Hieronder een persbericht van Likoed Nederland. Ik, Ratio, probeer stemmen en meningen genegeerd door de MSM een podium te geven. Vandaar dat ik dit persbericht publiceer. Persoonlijk geloof ik niet in een groot joods complot. Ik heb respect voor de joodse bijdrage aan de wetenschap en de menselijke vooruitgang. Dat wil niet zeggen dat ik ervan overtuigd ben dat joden voor de goy (goyim, of wat dan ook) over het algemeen veel respect hebben. Ik wil overigens wel voor de goede orde vermelden dat ik geen enkel respect heb voor de NPO. Bij deze het persbericht:

Het ongenuanceerd Israël beschuldigen van ‘Apartheid’ is al eerder bekritiseerd door de NPO Ombudsman. Terwijl het toen een gast in het programma was die deze beschuldiging uitte. Nu was het de journalist zelf; presentatrice Natasja Gibbs van OP1.

In een vergelijkbare zaak die door Likoed Nederland is aangespannen, oordeelde de NPO-Ombudsman hier kritisch over. VPRO Buitenhof had Ken Roth van HRW – die te gast was in het programma – kritisch moeten bevragen over zijn beschuldiging aan het adres van Israël. De kijkers hadden geïnformeerd moeten worden dat die beschuldiging omstreden is.
NPO-Ombudsman Margo Smit oordeelde:

“Hier had een concrete verwijzing gepast dat gebruik van deze term internationaal omstreden is en ook door de Nederlandse overheid niet ondersteund wordt.”

Mevrouw Smit lichtte toe dat een presentator aan duidelijke journalistieke normen is gebonden:

“Een gast mag meningen hebben. Wel dient een journalistiek presentator de rol op te nemen van het bevragen van meningen, en door te vragen naar onderbouwing van beweringen. Dat is de kritische taak die een journalistiek presentator heeft. Daarnaast stelt de code dat terughoudend omgegaan dient te worden met beschuldigingen. Dat geldt in de praktijk ook bij uitspraken van gasten.”

Hieruit blijkt volgens Likoed Nederland overduidelijk dat volgens de journalistieke code een presentator zeker geen zware beschuldiging mag doen, als die omstreden is en slecht gefundeerd.

Want het omgekeerde is het geval: Israël is als democratische rechtsstaat uniek in die regio. Er is geen land in de wijde omgeving waar minderheden zoveel rechten hebben – zowel wettelijk als in de praktijk. Dit geldt voor alle religieuze en etnische minderheden, maar ook voor vrouwen en voor LHBTIQ+-ers.
De apartheid-beschuldiging is dan ook van de hand gewezen door onder andere de Amerikaanse, Engelse, Duitse en de Nederlandse regering.

De beschuldiging van Apartheid (volledige rassenscheiding) is daarbij erger dan de beschuldiging van institutioneel racisme. En die kan volgens de internationaal gangbare definities daarvan reeds aangemerkt worden als antisemitisch:

“Denying the Jewish people their right to self-determination, e.g., by claiming that the existence of a State of Israel is a racist endeavor.”
IHRA definitie van antisemitisme, die door veel landen en ook door de Nederlandse regering en Tweede Kamer wordt onderschreven.
“Moreover, asserting that a country is a racist endeavour, by portraying ambivalent aspects of modern statehood in a demonizing manner exclusive to the State of Israel, is an attempt to undermine the international legitimacy of a country.”
EU Handboek om antisemitisme te herkennen.
De klagers hebben daarom een grote kans van slagen met hun klacht tegen OP1 en presentatrice Natasja Gibbs.

EINDE PERSBERICHT.

Bij het persbericht was een foto toegevoegd van een islamitische vrouwelijke Arabische majoor in het leger van Israël:

majoor Ella Waweya (foto IDF)

Ik vraag me af of er joodse manschappen zijn bij de legers van de buurlanden van Israël. Of zie ik dit fout en is Ella een leugen en/ of een trekpop?

Ik ben overigens van mening dat holocaust ontkenning toegestaan moet worden. Als ik de voorstanders van die visie een podium verschaf is het einde vrijspreker. Dus voor die mening kan ik het niet opnemen. Ik ben overigens voor meer dan 99 procent zeker dat de holocaust heeft plaatsgevonden, zowel van mijn vaderszijde als mijn moederszijde zijn er inspanningen geweest om deze tegen te gaan.

14 REACTIES

 1. Ik heb respect voor de joodse bijdrage aan de wetenschap…….

  Hahaha, onderzoek de achtergrond maar maar van de verantwoordelijke wetenschappers voor de shitzooi van de afgelopen jaren.
  Ratio, je bent de useful Goy, de blanke Oom Tom.

  Benoem de mensen die die het Jodendom als dekmantel gebruiken, dan toon je nog enige ballen.

