Auteur: Jon Forrest Little, Money Metals Exchange

 

Nu de markten in beroering zijn, wordt het steeds duidelijker dat het systeemrisico toeneemt. Wat minder duidelijk is – althans voor de meeste conventionele analisten – is dat ondeugdelijk monetair beleid de schuld is.

Een samenvatting van het probleem:

• De Amerikaanse federale schuld wordt “geschat” op $ 31,29 biljoen.
• De niet-gefinancierde verplichtingen (sociale zekerheid en Medicare) bedragen meer dan $167 biljoen.
• Staats- en gemeenteschulden naderen $ 5 biljoen.
• De Amerikaanse schuld / BBP-ratio is 130%
• De Amerikaanse dollar heeft sinds de oprichting van de Federal Reserve meer dan 97% van haar koopkracht verloren.
• De positie van de Amerikaanse dollar als mondiale reservevaluta staat onder druk.
• De inflatie staat op het hoogste punt in 45 jaar.
• Koude oorlogen warmen op.

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, wil ons doen geloven dat hij van plan is de inflatie te verslaan met renteverhogingen, zoals Paul Volcker dat deed in het begin van de jaren tachtig.

Het probleem is dat de tarieven niet naar het Volcker-niveau kunnen gaan omdat de VS niet de belastinginkomsten kunnen genereren om hoge rentetarieven over een ​​schuld van $ 31 biljoen  ​​te betalen.

Volcker kon de rentetarieven verhogen tot boven de inflatiecijfers, omdat de VS op dat moment als een schuldeiser konden worden beschouwd.

Echter, als een enorme schuldenaar is dit instrument vandaag de dag kapot.

En zo bevindt de wereldeconomie zich in een crisismodus en zit heeft de Fed maar weinig opties. “Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen.”

Een digitale dollar is de zieke oplossing van Washington

Een paar weken geleden heeft president Joe Biden Executive Order #14067 uitgevaardigd, waarin hij de Treasury Department opdroeg plannen te maken voor een centrale bank digitale valuta (CBDC) waarvan sommigen verwachten dat het de volgende kenmerken kan hebben:
• GPS-technologie, WIJ WETEN WAAR U BENT
• Gezichtsherkenning, WE WETEN WIE JE BENT
• Onmiddellijke bij- en afschrijvingen, BETAAL NU UW BELASTINGEN
• Systeem voor sociale kredietverdiensten, WEES GEHOORZAAM

Hoe realistisch zijn de risico’s van deze CBDC voorstellen? Ik denk dat ze een risico vormen.

CBDC’s maken deel uit van de “Great Reset”-agenda van het World Economic Forum. COVID-lockdowns, sociale afstand, contacttracering, maskers en vaccins kunnen worden beschouwd als een “test” om te zien hoever de burgers de staatscontrole over hun leven zullen tolereren.

Een voorbeeld hiervan is dat het WEF pleit voor een verplichte app die ‘sociale verantwoordelijkheid’ en ‘persoonlijke CO2 emissies’ bijhoudt.

Als ze je laten zien wie ze zijn… Geloof ze.
We hebben onlangs gezien hoe de FBI achter hun politieke rivalen aan gaan, teruggrijpend naar de tijd van J. Edgar Hoover. Het is dus het gaat niet te ver om te beseffen dat ze het op je gemunt hebben.

Statistieken zijn onderhevig aan interpretatie en cijfers worden gebruikt om verhalen te vertellen. In ons systeem is de primaire rol van de econoom het legitimeren van beleid.

In de natuurwetenschappen is het veel lastiger om cijfers creatief te gebruiken, omdat natuurkundige wetten zoals zwaartekracht helpen om de waarheid boven tafel te krijgen. De Federal Reserve Board heeft iets meer dan 400 economen in dienst, waardoor de Fed een ivoren toren is gevuld met hoogdravende economen die de zaken opzettelijk ingewikkeld houden.

