Uit TT: Het Sociaal en Cultureel Planbureau roept de politiek op om te laten zien dat de overheid naar burgers luistert en betrouwbaar is. Ook moeten politici hun keuzes uitleggen. De rapporteurs zeggen na onderzoek dat het vertrouwen in de politiek laag blijft in Nederland. Niet meer dan 50 procent van de mensen heeft voldoende vertrouwen in de regering en 51 procent in de Tweede Kamer.                   

Volgens de onderzoekers is het een uitdaging voor de politiek om concrete resultaten te boeken op thema’s als de woningmarkt, de opvang van asielzoekers en de stikstofcrisis.

de Vrijspreker.nl wijst hier al jaren op. Maar we weten het goed gemaakt: overheid, lees en luister in het vervolg wat beter naar de Vrijspreker.nl.

En ondertussen blijven wij ons richten op die 50% die geen vertrouwen heeft in de Tweede kamer en haar gekozenen. Daar kunt u ons best bij helpen; bijv. door www.vrijspreker.nl te promoten of artikelen door te sturen.

Naschrift 2 september: artikel van Ronald Plasterk in de Telegraaf waarbij hij de opstand van de heersende elite, tegen het/ons volk verklaart. Geen wonder dat er steeds meer achterdocht tegen de elite is.

19 REACTIES

 1. zelfs dat kunnen ze niet: Verblijfsstickers Oekraïners op

  TT: Immigratiedienst IND deelt voorlopig geen zogeheten verblijfsstickers uit aan Oekraïense vluchtelingen omdat er te weinig stickers zijn. Vanwege een tekort aan grondstoffen heeft een nieuwe levering vertraging opgelopen.

  Oekraïners krijgen zo’n sticker in hun paspoort zodat ze kunnen aantonen dat ze in Nederland mogen wonen en werken. De sticker zou vanaf vandaag verplicht zijn maar de IND heeft die datum naar
  31 oktober opgeschoven.

 2. Kereltje Jetten is zich nu al aan het voorbereiden op de algemene beschouwingen later deze maand.
  https://twitter.com/Kees_Broekman/status/1565257385790390272

  Hij wil wel betaald krijgen voor verantwoordelijkheid maar deze niet nemen. Straks zit iedereen in de kou en zonder gas om op te koken, dankzij deze zwakbegaafde die wel een beetje hulp kreeg van Boris:
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/western-allies-led-uks-johnson-sabotaged-tentative-ukraine-russia-peace-deal

  Zou wat zijn als dat waar is…

  • Kereltje jetten is nog veel gekker.

   Het is te ziek voor woorden, maar minister Rob Jetten (D66) eist dat gemeenten overgaan van Gazprom naar andere leverancies, die veel hogere prijzen hanteren. Doen ze dat niet, dan dreigt hij zelfs burgemeesters met celstraf. Dus burgemeesters die de belangen van hun burgers centraal stellen verdwijnen mogelijk in het gevang. Welkom in de dictatuur.
   https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/schokkend-rob-jetten-d66-dreigt-burgemeesters-met-celstraf-als-ze-niet-gazprom-contract-opzeggen

   • Lijkt mij een staaltje blufpoker. Daar zou ik hem op uitdagen. Wat gaat kereltje doen dan? De burgemeester afranselen met zijn dildo? Hij kan helemaal niet per decreet regeren en mensen opsluiten op bevel. Of is er weer een of andere noodwet aangenomen toen iedereen op het strand lag?

    Zodra de temperaturen dalen zal Putin de gaskraan dicht draaien. Waar ik hem groot gelijk in geef. Alternatieve leveranciers zijn er nauwelijks. Er zit nog gas in de grond in Groningen maar gaat dat naar Nederland of naar Duitsland en Italie? Ik denk dat ik maar met de volgens meevlieg naar Afrika. Dat is nog goedkoper ook waarschijnlijk.

