Je zult maar een Russische zakenman zijn, die in Amsterdam een huis gekocht heeft, dat laat renoveren en na enige tijd geconfronteerd wordt met de mededeling dat krakers die zich tot het huis toegang verschaft hebben, door de rechter vrijgesproken worden en verder kunnen gaan het interieur te vandaliseren en het pand geheel uit te wonen, terwijl de eigenaar wel mag blijven opdraven voor alle belastingaanslagen en heffingen, die hij op zijn bord krijgt.

De betreffende uitpraak van een Amsterdamse rechter is wel zodanig pervers, dat deze mij in het geheel niet verbaast. Een en ander past geheel in de voortgaande trend om eigendomsrechten uit te hollen en al dan niet in etappes direct of indirect eigendommen te confisqueren. Men vergisse zich niet: alles dat zichtbaar is voor de overheid staat latent bloot aan confiscatie voor het goede doel, bestaande uit de massa, naar wier gunsten de overheid dingt.

De stoutste verwachtingen van hen die een communistisch systeem voorstaan, zijn niet alleen gerealiseerd, maar worden ruimschoots overtroffen.

Ik kan iedereen aanbevelen, niet te lang te wachten met het pakken van de biezen uit het het Communistische Koninkrijk der Nederlanden. Uiteraard bij voorkeur, voor de slagbomen verder naar beneden gaan en de hekken zich sluiten.

Hugo van Reijen

28 REACTIES

 1. Hoe gaan ze de eigenaar dwingen die belastingen te betalen als die in rusland zit, en waarschijnlijk nooit terugkomt?
  Ik zou het huis afschrijven.
  Jammer van de investering, maar het verkopen of er gaan wonen/verhuren zal waarschijnlijk niet lukken.
  Laat die krakers het pand maar slopen.
  Dat kost de gemeente uiteindelijk handenvol geld, want de buurt zal er niet ze blij mee zijn.

 2. Dan heb je het laatste nieuws al gemist. De gemeente Amsterdam wil huurders van sociale huurwoningen deporteren als hun gehuurde huizen “te groot” zouden zijn volgens de ambtenaartjes die de vierkante centimeters tellen.

  Bijvoorbeeld omdat de kinderen van huurders gaan studeren ergens en uit huis gaan. Dat die kinderen na hun studie hun studentenwoning kwijt raken en noodgedwongen weer bij paps en mams moeten intrekken lijkt niemand bij de gemeente iets te boeien.

  Het is intussen ook al verboden om een pied-a-terre te hebben in 020 op straffe van hoge boetes. Want dat mag ook al niet van de gemeente. Maar dan moet je even niet hardop zeggen dat de burgemeester (ook Kameraad nummer 1 genoemd) wel twee woningen in de stad heeft voor eigen gebruik. Dat mag natuurlijk niemand weten vanwege de privacy van deze burgemeester en haar criminele gezin. Zouden zij ook zo’n boete krijgen?

  • Ze kan de drogreden van Bill Gates gebruiken: omdat ik ervoor zorg, dat er duizenden tweede woningen vrijkomen, mag ik er twee bezitten.

 3. Hadden ze niet alles in beslag genomen, alleen omdat iemand uit Rusland komt.

 4. Er is een belangrijk verschil tussen bezit, eigendom en eigendomsrecht. Aan te vullen met (exclusief) gebruiksrecht of bruikleen.

 5. “Ik kan iedereen aanbevelen, niet te lang te wachten met het pakken van de biezen uit het het Communistische Koninkrijk der Nederlanden.”

  Maak daar maar de EU van. Beter nog, de hele westerse wereld. Helaas is het niet voor iedereen een mogelijkheid om alles achter te laten en zomaar te vertrekken. Persoonlijk denk ik dat ze in Oost-Europa snel genoeg gaan krijgen van al deze Great Reset spelletjes. Verder vraag ik mij af wat al die grote bedrijven gaan doen zodra het hun serieus geld begint te kosten.

  Ten slotte lijkt het mij een goed idee om een begin te maken met het opeten van redundante D66 rechters ipv insecten. Die beestjes hebben toch ook rechten?