Helaas hebben de vuile trucs van de Fed de koopkracht van de Federal Reserve Note (dollar, vertaler) sinds het begin van de 20e eeuw uitgehold. Nu wordt de wereldeconomie gegijzeld door politieke schepsels gewapend met verwarrende wiskundige formules en algoritmen.

De beste manier om aan STAATSCONTROLE te ontsnappen, is door harde valuta aan te houden.

Dit begrip kan het best worden samengevat door het volgende citaat:

“Als je op een treinspoor staat en je ziet de trein je kant op komen, dan VERLAAT JE HET SPOOR.”

Goud is al meer dan 2500 jaar de beste vorm van geld. Goud is deelbaar, consistent, draagbaar, schaars en vooral de “moeilijkste” van alle fysieke goederen.

Goud wordt beschouwd als de “moeilijkst te produceren” grondstof (ten opzichte van bestaande voorraden) en het best bestand tegen inflatie.

Goud is onverwoestbaar. Bijna elke ounce die ooit is gedolven, bestaat nog steeds, en voorraden die in de loop van duizenden jaren zijn opgebouwd, worden niet aangetast door nieuwe mijnbouwactiviteiten. Bovendien is de jaarlijkse groei van de goudvoorraad slechts 1,5% per jaar.

ZE KUNNEN PAPIER BIJDRUKKEN MAAR KUNNEN GEEN GOUD OF ZILVER SCHEPPEN

We zien een volatiel mondiaal economisch klimaat waarin toeleveringsketens kapot gaan en geopolitieke spanningen toenemen.

Dit betekent dat landen elkaars papiergeldproducten minder gaan vertrouwen. De waarde van goud is onafhankelijk van een overheid of een tegenpartij. Goud wordt gebruikt om transacties in de huidige situatie af ​​te wikkelen vanwege het aloude vertrouwen.

Goud is altijd van nature uit een internationaal en politiek neutraal bezit geweest. Dit is de reden waarom verschillende beschavingen over de hele wereld goud al duizenden jaren als geld gebruiken en dat ze dit nog duizenden jaren zullen doen. Daarentegen zal de niet-gesteunde Federal Reserve Note-versie van de Amerikaanse dollar uiteindelijk de weg gaan van alle  andere mislukte fiat-valuta’s.

Slot overwegingen
Goud wordt zowel door burgers als hun centrale banken over de hele wereld gekocht om verschillende redenen:
• Ter bescherming tegen de dreiging van een staatsschuldencrisis.
• Alle fiat-valuta’s worden gedevalueerd door geld te drukken.
• Angst om slachtoffer te worden van de economische oorlog tussen Oost en West.
• Er ontstaan nieuwe allianties en handelspartners. Naties vertrouwen elkaars valuta niet langer en waarderen dat ze de mogelijkheid hebben om transacties in goud af te wikkelen.

Als centrale banken wereldwijd overstappen op goud, is het dan geen goed idee om hun voorbeeld te volgen?
—————————————————————————
Jon Forrest Little graduated from the University of New Mexico and attended Georgetown University’s Institute for Comparative Political and Economic Systems. Jon began his career in mining industry and now publishes “The PickAxe” which covers topics surrounding precious metals, energy, history, and politics.

10 REACTIES

 1. Volcker kon de rente verhogen, omdat de staatsleningen, looptijden hadden van 10, 20 of 30 jaar. Dus de rentekosten lagen voor een langere periode vast. Als de rente stijgt, merk je dit pas na 10, 20 of 30 jaar.
  Echter, de huidige staatsschulden hebben looptijden van 1 maand, 2 maanden, 3 maanden, 6 maanden etc. Dus als de rente stijgt, zullen de rentekosten binnen een paar maanden enorm stijgen.
  Er is in de begroting van de overheden, bijna geen rentekosten opgenomen, omdat de rente heel laag was of zelfs negatief. Echter, nu de rentekosten gaan oplopen zal de begroting aangepast moeten worden.
  De maximale rente kosten van 1% over 500 miljard schuld is 5 miljard, maar 3% rente is 15 miljard. De belastingen gaan dus flink omhoog en de aftrekposten worden verminderd.
  Het pensioenstelsel gaat nu ook heel snel op de schop, want de obligatiemarkt staat op springen en dus daarmee ook de rest van de markten.

