Een Beiers arbeidsbemiddelingsbureau vraagt specifiek naar ongevaccineerd personeel om in Zwitserland te komen werken. Naast een betere betaling, directe democratie en een hogere levensstandaard beschikt de Zwitserse zorg ook over meer gezond verstand dan een doorsnee EU zorginstelling.

Zwitserland is al jaren een van de meest populaire bestemmingen voor Duitse emigranten. Naast de als beter beoordeelde levenskwaliteit behoren de aanzienlijk hogere lonen tot de belangrijkste motieven voor een nieuwe start in de Alpenstaat. En degenen die de voordelen van een hoger salaris en lagere kosten van levensonderhoud willen combineren, pendelen heen en weer tussen hun woonplaats in Duitsland en hun werkplek in Zwitserland.

Geschoolde arbeiders zijn op bijna alle gebieden hard nodig. Dit geldt met name voor de verpleegkundige zorg, waar de situatie in Zwitserland van oudsher vrijwel gelijk is aan die in Duitsland. Maar terwijl niet-gevaccineerde verpleegsters op veel plaatsen in Duitsland rucksichtlos weggestuurd zijn, willen de Zwitsers deze doelgroep voor zich winnen. Een in Beieren gevestigde recruiter rekruteert specifiek niet-gevaccineerde verpleegsters uit Duitsland en belooft hen een “respectvolle werkgever” in Zwitserland.

Om het chronische tekort aan verplegend personeel onder controle te krijgen, hebben veel kantons speciale aanbiedingen voor opleiding en bijscholing voor loopbaanwisselaars opgezet. De Luzerner Zeitung meldde onlangs dat tegen 2029 alleen al in Centraal-Zwitserland ongeveer 14.000 extra geschoolde arbeiders nodig zouden zijn. De campagne “Van persoon tot persoon” heeft tot doel een loopbaan in de verpleegkunde aantrekkelijk te maken voor loopbaanwisselaars.

Iedereen die een in Duitsland verworven beroepskwalificatie in een verpleegkundig beroep heeft, zou geen problemen moeten hebben met de erkenning ervan in Zwitserland en zal in staat zijn om tegen een redelijk loonniveau te beginnen. En vooral, en misschien nog wel belangrijker: ongeacht zijn huidige of toekomstige vaccinatiestatus, hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken over zijn professionele bestaan.

Ervaringsdeskundige Christian Goldman:

Ich bin vor zwölf Jahren ausgewandert und habe keinen Tag diese Entscheidung bereut.
Ich bin Pfleger und arbeite maximal fünf Tage am Stück und nie mehr als zwei Wochenenden im Monat. In Deutschland sind zehn und mehr Tage nicht unüblich, über den Personalschlüssel will ich gar nicht erst reden.
Hier in der Schweiz wurde vor ein paar Monaten die Pflegeinitiative angenommen. Einfach mal googlen…in der Schweiz ist so etwas möglich.
In Deutschland wäre ich nicht mehr im Beruf, ich hätte schon vor der Corona-Zeit das Handtuch geworfen.
Wer von euch die Möglichkeit sieht auszuwandern, der sollte es tun. Ihr seid herzlich willkommen, gerade als Pflegende ist die Schweiz verglichen mit Deutschland das Paradies.

Bron: Reitschuster

 

 

 

5 REACTIES

 1. Zwitserland, waar in Davos het WEF zich heeft ingegraven gevestigd en vandaaruit o.a. met Europese regeringen aanstuurt meedenkt en het WEF bepaalt adviseert hoe in Europese of wereldwijde landen het beleid eruit moet op elkaar zouden, -eventueel, misschien, ooit, later, vrijblijvend, zonder dwang- of dreigen met persoonlijk kaltstellen, einde carrière of met een moordaanslag uit de weg ruimen, kunnen afstemmen.

  Maar slechts, WEF Zwitserland regeert en dicteert denkt zonder enig belang samen mee met o.a. Europa op weg naar een beter vorm hoe problemen, die er niet zijn of zij zelf met veel theater en show maken, op te lossen.

  Dat ze in Zwitserland ongevaccineerd personeel zoeken lijkt misschien een beetje raar, omdat ook Zwitserland het WEF advies en hun duistere agenda poesiealbum m.i. volgt. Zou daarom geschikte kandidaten adviseren een dergelijk formulier niet zomaar, onmiddellijk in te vullen. En wat vandaag ongevaccineerden zijn, moeten
  mogen morgen ook de gevaccineerden zijn.

  https://www.blick.ch/schweiz/mittelland/aargau/erfolgreiche-beschwerde-schweizer-uni-warf-corona-skeptikerin-illegal-vom-campus-id17816272.html

  https://www.tagesschau.de/ausland/volksabstimmung-schweiz-105.html (dat alles zonder stembusfraude; mit der hand aufs Kreuz)

  Las deze ergens: 𝐖𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐫𝐞𝐠𝐞𝐞𝐫𝐝 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐝𝐢𝐜𝐭𝐞𝐞𝐫𝐝 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐞 𝐞𝐧 𝐜𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐖𝐄𝐅 𝐜𝐥𝐮𝐛 𝐯𝐚𝐧𝐮𝐢𝐭 𝐙𝐰𝐢𝐭𝐬𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝. 𝐎 𝐍 𝐕 𝐎 𝐎 𝐑 𝐒 𝐓 𝐄 𝐋 𝐁 𝐀 𝐀 𝐑!!

  En zijn er al arrestaties verricht? Nee, waarom ook, het WEF is maar een onschuldig praatclubje met niet te behandelen psychiatrische patiënten wiens gedachten en adviezen regeringen nergens toe dwingen. Leuk zo’n onmannelijkt WEF tasje op het binnenhof, maar verder reikt de macht van het WEF echt niet. De kracht of macht van het WEF is dermate te verwaarlozen dat ze op regeringen en hun beleid geen enkele invloed hebben. Hooguit gekocht, gedwongen of met een pistool op de borst.

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/wob-verzoeken/2021/05/28/besluit-op-wob-verzoek-over-logboeken-besprekingen-wef

  En Zwitserland stond er onschuldig bij en keek erna.
  https://www.logically.ai/factchecks/library/d4e35e88 Zwitserse politie droeg alleen ‘even’ voor de vorm op dat moment een WEF batch.

  • Even voor de volledigheid: het WEF hoofdkwartier staat in een voorstadje van Genève … De stad die vol zit met “diplomaten”. Een soort van Washington DC. Een grote recruteringsvijver. In het Duits zou je zeggen: de globale Filz.

 2. inderdaad chronische tekort aan “gezond” (verplegend) personeel, waar niet?

Comments are closed.