De Dagelijkse Standaard steunt een actie om de NS-publieksprijs, waarbij het publiek democratisch kan stemmen welk boek de publieksprijs krijgt, aangeraden wordt een niet genomineerd boek van Baudet in te sturen.

Paniek all over, stem procedure aangescherpt en al een van de genomineerden trekt zich terug. Best wel weer een mooi voorbeeld dat democratie blijkbaar alleen voor welgevallige uitslagen geldt.

ik citeer even uit het DDS verhaal:

De actie van FVD‘ers – of in ieder geval van mensen die klaar zijn met het waanzinnige beleid en de idiote cultuur van tegenwoordig – is behoorlijk viraal aan het gaan

Ik vind het een geinige actie, minder vergaand dan het Ukraine referendum, maar leuk om mee te helpen dat dit viraal gaat en aan te raden hier aan mee te doen:

Oke, hoe je dit doet is dus: je gaat naar nspublieksprijs.nl. Vervolgens scroll je naar beneden. Onder de zes “genomineerde” boeken (Dwaalspoor, Fortuna’s Kinderen, Master Your Mindset, Amalia, De nachtdienst, en De heks van Lambricht) zie je dan een zoekbalk met “Of kies een ander boek” staan. Schrijf daar: Het Coronabedrog.

Vervolgens zie je dat boek verschijnen met de optie “Stemmen” eronder. Klik daarop, vul je gegevens even in (naam, achternaam, email), en klaar

Inmiddels is er een verificatie stapje via je email ingelast.

En je kunt er nog leuke prijzen mee winnen ook! Veel plezier.

 

17 REACTIES

  • Het boek zal misschien de meeste stemmen krijgen. Maar of het winnen gaat? Wij gaan het zien…

 1. Dus bij deze een welgemeend bindend stemadvies voor het boek Corona Bedrog.

 2. Overigens viel ene Caroline van der Plas mooi door de mand door voor te stellen (ergens op Twitter) dat er voortaan maar een jury moet beslissen over deze prijs. “De stem van redelijk rechts”, ha ha ha…

  • Carolientje is al meerdere keren keihard door de maand gevallen.
   BBB heeft allang besloten om zich aan te sluiten bij het rutte kartel, want anders wordt je buitengesloten.
   Alleen viel het nog niet zo op in het begin. Je moet er alleen even in de gaten houden.
   Een stem op BBB is een stem op het rutte/kaag team.
   De boeren hebben dat inmiddels wel door. Daar hoef je echt niks van te verwachten.

 3. De coalitie heeft de meerderheid in de 2de Kamer. En het overheidsbeleid ligt al vast in de uitgangspunten van het coalitie akkoord en de begroting 2022 en 2023.
  De fractie voorzitters (de voorzitters van de politieke Verenigingen) hebben het beleid voor de komende 4 jaar uitgestippeld.
  Dus wil je meedoen, moet je water bij de wijn doen. De BBB doet dat soms, maar niet altijd.
  Stemmen is BS, stemmen met je beurs is veel beter.
  Wat doet de fractie?
  Een fractie is eigenlijk niet anders dan een afspraak tussen mensen die een politiek ambt bekleden. Met elkaar wordt afgesproken gezamenlijk op te trekken, het werk te verdelen en discussie te voeren. Het is bijvoorbeeld voor één volksvertegenwoordiger heel lastig om een hele regering te controleren.
  Als er wetgeving wordt gemaakt, is dit altijd een compromis, daarom zijn er altijd ongewenste neveneffecten.

  • Ik ken het artikel. In de Vereniging van de BBB, zitten ook belanghebbers van die bedrijven.

 4. heb net gestemd. ik haat rutte, kaag, antifa, BLM, de Nederlandse HOERnalistiek, en alles wat riekt naar politieke correctheid

  • Gewoon een achterbakse gluiperd streek van de NS.
   Ze hadden het al aangepast door je mail adres te bevestigingen. Is het nog niet goed.
   Er viel helemaal niks te sjoemelen.
   Maar het boek van Thierry mocht gewoon niet winnen. Lafbekken zijn het daar bij de NS.
   En die zal zeker meer stemmen opgehaald hebben dan het boek over amalia.
   En dat kan natuurlijk niet als je wilt bepalen welk boek wint.
   En als je Therry en het FvD niet boycot hoor je er al helemaal niet meer bij tegenwoordig.

  • Zie nu pas de post van @Peter de Jong.
   Dan is mijn commentaar een aanvulling.

  • Ik wilde de link ook hier bij plakken maar dan bij GeenStijl vandaan.
   Maar kijk altijd even of iemand mij niet al voor is geweest door even terug te scrollen.

 5. Nog een berichtje terug gehad van de NS over deze verkiezingen.

  Beste Bert,

  Onlangs heb je je stem uitgebracht op jouw favoriete boek van het jaar. Helaas heeft de organisator van de prijs, Stichting CPNB, tot haar spijt moeten besluiten dit jaar geen NS Publieksprijs uit te reiken. Er is geconstateerd dat het stemproces op grote schaal is gemanipuleerd. Daardoor is het onmogelijk geworden een eerlijk verloop van de stemming veilig te stellen. Hetzelfde geldt daarmee voor de uitkomst van die stemming.

  De NS Publieksprijs is bedoeld om Nederlandse boeken onder de aandacht te brengen en van lezen te stimuleren. Het is droevig dat door de geconstateerde manipulatie dit niet langer kan met de NS Publieksprijs.

  Het prijzengeld wordt verdeeld over de zes genomineerde auteurs en ze ontvangen alle zes een jaarkaart van NS, om deze leesambassadeurs te bedanken voor hun inzet.

  • Met de extra verificatiestap was de beveiliging een stuk beter dan zonder. Nu moest ieder email-adres apart gehackt worden, hetgeen zeer onwaarschijnlijk is. In voorgaande jaren ontbrak die beveiliging echter, waardoor manipulatie veel eenvoudiger was. NS Publieksprijs zou er daarom goed aan doen alle in het verleden uitgereikte prijzen ongeldig te verklaren en terug te eisen.

Comments are closed.