Meer van the daily lama zien? Volg ze dan op instagram.

Ik heb deze niet gecontroleerd, zou nep kunnen zijn, maar zou ook kunnen kloppen:

13 REACTIES

 1. Alles is lokaal (daar waar het leven van de soevereine burgers zich afspeelt).

  Globaal (oligarchen) en nationaal (politiek) worden slechts gevormd door een groepje mensen met veel geld, een telefoon en een netwerk.

  Deze beide werelden zijn strikt gescheiden.

  • Haha, in het Wilde Westen noemden ze de Colt de ‘peacemaker’, in tegenstelling wat je in westernfilms ziet voor het actie-effect werd er maar erg weinig gebruik van gemaakt, behalve dan door rovers en bandieten, maar die overleefden het vaak niet, omdat jan met de cowboyhoed ook een peacemaker had. De meest beroemde outlaw ‘Billy the Kid’ werd na een paar jaar al afgeschoten, hij werd 22.
   Onderstaande is ook een leuke scene: ‘Unforgiven’ https://www.youtube.com/watch?v=7_uvEuNwUj4

   • Uit dezelfde film de volgende legendarische conversatie nadat ze iemand vermoord hebben.
    Kid: “I guess he had it coming.”
    Clint Eastwood: “We all have it coming kid.”

    Piraten leefden ook meestal niet erg lang. Binnen een paar jaar werden ze opgepakt en opgehangen of vermoord door andere piraten.

 2. De bovenste cartoon is maar al te waar. Zoals in Nederland is te zien momenteel. Politici en ambtenaren bedreigen boeren. Denken dat ze dat ongestraft en zonder tegenstand kunnen doen. Boeren zeggen “nee”. En gelijk piepen de politici over “ik voel mij bedreigd” en “de toon”. Bij een van de “bedreigde” politici stond er (naar men zegt) een omaatje voor de deur. Eentje. En dan piept zo’n lafbek over “terrorisme”. Dit is het niveau van de meeste “volksvertegenwoordigers”. Een stuk ongedierte heeft meer lef en klasse dan dit.

 3. Met het ondertekenen van een wet door WA heeft het leger en de politie een license to kill, https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2022-203.html straffeloos en bij willekeur. Het gewapende geweld zal toenemen tegen ongewapende burgers zoals we al hebben kunnen ervaren de afgelopen 2 jaar. Nu komen de standrechtelijke executies en doodstraf om de hoek kijken. Dit wordt door velen van u al een tijdje ontkent en dat is logisch want het is erg bedreigend en doen alsof het niet zo is door allerlei drogredenen voor jezelf aan te dragen in de hoop op bijval is een manier. Maar helaas bewijsr het zichzelf keer op keer.

  • Als ik het goed begrijp dan hoeven opsporingsambtenaren na de moordpartijen in de onderstaande link alleen nog te verklaren ‘tja, ik voelde me bedreigd’.

   https://www.oneworld.nl/lezen/discriminatie/racisme/dit-zijn-de-george-floyds-van-nederland/

   Eigenlijk zijn ze al heel lang (zeker sinds de middeleeuwen) de weg kwijt maar wij hadden er geen aandacht voor. Alleen al deze regel: “Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau”. Ik krijg niet de indruk dat ze met god de schepper bedoelen.

   Overigens is na dit besluit van de overheid demonstreren anno 2022 heel gevaarlijk geworden. Je zet eigenlijk je leven op het spel want wat als de politie zich bedreigd voelt? Toen ze niet bedreigd werden gebruikten ze al geweld. Wat als de burger zich bedreigd voelt door dit soort besluiten?

  • Lees het artikel goed door. Wat je schrijft is onzin. Er moet sprake zijn van een rechtmatige uitoefening. Standrechtelijke executie valt daar niet onder. Het gaat slechts om een strafuitsluitingsgrond.

 4. Mijn verre voorouders waren Katharen, zo rond 1320 in de buurt van Carcasonne. Zij verzetten zich tegen elke vorm van dictatuur door Kerk of Staat. Daarom moesten ze daar weg om niet te worden vermoord.
  Sinds 1507 wonen ze in ons land. Maar hun verzet tegen overheersing hebben ze nooit verloren.
  Hoe nuttig in de tegenwoordige tijd.

  • De Katharen meenden dat God eigenlijk de duivel is en afgaande op zijn gedrag in het oude testament valt daar het een en ander voor te zeggen. Interessant clubje en een gruwelijke tragedie want de Paus kon een dergelijke aberratie niet tolereren waarmee hij zichzelf ideologisch in de voet schiet zogezegd en misschien wel impliciet bewijst dat de Katharen wel degelijk een punt hadden.

Comments are closed.