 6. De massa is inmiddels zo verdeeld dat de overheid deze agenda gewoon kan uitvoeren. De dakloze denkt ‘wat kan mij het schelen’. Een andere huiseigenaar denkt ‘het gaat gelukkig niet om mijn huis’. Sommige mensen denken misschien ‘rijke Rus, die kan dat wel lijden’. Vertrekken is niet slim want het is een wereldwijde agenda. Dan hebben ze je waar ze je willen hebben en gaan ze je opjagen.

  Stand up for your rights:

  https://www.youtube.com/watch?v=JLYOOezs3DA

  • De massa is inderdaad verdeeld. De verdeel en heers tactiek, woke, onderscheid maken in groepen, heeft de samenleving verdeeld, en individuen trekken zich terug in hun eigen huis.
   Het is iedereen tegen iedereen, dan kan de overheid heel makkelijk regels doordrukken en de MSM komt daar pas later achter, of doen zelfs mee. Hoe meer crisissen er zijn, des te beter voor de overheid. Dan kunnen zij nog meer macht en geld naar zich toe trekken. Recent weer een mooi voorbeeld: openbaar vervoer is er voor iedereen en mensen met een kleine beurs moeten zeer goedkoop of zelfs gratis vervoer kunnen krijgen. En de rijken die moeten daarvoor belast worden.
   Het principe van de democratie wordt langzaam kapot gemaakt.

   • @Karel2

    ‘en individuen trekken zich terug in hun eigen huis’

    Als er een huis is om in terug te trekken want het beleid is: de Nederlander dakloos op straat en in de rij bij de voedselbank en de Oekraïner een woning plus een budget om de woning in te richten en ook nog maandelijks een inkomen. Misschien ook nog geld om Nederlandse les te volgen zodat ze daarna de banen ook nog kunnen overnemen.

  • Jullie komen steeds op voor de rijken

   Maar jullie zeggen ook : dit systeem is niet écht kapitalistisch en niet eerlijk etc

   Dan zouden de rijken in dit systeem toch ook niet helemaal eerlijk aan hun geld gekomen zijn?

   Je vind dit systeem niet eerlijk, geen echte markt etc. Maar, je verheerlijkt wel de winnaars in dit systeem?

   Dat is een beetje inconsistent

   Het is een statist/corrupt/crony systeem. Leve de mensen die in dat systeem naar boven komen drijven ! Zij moeten onze hulp hebben !

   Mensen in het C4SS milieu zijn hier helderder in. Zij zijn niet half neoliberaal

   De rijken moeten meer belasting betalen, straks, misschien? Nou en, ik ben niet eens rijk. Niemand is rijk, onder Rutte. Behalve dan een paas vastgoedboeren die politieke connecties hebben en natuurlijk de energiebedrijven

 7. Het huis viel/valt onder het sanctieregime. De rus had zich waarschijnlijk beter tot de Nlse overheid kunnen richten. Immers de NLse staat heeft de plicht goed voor het huis te zorgen zolang het onder het sanctierecht valt. Maar toegegeven ik ben geen specialist.

 8. ‘ COINfiscatie’, leuke typo. Goed te gebruiken als de overheid cryptos gaat verbieden/belasten. Al doet ze dat al natuurlijk via de 6% fictieve rendementsheffing. Voor de overheid geen bezwaar als bitcoin geen dividend uitkeert, betalen zult ge.

 9. Je zult maar een Russische zakenman zijn

  Meeste mensen denken zo niet, omdat ze weten dat ze geen Russische miljardair zijn

  Daarom verplaatsen zij zich niet zo, in zo’n Rus. Het staat ver van ze af.

  Mensen voelen zich meer verwant met mensen die min of meer in dezelfde positie verkeren als zij. Dus ze voelen zich niet verwant met miljardairs

  Tenzij ze het megalomane idee hebben dat ze zelf miljardair gaan worden.

  Als ik zo’n miljardair was en ik had zeshonderd panden. Dan zou het mij niets kunnen schelen, als er eentje gekraakt zou worden. Echt niets.

  Libertariers, spreken altijd namens de 0,000001 procent. Komen op voor de 0,000001 procent. Daarom stemt niemand op ze.

  • Ik denk ook dat het een wereldvreemd voorbeeld is. De rechtszekerheid van een miljardair zou dezelfde moeten zijn als die van Jan Modaal. Maar zo werkt het in de praktijk niet. ‘Money talks’ en de Rus heeft het kennelijk niet handig genoeg geregeld. En gevoelsmatig ligt het anders. Een miljardair heeft geld genoeg om een knokploeg, of leger advocaten, in te huren om zijn zaakjes te regelen.