   • Dit is je reinste dictatuur. Tegen een dictatuur van wie dan ook mag je “in verzet komen”.
    Ons land is ontstaan uit een opstand van Willem van Oranje tegen de Spaanse koning.
    Kennelijk is dat weer nodig tegen de zetbazen van D66.

   • Alleen het OM gaat hierover.
    Helaas is het OM wel in dienst van de staat met enkel D66 rechters.
    Dus de uitslag laat zich raden als zo iets voor zou komen.
    Je weet gewoon niet meer waar we aan toe zijn met dit kartel.
    De wet bevolking verplaatsing en het stelen van je eigendommen hebben ze ook zomaar zonder dat iemand er erg in had opnieuw uit de kast getrokken en nieuw leven ingeblazen.
    Dus het zou zomaar kunnen dat ze er iets door gedrukt hebben terwijl iedereen op het strand lag.
    Wie weet wat er nog voor vergeten oorlog wetjes bestaan waar ze opnieuw gebruik van gaan maken.
    Ik ben er nog nergens iets over tegen gekomen.
    Maar de kans dat er hier ooit een opstand uitbreekt schat ik in als zeer gering.
    Daar is dit volk te laf voor.

  • Het valt mij elke keer op dat Rob Jetten qua uiterlijk op Wilders lijkt. Vooral dezelfde wenkbrauwen en ogen.

   Tot zover mijn inhoudelijke bijdrage.

  • Op Geenstijl gaf ene leo de pejo een rake omschrijving van het kereltje:

   Rob Jetten had steward moeten worden. Lekker de hele dag shinen in een strak uniformpje. Parmantig ronddartelend als een hertje in het gangpad van een Boeing 747.
   En anders lijkt hij mij wel het type dameskapper.
   Keuvelend met de dames over de nieuwe theesmaakjes van PIckwick.
   Maar minister? Hou toch op.

 3. 𝔼𝕝𝕜 𝕫𝕚𝕔𝕙𝕫𝕖𝕝𝕗 𝕕𝕖𝕘𝕣𝕒𝕕𝕖𝕣𝕖𝕟𝕕 𝕥𝕠𝕥 𝕙𝕦𝕝𝕡𝕖𝕝𝕠𝕠𝕤, 𝕨𝕒𝕒𝕣𝕕𝕖𝕝𝕠𝕠𝕤, 𝕣𝕖𝕤𝕡𝕖𝕔𝕥𝕝𝕠𝕠𝕤, 𝕜𝕣𝕦𝕚𝕡𝕖𝕟𝕕, 𝕒𝕣𝕣𝕠𝕘𝕒𝕟𝕥, 𝕫𝕖𝕝𝕗𝕚𝕟𝕘𝕖𝕟𝕠𝕞𝕖𝕟, 𝕘𝕠𝕖𝕕𝕘𝕖𝕝𝕠𝕧𝕚𝕘, 𝕙𝕠𝕠𝕘𝕙𝕒𝕣𝕥𝕚𝕘, 𝕡𝕠𝕝𝕚𝕥𝕚𝕖𝕜𝕔𝕠𝕣𝕣𝕖𝕔𝕥 𝕒𝕗𝕘𝕖𝕣𝕚𝕔𝕙𝕥 𝕧𝕠𝕝𝕜 𝕜𝕣𝕚𝕛𝕘𝕥 𝕕𝕖 𝕝𝕖𝕚𝕕𝕖𝕣𝕤 𝕕𝕚𝕖 𝕙𝕖𝕥 𝕧𝕖𝕣𝕕𝕚𝕖𝕟𝕥.

  • ….𝕣𝕖𝕤𝕡𝕖𝕔𝕥𝕝𝕠𝕠𝕤 𝕟𝕒𝕒𝕣 𝕫𝕚𝕔𝕙𝕫𝕖𝕝𝕗, 𝕨𝕖𝕝 𝕥𝕖 𝕧𝕖𝕣𝕤𝕥𝕒𝕒𝕟.

