Dit is geen parodie, het komt van het youtube kanaal van het jeugdjournaal 

Het onderschrift van deze video waar men het over insecten eten heeft: Klimaatverandering komt door de mens, dat blijkt uit veel grote onderzoeken. Om dat te stoppen, moeten we minder CO2 uitstoten. Dat kan door duurzame energie te gebruiken, zoals zonne-energie of windenergie. Noortje ging op onderzoek uit. Hoe ziet ons leven eruit in 2050, als we alleen maar duurzame energie gebruiken?

You will own nothing, je deelt je auto, je vliegt niet meer, en je kleding leen je ook, gebruikt en wel.

12 REACTIES

 1. Er zullen nauwelijks mensen te vinden zijn die het woord ‘entomofagie’ kennen, maar schoolkinderen in Australië beginnen aardig gewend te raken aan het woord dat ‘menselijke consumptie van insecten’ betekent. De grote Australische nieuwssite news.com.au berichtte vorige week dat op 1000 Australische scholen chips gemaakt met proteïne van krekels aan het menu is toegevoegd. ‘Cricket Corn Chips’, heten ze officieel. Eet smakelijk…?

  Het WEF kondigde onlangs aan dat uiteindelijk iedereen zijn stukje vlees zal moeten omruilen voor insecten. Daar volgde natuurlijk een storm van verontwaardiging op. De wereldwijde volgelingen van deze feitelijk gevaarlijkste terreurorganisatie die ooit deze aardbol geteisterd heeft zetten dit voornemen echter al enige tijd om in daden: op Twitter verscheen de onderstaande video van jonge kinderen die chips eten gemaakt met ‘eco vriendelijke’ krekel proteïnen.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/scholen-australie-trainen-kinderen-op-eten-van-insecten/

  • Wel vrij prijzig trouwens, 5 Dollar voor 50gr.
   Het wordt er dus niet goedkoper op als je springhanen gaat vreten.

   • En dodelijk! Chitin is GIF!
    Chitin Metabolism in Insects – ScienceDirect

 2. Hoi ik ben antozoof en ikben 12. Leuke vedio. Ik hou wel van inse=kte en hep wel zin an hoe doe whoef zegt hoe ik moet gaan lven. En die stemmen van het joernaal zihn leuk, helemaal niet zeikerige fazitise homostemmu. want dat kompt dat ik al gewent ben aan al die vijne dingu. lekker je autodele en je mobiellkte met zoncelle. Fijn dat de who en de wef enzo bestaat. Dat zijn teminstu betrouwbare mensu. so ff me prikkie hale ook. worrik rustig van zeggu zu. me vrintje heb er ook zin an. doei, !

 3. Maar … ik zag alleen maar blanken in het spotje?
  Was er in de jaren 2030 misschien een burgeroorlog cq. etnische zuivering waardoor Nederland weer aanvoelt als pre-1980.
  (Helaas nog wel met slechte grammatica op het journaal “…een paar jaar geleden zag het er slecht voor ZE uit”. Mogelijk is dat dus de blijvende erfenis van het multikul verleden…)

 4. Wat een afgrijselijk stukje propaganda. Misselijkmakend gewoon en inderdaad duidelijk uit de koker van het WEF, met hun insecten en “You’ll own nothing” communisme.

 5. Niet alleen het jeugdjournaal maar ook het gewone journaal en andere programma’s staan bol van de indoctrinatie.
  Je eigen bronnen zoeken is dus zeer belangrijk en niet de goedgekeurde bronnen. Bepaal zelfcwie of wat je wilt geloven.

  • Dat is goed, Winston. Dat doe ik ook, maar,
   Wat ik zelf merk, is dat als ik zelf die bronnen mijdt, maar als mijn omgeving ze wel tot zich neemt, daar dan grote meningsverschillen door ontstaan. Die anderen zijn namelijk wel besmet met die vreselijke troep, vind ik. Die geloven godbeterhet bijvoorbeeld wél de televisie en mij niet, bijvoorbeeld. En daar word ik dan toch een beetje niet goed van.

   • Welkom in de club. Ik heb die zorg al vanaf mijn middelbare-schooljaren. Ik dacht afwijkend, en heb geleerd er goed mee te leven. Andere mensen: hun leven, daar heb ik niks over te zeggen. Omgekeerd ook, ik tolereer niemand om mij de les te willen lezen. Het kaf scheidt zich zo van het koren. Dan ga je met minder mensen om maar dan heb je ook minder aanpassingsstress. Als jouw “wezen” vrijheid wil, dan hou je op den duur de onvrijheid niet uit en ga je op zoek naar waar je naar hunkert. Dan snij je een voor een slechte banden door en vervang je ze met de voor jou goede verbindingen.
    Wat mij betreft mag er geen autoritaire overheid bestaan, maar als andere mensen daaronder willen leven, laat ze hun gang maar gaan, maar dwing mij niet om dat instituut te erkennen, laat staan te volgen.
    En als je daarin consequent bent, dan win je het respect, allereerst van je zelf, dan van echte vrienden, en tenslotte ook van de ambtenaren.

 6. Daar ga je dan toch van over je nek?
  Barst maar lekker. Ik eet WEL vlees, ik eet GEEN insecten. Ik rijd WEL een eigen auto en ik leen verdomme zeker GEEN kleding. Oh ja, en ik zal ook NIET in zo’n verrekt kippenhok wonen. En dat is in 2050 (mits ik dat haal) ook nog steeds zo.

 7. Ik speculeer dat in 2050 de NOS niet meer bestaat, laat staan de TV of de school TV of de overheid.
  Wellicht dat de samenleving dan een libertarisch netwerk heeft, van mensen die hun eigen voorzieningen getroffen hebben en zich niks laten opdringen, zelf hun keuzes maken. Ga je gang maar als je with homesteaden: geen overheid die je dan meer in de weg kan staan.

Comments are closed.