  • Hoi Dolf.

   Hoe zit het met IQ? Die onderzoeken zijn gedaan. Maar intussen zijn ze “besmet”. Voor de politieke correctheid toesloeg? Hoe scoorden de diverse joodse stromingen ten opzichte van de blanken en ten opzichte van de ZO Aziaten?

   Wie er ook de staat aansturen. Je moet de staat in zijn macht beperken. Want als het nu de joden zijn die mogelijk volgens jou de staat aansturen, en je bestrijdt de joden. Daarna komen lizard people of anderen.

   Dus het middel naar macht is geloof in de staat vanuit de massa. Haal je dat weg dan ontkracht je de joden, lizards of wat je geloof ook is.

   • Exact! Dezelfde misvatting zie je bij mensen die het corporatisme willen bestrijden en de misstanden daarvan wijten aan de vrije markt en het kapitalisme.

    De corrupte overheid wordt gemanipuleerd door grote bedrijven en allerlei belangengroepen om hun eigen agenda te realiseren. Als de overheid minder macht heeft, neemt automatisch ook de macht van die manipulatoren af.

   • Ten eerste is intelligentie als alleenstaande meting geen waarde niveau. Als andere positieve kwaliteiten ontbreken dan is het eerder kwaadaardig.

    Ten tweede is door Astroturfing o.a. Einstein groter gemaakt dan hij was. Hij werd zelfs door zijn vrouw geholpen met wiskunde. Hij heeft gestolen van o.a. Newton, Lorentz en het opnieuw opgeschreven. Het enige wat hij heeft uitgevonden is de werking van de koelkast. Maar zeg er niets over, want dan ben je automatisch een jodenhater.
    Einstein kan nog niet in de schaduw staan bij Tesla.

    Er is een positief vooroordeel over intelligentie bij de Khazaarse maffia.
    Als een groep de “wetenschap” beheerst dan bepalen zij ook wat “wetenschap” is. Dat is mijn punt.
    Ik blijf er bij, als je naar de achtergrond kijkt van de hoofdcriminelen van de huidige shitzooi, dan trek ik mijn conclusies.

 2. Israël kent de dienstplicht. Die geldt voor mannen en vrouwen van 17 tot 49 jaar met de Israëlische nationaliteit. Dus ook voor het niet-joodse deel van de bevolking.

  Israël heeft naast het leger dienstplichtigen ook een grote groep vrijwillige militairen uit meer dan 20 landen, wo Frankrijk, de VS en het VK.

  Daarbij zijn ook ca 5.000 Palestijnse vrijwilligers. Die moeten dan dus ook optreden tegen de Palestijnen in de bezette gebieden.

  De BBC heeft daar in 2016 een docu over gemaakt:
  https://www.bbc.com/news/world-middle-east-37895021

  • In 1948 woonden er ruim een miljoen joden in de buurlanden van Israël. Nu zijn dat er geen 8.000 meer. In Egypte nog slechts enkele tientallen. Er is sprake van een zeer hevige en systematische jodenhaat in de arabische wereld gevoed door religie en politiek. Er dienen dan ook geen Joden in de legers van de buurlanden.

   • @Peter, er zijn volgens mij ook een aantal steden die vooral Arabisch zijn en waarvan de inwoners duidelijk niet willen overgaan naar de Palestijnse autoriteit. Volgens mij zijn dat drie steden die weigeren over te gaan. Ik zou de namen moeten opzoeken. Maar wellicht ken je deze steden.

   • De situatie is snel aan het veranderen. De Palestijnen zijn sterk verdeeld. Ook daar treed de polarisatie op. De aanhang van de gematigde fracties neemt af. Je ziet nu steeds meer terreuracties door loners en kleine groepen jonge Palestijnen die niet onder Fatah of Hamas vallen.

    Daarnaast zijn er steeds meer Palestijnen die de kant van Israël kiezen. Ze zijn de dictatuur en corruptie van de Palestijnse Autoriteit (PA) zat.

    Ondertussen woed er een felle strijd om de opvolging van het hoofd van de PA, Mahmoud Abbas, die al 87 is. Fatah, dat de Gaza Strip beheerst, is verdeeld in drie fracties en slechts 1 steunt Abbas. Hamas en Islamic Jihad, die controle over een deel van de West Bank en Oost-Jeruzalem hebben, bestrijden Abbas en zijn aanhang. Ze willen de invloed van de PA in die gebieden helemaal overnemen.

    De steun voor de PA onder de Palestijnen neemt zo steeds verder af en die voor de extremisten en voor Israël wordt sterker. voor Israël is het lastig om nog tot goede afspraken te komen als de Palestijnen zo verdeeld zijn.

