10 REACTIES

  1. Dat schilderij is talloze miljoenen waard. De twee activisten die het vernielen zullen dat bedrag moeten ophoesten. Dat hebben ze niet. Aangenomen dat Billy Gates en George Soros hun schuld niet gaan afkopen zullen ze dus de rest van hun leven in een werkkamp moeten doorbrengen waar ze eerst hun levensonderhoud en bewakingskosten moeten verdienen en de rest van hun verdiensten zal naar het aflossen van hun schuld gaan. Kijk, dan leer je het wel af of eigendom te vernielen.

  2. In een normaal land zou dit soort gasten snel de rekening gepresenteerd krijgen. Dan is de lol er vast gauw vanaf.

    • Corr. – daar…

      Schilderijen oefenen schijnbaar een grote aantrekkingskracht uit op geestelijk verwarde personen.

      De Nachtwacht werd driemaal in zijn geschiedenis zwaar beschadigd door vandalen: op 13 januari 1911 bewerkt met een schoenmakersmes; op 14 september 1975 bewerkt met een gekarteld tafelmes door de werkloze W. de Rijk, die later zelfmoord pleegde; op 9 april 1990 bespoten met zoutzuur. Ook de gebeurtenis in 1715, toen een deel van het doek werd afgesneden, geldt natuurlijk als een zware beschadiging (maar niet als vandalisme).

Comments are closed.