10 REACTIES

  1. Bij een doemscenario mag je je ook altijd afvragen hoe groot de kans is dat het gaat gebeuren en wanneer. Vaak wordt net gedaan alsof het volgende week gaat gebeuren terwijl het in werkelijkheid decennia neemt.

    • @Johannes.
      Mijn ouders wonen in Spanje. Daar is het nu al een aantal dagen kouder, ver onder het gemiddelde, dus de nieuwe ijstijd is gestart. Toch?

      • we zitten nu in een inter glaciaal. een komende ijstijd is zo goed als zeker. de vraag is alleen wanneer. maar als over 100 jaar of zo deze al inzet dan lachen onze (achter)(klein) kinderen (ik ga er van uit dat die wel 150 jaar zullen worden) zich helemaal suf over zoveel domheid van hun primitieve (voor) ouders. Vermoedelijk zullen ze dan belasting moeten gaan betalen om de Co2 die indertijd in de grond is gepompt door hun Cro Magnon heersers weer in de atmosfeer te brengen , om er (eindelijk) empirisch achter te komen dat de warmte opname capaciteit van CO2 al zo goed als verzadigd was ten tijde van de ” how dare you’ speech van de Grote Greta en dat net zoals toen een adaptatie strategie een veel effectievere besteding is van geld en energie.

Comments are closed.