat zien/horen. 

Keith heeft in korte tijd een steile leercurve meegemaakt.  Hij was een linkse rakker die zichzelf dwong om Glenn Beck te kijken teneinde er achter te komen hoe mensen toch zo dom konden zijn om tegen Obamacare te zijn.  Daar hoorde hij o.a. het argument dat mensen met geweld gedwongen werden iets te kopen waar ze niet op zaten te wachten.  Dit ‘red pill’  moment leidde hem down the rabbit hole en uiteindelijk tot voluntarist die zich actief inzet om geinstitutionaliseerde agressie uit te bannen. 

Hij heeft recent ook een boek uitgebracht met 49 van zijn favoriete libertarische werken die volgens hem goede munitie geven in een debat met fascisten etatisten.  Hoofdstuk 50 staat vol met quotes, zoals deze pareltjes: 

“It is absurd to believe that an agency which may tax without consent can be a property protector. Likewise, it is absurd to believe that an agency with legislative powers can preserve law and order.” – Hans-Hermann Hoppe

“There are several ways to prove that government cannot possibly be legitimate — never has been, and never will be. For example, people obviously cannot delegate rights they do NOT have themselves. If you do not have the right to rob your neighbor on your own, then you can’t possibly give such a right to some public official, nor can anyone else. No election, no constitution, no political process can make robbery and extortion moral and righteous; even if politicians first do a bunch of complicated pseudo religious rituals, and then call the robbery law and taxation. “– Larken Rose

“As long as the state exists, you will never properly be able to answer “Who watches the Watchmen?” – Ace Archist.

“Anarchism is nothing more than the declaration that “You do not speak for me.” Everything else is just implementation… outsourcing the delivery of security is no different than outsourcing the delivery of food. Anarchism is a relationship, one in which none of the parties has authority over the other.” – Michael Malice

Hier vertelt Keith Tom Woods over zijn boek en hoe hij voluntarist is geworden.  Het is gratis te downloaden of hardcopy te bestellen hier.

Uiteraard komen veel van de usual suspects aan bod.  Rothbard, Hoppe, Molyneux, Larken Rose, Bob Murphy, Tom Woods, Walter Block, Bastiat.  Ook Robert Higgs mag natuurlijk niet ontbreken met zijn ‘ The State is too dangerous to tolerate’ (video onder de link). Maar ook een paar namen waar ik nog nooit van gehoord heb, dus wellicht is het tevens interessante lectuur voor de doorgewinterde AK en niet alleen maar geschikt om je  fascistische boot licking overheidslievende vrienden (en sommige zwakzinnige trollen die op deze site rondwaren) mee om de oren te slaan.

Vorig artikelSubtiel
Volgend artikelHowey test
Hijseenberg
Een chemicus die als een moderne Mendelejev probeert aan te tonen dat bijna alles wat er mis gaat in de samenleving, te verklaren is door het idiotiek systeem van dwang aka overheid. De Staat is een majeure inhibitor in de natuurlijke reacties die tot een bloeiende samenleving leiden, maar zij doet zich graag voor als katalysator. De eerste Wet van Hijseenberg luidt dan ook: "Als er een ministerie voor is, gaat het mis" .

7 REACTIES

 1. Hijseenberg.

  Je overheidsfobie beperkt je dermate in je blikveld, dat je niet in staat bent om het gehele slagveld van macht en kracht te overzien. Dat je de dominante marktkracht van oligarchie niet herkent is nog daar aan toe. Echter, dat je dit ook niet erkent nu het WEF pontificaal op het toneel luidop haar boodschap staat te verkondigen, maakt je ongeloofwaardig. Je positioneert jezelf als het ware buiten het speelveld. En dat is best jammer terwijl je ontegenzeggelijk denkkracht heb, waarin je weer wordt beperkt door je emotionele oprispingen en neiging op de man te spelen i.p.v. de bal.

  Dezelfde manier van handelen zet je voort met verwijzing naar trollen, zonder concreet te worden.

  Kortom, er zit een patroon van halfslachtigheid in je optreden. Je begint doorgaans aardig, maar zet niet door. En dat is best jammer voor een man van jouw kaliber. Voor het Libertarisme vorm je geen toegevoegde waarde, is dan ook mijn conclusie.

  Nog even wat betreft “trollen”; ik vind dat ik als soevereine geest meer punten van overeenstemming heb met het Libertarisme (zelfbeschikking en geweld) dan verschil (non-organisatie). Het zou je dan ook sieren om in de geest van de Vrijspreker te opereren door reacties te falsificeren of te zwijgen.

  Kortom, ik zou zeggen formuleer eens een probleemstelling en koppel daaraan een ambitie. En laat ons dan eens weten welke auteur(s) uit jouw boekenkast het gat hiertussen kan opvullen met welke idee/opinie/ stelling/gedachte!?

  Toine Manders voor Koning!

  • LOL, je trapt pontificaal in mijn ’troll trap’ . Wel eens van ‘ wie de schoen past’ gehoord? Max Verstappen helaas P2 dit weekend maar jij hebt mijn weekend weer gemaakt! dank!

   • Een volwassen vent die zich in het openbaar te kijk zet als groupie van Max Verstappen; amusant!

   • Ojee… mag je niet meer vinden dat Max Verstappen winnen moet? Nou jammer dan. Ik ben ook voor Max Verstappen. Al ligt dat iets ingewikkelder. Eigenlijk ben ik voor iedereen (en iets meer voor #33) behalve Lewis Hamilton. Goede coureur, maar sinds zij een wokewappie is geworden, vind ik haar (v/m/x) maar een rare kwibus.

    Ik zal de tip van het artikel gaan bestuderen. Ik ken ook veel te veel linkse laarzenlikkers die de weg naar redelijkheid niet meer weten te vinden.

    Laatst las ik een provocerende stelling die stelde dat kleine overheid (of helemaal geen) hoort bij een mannelijk ingestelde samenleving. Een grote overheid zou dan feministisch zijn. Irrationeel, grillig en onwillig om recht en vrede te bewaken, want alles draait om hoe het voelt. Daar zit wat in…

  • Alles is verzonnen, je leeft in een bedenksel…fantasie als disneyland ik voel me niet geïntimideerd door dromers of regelnichten ik leef gewoon als een vrijheid oligarch. Dat is een principe maar kom daar maar eens om.

   Maar…maar maar dan komen ze je huis bestormen of ..anarchisten of… anders gelovigen doen je iets aan! hah haha…ga toch prikken man!
   ….zoiets.

 2. Als ik Larken Rose’s quote lees met zijn kenmerkende stemmetje is mijn dag helemaal goed!

Comments are closed.