  • Israël is geen apartheid, het is etnische zuivering, al vanaf het begin in 1948. De zionisten hebben een gigantisch machtig propaganda apparaat om dat binnenshuis te houden, en een dwangapparaat om mensen de mond te snoeren (verlies van je baan, en weg met je carrière).
   Ik zou zeggen: begin met lezen van de boeken van Lenni Brenner (een niet zionistische jood), ’51 Documents Zionist Collaboration With The Nazis’ en ‘Zionism in the Age of the Dictators’. Zionisme was al voor WWII overgenomen door extremisten. De latere PM’s, Begin en Shamir waren lid van moorddadige extremistische partijen, en staken hun extremistische ideeën ook niet onder stoelen of banken. Verder is er plenty materiaal op het internet te vinden waar je uit op kunt maken dat het gaat om etnische zuiveringen, vanaf het begin. Israël is apartheid in zoverre men door het wakend oog van de wereld de zuiveringen niet zomaar ineens kan voltooien, en het landjepik stap voor stap gedaan moet worden.
   Dat beeld van een modern democratie is een product van intensieve propaganda, om het westen een veer in reet te steken, dat wordt allemaal heel gecalculeerd gedaan. Er is op het internet ook een document te vinden van een zionist, waar uitgebreid wordt beschreven hoe je westerlingen kunt bespelen.
   Islamofobie komt overigens uit de hoek van zionisten, die hebben ook daarvoor een uitgebreid propaganda apparaat, om karikaturen te schetsen.

   “Als ik de voorstanders van die visie een podium verschaf is het einde vrijspreker. ”

   Ik begrijp dat volkomen, bedenk ook eens: wie heeft er zoveel macht dat sommige dingen echt taboe zijn? Er is maar één ding in het westen waar je echt uit voor moet kijken, wat echt niet kan.
   Maar goed, bronnen genoeg die in de VS en andere landen worden gehost, op Europa moet je niet rekenen.
   Er is eigenlijk al teveel gezegd voor arme vrijspreker.nl, NL is toch maar een lullig benauwd landje, lang leve het het internet.

  • De foto van majoor Ella Waweya zegt overigens niks, een vrouwelijke Arabische majoor in het leger van Israël zegt niets. Simpelweg propaganda voor de simpelen van geest. Wellicht een troetel Arabische.

   Er waren zionistische joden die samenwerkten met de nazi’s, een goed aantal nazi’s had veel respect voor het extreem nationalistische project van het zionisme. Er bestonden ook hooggeplaatste nazi’s die joden waren, en er waren joden in het leger van de nazi’s (joden met hogere rangen).

   Anders Behring Breivik, de Noorse killer, die overigens een dag nadat de jongeren op het eiland een campagne voor het boycotten van Israël hadden gedaan begon met moorden, was zowel een aanhanger van het Nazisme als van het Zionisme, en er zijn meer neo-nazi’s die Israël als lichtend voorbeeld zien. Zij weten namelijk heel goed dat het een extreem nationalistisch project is, waar het de bedoeling is dat er geen plaats is voor Arabieren, op zijn zachts gezegd. Behalve dan die paar die het extreem nationalisme omarmen, net zoals de nazi’s extreem nationalistische joden accepteerden en in dienst had.

   Nederlanders, Belgen, Fransen, en noem maar op, collaboreerden ook met de nazi’s, terwijl het eigen volk werd onderdrukt, en het land bezet was. De joden zijn geen blok die allemaal hetzelfde denken en willen, en ook Arabieren niet.
   Dus nogmaals, dit is propaganda voor kleuters. Men rekent erop dat het westen een kleuterklas is, en ze hebben nog gelijk ook.

 3. Israël steunt het Zelenski-regime niet. Met de Amerikaanse werelddominantie is het een beetje voorbij. De staat Israël werd mogelijk gemaakt door steun van de VS en de Sovjet Unie.

  Israël zit vol met Russische Joden, of Joodse Russen. Het Israëlische leger staat er stijf van. Rusland ziet die mensen als Russen. Het is heel goed denkbaar dat Israël meer op Rusland gaat leunen, en het Westen vindt dat maar niks natuurlijk. Vandaar mogelijk het Israël-bashen.

  Ik ben heel benieuwd hoe onder Russische invloed de puinzooi in Gaza opgelost gaat worden.

  Israël heeft zich te lang als schoothondje van de VS laten behandelen, en dat heeft kwaad bloed gezet in aangrenzende landen. Aanvallen van Israël op Damascus lijken natuurlijk nergens op. Er moet een nieuwe balans gevonden worden, zonder de VS.

 4. Ik snap niet dat mensen nog naar de NPO kijken als ze weer eens een zielige ‘Palestijn’ naar voren schuiven, inclusief ‘zielige Palestijnse kinderen’. Zonder enige kritiek, puur gericht op Israël bashen.

Comments are closed.