Wat is erger? Wellicht ongefundeerde aantijgingen van een Tweede Kamerlid? Of een regering die weigert verantwoording af te leggen? En wegloopt? Bij een Tweede Kamerlid dat wellicht wel, of wellicht niet, onjuiste meningen verkondigt? Een feit is dat dit kabinet een historisch lage 3 krijgt als rapportcijfer. Waar haalt de regering dan het gore lef vandaan om weg te lopen tijdens een debat in de Tweede Kamer? Laten ze dan gewoon doen wat het volk wenst, opstappen en nieuwe verkiezingen….. Morgen lezen we in de MSM verontwaardigde commentaren over de houding van Baudet….. Het nieuwe dieptepunt in de parlementaire democratie is het rapportcijfer van een 3,3 en daarnaast nog eens de hautaine wegloop actie. ZIEK!

Een nieuw dieptepunt in de democratie, de oppositie wordt monddood gemaakt, wellicht moet de EU net als bij Hongarije de bijdrages aan Nederland opschorten. Vanwege onvoldoende democratisch vermogen.

28 REACTIES

 1. Blijkbaar raakte Baudet een openliggende zenuw toen het woordje “spy” viel. Staatssecretaris Henk van den Burg van justitie en veiligheid had een onmiskenbare gezichtsmimiek en stond het eerst op, bekijk de video, hij zit achter Kaag.
  Het is misschien naïef om te denken dat het kabinet uit onbesproken, integere mensen zou bestaan. Ze hebben zich vanavond even in de kaart laten kijken. FvD doet een goeie job in het exponeren van het vunzige spel achter de coulissen. Ik heb de indruk overgehouden dat de Nederlandse regering een totaal andere agenda heeft dan ze naar buiten brengt. En het is een griezelige gedachte dat deze mensen van afstand bestuurd worden, en dat ze er ook nog aan geloven ook. Hoe verwijdert een “volk” de buitenlandse invloeden in al die sleutelposities? Dit, terwijl de oorlogsrethoriek van Rutte c.s. er nog een dimensie oplegt waarin ik helemaal geen zin heb.
  En toen kwam ook nog de oproep van Derksen om Baudet te liquideren. Ik denk dat de oorlog inderdaad begonnen is.
  Wie de oorlog begonnen heeft zullen we later wel van de overwinnaars leren. Maar ik hoop wel dat het niet het kamp van Rutte c.s. zal zijn.

  • De gelijkenis met het ontstaan van het communisme is overduidelijk.
   Dat leert ons dat we, als niet linkse gelovigen die ageren tegen de linkse dictatuur in wording, op onze hoede moeten zijn en ons moeten voorbereiden.

  • Goede punten, Edwin! Kaag was niet de eerste die wegliep. Het lijkt er op, dat dit een vooraf afgesproken actie van het kabinet was.

   Het is idd opmerkelijk, dat het beleid van de afgelopen jaren onlogisch en contraproductief lijkt te zijn alsof de diverse crises in NL slechts het gevolg van losstaande blunders van incompetente bewindslieden zijn. In werkelijkheid is er een duidelijke samenhang en zijn er steeds meer bewijzen van bewuste opzet.

   Het beleid is er op gericht om Nederland kapot te maken. Baudet wees daar ook op. Het kan niet, dat dit voor het groepje mensen in vak K zonder gevolgen blijft.

  • Wie is deze “Derksen”? Die ouwe knorrepot van dat voetbalprogramma? Een oproep tot liquidatie met de zegen van Sjonnie Talpa de (medeverantwoordelijke) zedendelinquent? Dat zou wel een nieuw hoogtepunt zijn.

   Ik vind Thierry nog steeds een mafkees, maar als hij Rutte c.s. zo makkelijk op de kast weet te jagen, moet hij dat elke week gaan doen.