  • Dat bestond toch al, dat hadden ze in de oorlog.
   Cichorei koffie b.v. of eikeltjes koffie is er ook zo 1.
   Echt vies is het niet cichorei, het is even wennen.
   Ik heb het wel eens bij iemand geprobeerd. En het heeft iets weg van koffie.

 2. Banken zijn op dit moment druk bezig om je bankrekening te koppelen aan je mobiele telefoon. De ABN Amro vraagt de hele tijd mijn mobiele telefoonnummer (welke ik niet heb) en de ASN Bank heeft vandaag laten weten dat hun digipas, waarmee je online kunt bankieren, binnenkort niet meer in gebruik is. Bankieren lijkt dan alleen nog mogelijk met een mobiele telefoon. Hoewel ik nog wel in afwachting ben van het antwoord van ASN of ik nog wel gebruik kan maken van mijn bankrekening zonder een mobiele telefoon.

  • Er zijn meer banken die zo werken. De RABO gelukkig niet.
   Ik heb even op de ASN site gekeken en daar staat inderdaad,

   De digipas wordt vervangen door de app ASN Mobiel Bankieren en de browsercode. Daarmee kunt u veilig inloggen en opdrachten ondertekenen. Aanmelden in de app kan makkelijk, snel en veilig met uw betaalpas of persoonsgegevens. Beter voor het milieu en sneller geregeld!

   • Als ik het goed begrijp dan kan ik nog wel op de computer inloggen zonder digipas als ik maar wel via een browser op altijd dezelfde computer inlog. Ik word dus aan mijn computer gekoppeld omdat ik geen mobiele telefoon gebruik. Dit is zo’n aha-moment. Zo worden mensen beetje bij beetje gerobotiseerd (als dat een woord is). Ze kreet riesetz. Het valt mij wel altijd op dat ze bij dwang zulke mooie termen gebruiken (veilig, makkelijk, sneller, beter voor het milieu). Alleen het woordje ‘biologisch’ ontbreekt nog.

  • En dan moet je ook nog een bepaald type mobiele telefoon hebben. Want die ‘app’ kunnen ze niet installeren op een goedkope Nokia, mocht je die hebben. https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=nokia+gsm

   Als zo’n bank dat van je eist dan moeten ze ook maar een telefoon geven. Net als met de aloude apparaatjes die codes aanmaken.

   Bij de Rabobank kun je inderdaad nog op de oude manier telebankieren. Ik zit er ook, al gebruik ik hun ‘app’ omdat het mij goed uit komt. Maar de keuze moet blijven. Net zoals dat “digibeten” papieren overschrijvingen moet kunnen doen.

   • En dan moet je ook nog om 2-3 jaar een nieuw toestel kopen omdat je anders geen beveiliging updates meer krijgt en daarmee je toestel niet altijd even veilig meer is.
    Op b.v. een Android 7 kan jij al niet meer bankieren.
    Een Android 9 vertrouw ik al niet meer daarvoor.
    Ik koop altijd eentje van zo rond de 100 euro om de 3 jaar.. Een Motorola.
    Meer geld hoef je echt niet uit te geven voor zo’n toestel.
    Dus ik heb een afschrijving van 35 euro per jaar om het veilig te houden.
    Maar je moet het wel bijhouden anders is bankieren op je smartfoon niet echt veilig.

   • Lijkt alsof ze bezig zijn om mensen totaal afhankelijk te maken van één apparaat. Voor communicatie, financiën, zaken, kopen, verkopen, socializen, werken, administratie, fotoalbum, agenda, wekker … De ellende als het apparaat stuk gaat of kwijt raakt is vervolgens niet te overzien. Er zal vast een mooi verhaal komen om het apparaat ín de mens aan te brengen om al die ellende te voorkomen. En men gaat weer massaal in de rij staan.

Comments are closed.