Schaliegas uit Gelderland is minder hypocriet dan schaliegas uit de VS (VS-LNG is 95 % schaliegas dat vloeibaar, getransporteerd moet worden).

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

7 REACTIES

 1. Zeg Flipse;
  verdenk je ze dan dat zij het middel om gas te vermeerderen zouden zoeken in de kunst om ze te verdunnen door schalie toe te voegen?
  Weet U precies wat de calorische waarde de afgelopen jaren is geweest van het aan uw huishouden geleverde gas?
  Laten we er een bittertje op drinken!

 2. Het gas vloeibaar maken en het transport kost heel veel energie, maar dat maakt opeens niks meer uit.
  Of ze het verdunnen is makkelijk te controleren.
  Als het meer tijd kost een liter water aan de kook te brengen is het verdund

 3. Schaliegas wordt naar boven gehaald dmv FRACKING.
  Dat veroorzaakt aardbevingen. Tevens wordt het grondwater verpest
  door de chemicaliën die onder hoge druk diep in de bodem
  worden geperst. Aardbevingen moeten we niet willen in dit kleine landje.
  Naar schaliegas boren is in Duitsland verboden.
  Meer weten: http://www.schaliegasvrij.nl
  Kijktip: tik gasfieber in het zoekveld van youtube.

  • Er zijn wereldwijd inderdaad drie gevallen bekend waar bovenstaande gebeurd is. Dankzij de miljoenen die Rusland doneerde aan groenlinkse lobby’s om die drie gevallen in Nederland uit te vergroten tot enorme proporties (propaganda genaamd), kon Poetin een feestje vieren: schaliegas is van de baan, dus de afhankelijkheid van Russisch gas was weer een beetje verstevigd. Bovenstaande is geen duimzuigerij, maar “the truth, the whole truth and nothing but the truth”. Sterker: de Russische propaganda was zó goed, dat jij het nu nog steeds gelooft!

   De Nederlandse media weten het gelukkig nog wel en hebben geen zin om voor schut te gaan. Vandaar dat zij het woord schaliegas (geen molecuul verschil met normaal aardgas overigens) consequent hebben hernoemd naar de afkorting LNG.

   Alleen al in Nederland zit voor 40 jaar veilig te winnen schaliegas in de grond. Om die reden zetten onze beleidsmakers de kolencentrales maar op standje 100. Véél beter voor het milieu!

  • Schaliegas werd in de VS al meer dan 60 jaar uit de grond gehaald, niemand die van het proces wist, men dacht dat het gewoon opgepompt werd, toen men wereldwijd het nieuws bekend maakten dat het schaliegas was, kwam Green Peace dat niet eens een wetenschapelijk centrum heeft een dag later met een rapport over de gevaren…. Dat was op zich al lachwekkend, vervolgens had je allerlei alarmisten die zogenaamd de gevaren ervan in beeld gingen brengen, de meest hilarische poging was om methaan in drinkwater te koppelen aan fracking, beelden werden er gemaakt van mensen die hun drinkwater in brand konden steken, omdat door fracking methaan in het drinkwater was gekomen. toen live werd verklaard dat dit al tientallen jaren voordat fracking daar in de regio werd ingevoerd mogelijk was werd door de alarmist afegdaan als niet van waarde…. nergens in de wereld kan er structureel zaken als aardbevingen worden gekoppeld aan gaswinning. We hadden voor alle alarmisten ook lichte bevingen in Limburg waar helemaal niets aan gas of olie werd gewonnen.

Comments are closed.