Een overzicht over het FTX crypto platform drama en het grotere verhaal er achter.

4 REACTIES

  1. Ik heb zo het idee dat het laatste woord nog niet gezegd is over de val van FTX en hun trading firma Alameda Research. FTX is heel snel, heel hard gegroeid tot de tweede crypto exchange ter wereld, na Binance. Voor exchanges is handelsvolume belangrijk anders traden mensen daar niet. Dat was in eerste instantie de functie van Alameda Research om voor volume te zorgen op FTX. Vervolgens gingen een paar trades van Alameda Research helemaal fout. Bovendien is CZ van Binance begonnen om flink FTT te dumpen, het crypto-token van FTX. Sam Bankman-Fried en zijn kompanen hebben toen gelden van FTX klanten naar Alameda overgeheveld waarna FTX de facto failliet ging. Dit gaat allemaal over miljarden USD. Saillant detail is dat Alameda Research geleid werd door een meisje van 29 zonder noemenswaardige ervaring, maar ze is wel de dochter van de voormalige baas van Gary Gensler die nu hoofd van de SEC is. Ook SBF is goed geconnecteerd, met name ook binnen de democratische partij en het WEF, en heeft heel veel geld ontvangen van allerlei hotemetoten. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat er vieze spelletjes gespeeld worden over de rug van SBF oa om snel tot regulering te kunnen komen. Hoe dan ook, het rammelt aan alle kanten.

  2. keer de piramide om en je krijgt een trechter waar erg weinig $$$ door sijpelt

  3. Banken zouden de aanschaf van bitcoins door hun klanten als mogelijk signaal van fraude kunnen gebruiken, zo stelt het financiële klachteninstituut Kifid in de zaak van een ING-klant die het slachtoffer van oplichters werd. De man werd vorig jaar door een zogenaamde bankmedewerker gebeld over een verdachte transactie. Het gaat om een oplichter die de man adviseert om zijn computer op malware te controleren.
    https://www.security.nl/posting/774808/Kifid+adviseert+banken+om+aanschaf+bitcoins+als+fraudesignaal+te+gebruiken

Comments are closed.