   • Ook respectloos naar anderen.

    Nederlanders zijn hoogmoedig tokkievolk geworden. Aangevuld met buitenlanse klaplopers die net zo arrogant zijn. Er zitten nog goede mensen tussen maar geleidelijk aan steeds minder. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen als staks alles onbetaalbaar is of helemaal niet verkrijgbaar.

   • @Kobus

    Nederlanders zijn respectloos niet alleen naar zichzelf, maar ook behoorlijk respectloos naar het eigen soort, maar niet naar het soort wat met fluwelen handschoentjes aangepakt en gepamperd wordt; de Soros anti Europa soldaten uit de buik van Europa geimporteerd. Omvolking is geen complot, het is “wellus waar” en is ook niet langer een geheim.

    De Nederlanders zijn sterk met wegkijken en niet bereid de huidige-staat-van-zijn onder ogen te zien. Van die bankhangers klopt, deze week had ik tot grote ergernis nog zo’n stel aan de telefoon, gesprek ging o.a. over aflopen van hun energiecontract en had mij daar nog niet in die materie verder verdiept of wat zoiets als een nieuw energiecontract in Nederland nu doet. Ben daarom eens wezen zoeken wat de huidige energieprijzen doen bij de verschillende energieboeren. Maar werkelijk dat

  • Een betere omschrijving van de gemiddelde Nederlander had je niet kunnen maken.
   Hier kunnen ze de bevolking alles flikken wat ze maar bedenken.
   En de Nederlander?
   Die mopperen wat op de bank en ondergaan alles gewillig. Alsof ze niet beter weten.
   Wat ze ‘m ook flikken. Niets raakt ze meer hier.
   De Nederlander blijft een meelzak. Je kunt er op blijven slaan, hij gaat toch nooit staan.
   Ik heb het opgegeven dat het hier ooit nog wat gaat worden.

   • Tweede gedeelte reactie op @Kobus was een reactie op @Bert

    @Bert

    De Nederlanders zijn sterk met wegkijken en niet bereid de huidige-staat-van-zijn onder ogen te zien. Van die bankhangers klopt, deze week had ik tot grote ergernis nog zo’n stel aan de telefoon, gesprek ging o.a. over aflopen van hun energiecontract en had mij daar nog niet in die materie verder verdiept of wat zoiets als een nieuw energiecontract in Nederland nu doet. Ben daarom eens wezen zoeken wat de huidige energieprijzen doen bij de verschillende energieboeren. Maar werkelijk dat land gaat en is
    failliet/gesloopt. Energieprijzen zijn letterlijk door het dak gegaan, energieboeren niet of moeilijk bereikbaar, er kan niet worden ingelogd voor wat ik begreep en energieprijzen zijn goudprijzen geworden. En dan te bedenken dat dit nog maar één onbetaalbaar onderdeel is van het geheel.

    De bankhangers hun reactie? “Het zal wel en gaan nu Jinek kijken, doei!!”…Het gezombieficeerde nederig Vernederlandse volk in de ondergang. Of zouden de WEF bomen werkelijk tot aan de hemel groeien?

 4. Hoaxen, wappies, meningcheckers, wolf in schaapskleren=>
  everything is a Rich Man’s trick

 5. https://nos.nl/artikel/2443005-dwang-bij-anticonceptie-kwetsbare-vrouwen-schendt-mensenrechten

  ….“Het argument dat de regel niet-verwekte kinderen beschermt, is volgens Lückers niet voldoende. Alleen als de gezondheid van een vrouw zelf in gevaar komt, kan er onder de noemer van verplichte medicatie ruimte zijn voor gedwongen anticonceptie. In een andere situatie is volgens Lückers nieuwe wetgeving nodig.”….

  Lees vooral het vetgedrukten. En weer is er een grens verlegd, richting verplichting tot…..(zelf in te vullen). Anticonceptie geeft en opzetje en smaakt naar meer dan alleen dat?

Comments are closed.