   • “Dat zei die niet hoor, dat zei die niet…”

    Fraaie video, @Ratio. En inderdaad de ouwe knorrepot. Die laat zich ook mooi in de kaart kijken. Een soort van nieuw “Marcel van Dam momentje” die tegen Fortuyn zei “u bent een minderwaardig mens.”

    Iemand moet geliquideerd worden omdat die een andere mening heeft dan heks Kaag. Typisch de tolerante houding van D66.

   • Mag ik aannemen dat het OM nu een zaak start tegen Johan Derksen wegens bedreiging van een politicus? Daar waren ze met de fakkeldrager bij Kaag anders razendsnel mee. En dat mag het OM op eigen initiatief doen.
    Of gebeurt er nu niets omdat het “maar” een rechts politicus betreft en geen linkse?

    Om met Animal Farm te spreken: álle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn gelijker dan anderen”

  • Inderdaad, zoveel fouten maakt niemand, iets met statistiek. Ik kan er niet meer van maken dan dat het beleid kwaadaardig is en chaos het doel. De redding komt in de vorm van een wereldregering / technocratie en totale controle. Als echte wappie twijfel ik overigens aan de oprechtheid van forum en pvv, ze zouden ook wel eens gecontroleerde oppositie kunnen zijn. Hun analyses en voorstellen zijn vrijwel altijd scherp maar als het erop aan komt, voorafgaande de verkiezingen, gaan ze op het laatste moment zoveel onzin roepen dat ieder weldenkend mens geen heil ziet in deze partijen. Oftewel andersdenkende worden eerst binnen gehengeld, hoop gegeven, en blijven vervolgens met een kater achter en stemmen niet of gaan weer naar de gevestigde kliek. Los van het voorafgaande; het is simpelweg geen goed idee om het stuur uit handen te geven.

 2. Dit kabinet is zo arrogant dat het meent alles te kunnen maken.
  An sich waren de opmerkingen van Baudet echt niet zo verschrikkelijk maar kennelijk wilde links een statement maken dat recht kritiekloos moet mee doen. En onder links kun je inmiddels ook de VVD en CDA rekenen.
  Dit was een actie voor de Bühne! Ik trap er niet in; ik ga nog harder ageren tegen dit kabinet en de EU!

 3. @Kobus 22-09-22 at 08:46
  Deze Jan is een geestelijk gestoorde stukjesschrijver.

  • Er zit inderdaad een steekje los aan hem. Ik lees zijn briefjes soms als iemand ander die tipt. Sowieso vraag ik mij soms af waarom al die mopperaars zo populair zijn: Derksen, Van Rossum, en in mindere mate (Briefje van) Jan, plus anderen die ik niet eens ken…

 4. vergelijk dit met het fluiten en boegeroep tijdens prinsjesdag.
  de toon is gezet!
  de revolutie gezaaid?

 5. Zo werkt het in de Tweede Kamer (bron; “tweedekamer.nl);

  “Direct na Prinsjesdag bespreken de fractieleiders van de politieke partijen in de Kamer de hoofdlijnen van de Miljoenennota en de rijksbegroting. Dat gebeurt tijdens de ‘Algemene Politieke Beschouwingen’. De Algemene Politieke Beschouwingen gelden als een belangrijk debat, omdat daarin duidelijk wordt welke ruimte het kabinet heeft om zijn plannen daadwerkelijk uit te voeren en hoe groot de steun daarvoor is. Het debat duurt meestal twee dagen.”

  Baudet was volgens mij aardig “off topic” bezig. Daar was hij sowieso voor op zijn vingers getikt. Raar dat hij begint over een spionnen opleiding. En ook al was het een spionnenopleiding dat betekent nog niet dat Kaag ook een spion is. Kaag had zich niet aangesproken hoeven te voelen.

  • Baudet gaf een breder kader waarin je het regeringsbeleid voor de komende jaren kan zien. Dat is gebruikelijk bij de Algemene Beschouwingen en zeker niet off topic.

   Baudet verwees naar St. Antony’s College in Oxford als opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten en globalistische elites die achter de schermen ons leven willen plannen. Hij benadrukte daarbij het samengaan van globalisten en culturele marxisten in megalomane plannen als The Great Reset/Build Back Better van het WEF.

   Nu is Kaag ongetwijfeld een globalist en haar beleid is zeker cultureel-marxistisch en geheel in lijn met de WEF plannen.

   Ze heeft ook nog gestudeerd aan een instituut, dat een dubieuze reputatie heeft:
   https://www.washingtonpost.com/posteverything/wp/2014/06/07/my-life-as-an-almost-spy-in-the-u-s-s-r/

   Het gaat dus wat ver om Baudet’s analyse af te doen als een ongefundeerde verdachtmaking en complottheorie. Er is echt wel iets meer aan de hand. Het zou de Kamer sieren als ze de regering op deze punten stevig zou doorvragen.

   Als dit beleid bewust gericht is op de afbraak van de oude wereld dan zullen de WEF zetbazen dit nooit openlijk toegeven en iedere poging tot het oplossen van de problemen achter de schermen traineren. Het houden van demo’s op het Malieveld en het aanschrijven van Kamerleden is dan volstrekt zinloos. Parlement en regering gaan dan gewoon door met hun toneelspel.

   Het eindresultaat kan dan niet anders zijn dan dit:
   https://youtu.be/F3Y1dmq2Hmk

   • Regeringsbeleid wordt niet uitsluitend door Kaag gemaakt. Als Baudet iets op het spoor is, zou hij er verstandig aan doen eerst bewijs te vergaren alvorens iets te roepen. Iets in een breder kader plaatsen, lijkt mij geen punt, maar wat hij deed valt daar niet onder.

   • Waarom denk je dat, Bertuz? Hij lichtte toch dat verbond tussen de marxistische elite en de deep state toe met voorbeelden? Kaag roept net zo hard, dat Baudet door Poetin wordt betaald om pro-Russische propaganda te maken. Alleen als je daar een goede onderzoeksjournalist op zet, zal je van al deze aantijgingen harde bewijzen vinden. Kijk gewoon naar wat WEF kopstukken zelf zeggen en wat het officiële beleid is in NL, de EU en wereldwijd. Dat valt toch naadloos samen?

    https://fb.watch/fIa4wX2w_I/

 6. Baudet doet niet mee met het Haagse toneelspel. Met zijn FvD-collega’s zijn zij de enigen. Zij zijn spelbrekers. Hun opstelling wordt hen door iedereen verweten. De massa geloofd nog, tegen beter weten in, in de parlementaire democratie.

  De regeringspartijen zijn echter niets anders dan klapvee. Wilders is al jaren controlled opposition.

  Van de rest van de oppositie zijn er maar een paar Kamerleden die hun werk serieus doen en constructief meedenken met het regeringsbeleid. Vergelijk de Joodse Raad tijdens de Duitse bezetting. Zij plaveien de weg naar de hel. zoiets kan eenvoudig niet goed aflopen.

  Pieter Omtzigt over het prijsplafond voor energie
  https://youtu.be/VG0vdz6ZYAA

 7. voor mij, wonend in de VS, is het niet meer mogelijk, maar de lezers van deze site ziuden namens Baudet aangifte twgen Derksen kunnen doen, bedreiging van een (door hen) gesteunde volksvertegenwoordiger.
  Uitgebreid met een aanklacht wegens (aanzet tot) terrorisme; het gebruik van geweld om politieke veranderingen teweeg te brengen.

 8. Dit slaat inderdaad nergens op

  Ze moeten gewoon met hem in discussie gaan, daar worden ze voor betaald. En anders moeten ze hun baan opgeven

  FVD is niet verboden, zodra deze partij niet verboden is, moet zij niet anders behandeld worden dan andere partijen

 9. idd en wat te denken van het boe-geroep en fluiten tijdens prinsjesdag.
  hoop dat ze zich niet aangesproken voelen anders komt het nooit tot revolutie?

Comments are closed.