   Al valt het mij wel op dat krakers bijna altijd kraken in de betere buurten. In Amsterdam Zuidoost of Nieuw-West wordt (en werd) er niet zoveel gekraakt. Dat vind ik ook een vorm van elitair gedrag.

   • Het is overigens niet waar dat krakers alleen maar dure panden kraken

    In zo’n docu over kraken, zie je dat ze ook oude kantoorpanden kraken etc. Ik weet niet meer hoe deze docu heten. ‘Danny gaat mee met krakers’, zoiets.

    Krakers zijn geen bedreiging voor zo’n miljardair, omdat het recht aan zijn kant staat. Doe dus niet zielig.

  • “Als ik zo’n miljardair was en ik had zeshonderd panden. Dan zou het mij niets kunnen schelen, als er eentje gekraakt zou worden. Echt niets. ”

   Als dat toe wordt gestaan, dan neemt men de volgende keer een ander pand dat even leegstaat, enzovoort. Geet je ze een vinger, dan nemen ze je hele hand, en dat gaat nog tien keer zo snel in Amsterdam, wat het bolwerk van de democratische raddraaiers is. Dan krijg je af en toe een pand terug in uitgewoonde staat.

   Dit kan overigens iedere eigenaar overkomen, alleen zoals Kobus al opmerkt, dat soort tuig heeft de voorkeur aan panden in het centrum van steden, en de betere panden. Dat is namelijk maximaal parasitisme, alle gemakken snel bij de hand in het centrum, en hun afgunst richt zich vooral op de welgestelden.

   • Als dat toe wordt gestaan, dan neemt men de volgende keer een ander pand dat even leegstaat, enzovoort. Geet je ze een vinger, dan nemen ze je hele hand

    Nee, dat kan dus niet, want kraken is extreem moeilijk. Het recht staat helemaal niet aan je kant, als je kraakt

    Al zouden ze je ‘hele hand’ nemen, dan nog zou de staat de boel ontruimen

    Het heeft niet echt met afgunst te maken. Meer met het idee dat het woonrecht door de overheid gefaciliteerd moet worden. Het is een statement. Overheid, zorg voor huisvesting, anders kraken wij, is wat de krakers zeggen. Het is een kortstondig statement, want ze worden al heel snel uit zo’n pand gedonderd.

    Niemand is ‘afgunstig’. Niemand kan het verder wat schelen, of die rus rijk is of arm, of iets ertussenin.

 10. Dit soort rechtspraak kan ook bedoeld zijn om in Nederland de onderlinge relatie tussen Nederlanders en Russen op scherp te zetten. Om onder de Nederlanders meer begrip te kweken voor de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en ‘onze’ steun aan Zelensky. Onder de Nederlandse bevolking leeft die oorlog namelijk niet. En indien wel, dan is men vaak pro-Poetin. Da ken natuurlijk nie.

  Er wonen best veel Russen in Amsterdam. Vaak rijk. Ze openen leuke winkels en zal mij niet verbazen als ze e.e.a. hebben opgekocht in Nederland. Als die Russen in Nederland solidair met elkaar zijn dan kunnen ze hier aanslagen plegen. Als sommige Nederlanders vervolgens wraak willen dan krijg je zo de gewenste steun voor Zelensky.

  • “Dit soort rechtspraak kan ook bedoeld zijn om in Nederland de onderlinge relatie tussen Nederlanders en Russen op scherp te zetten.”

   Zou kunnen, dan zou je dat moeten vergelijken met de normale afhandeling m.b.t kraken, ik dacht dat dat allang verboden was overigens.
   Het westen heeft natuurlijk ook flink wat geld van de Russen ‘bevroren’. Dus je zou kunnen vermoeden dat dit een actie op kleine schaal is.

  • “Er wonen best veel Russen in Amsterdam. Vaak rijk. Ze openen leuke winkels en zal mij niet verbazen als ze e.e.a. hebben opgekocht in Nederland. Als die Russen in Nederland solidair met elkaar zijn dan kunnen ze hier aanslagen plegen”

   Die rijke russen, en die Russen die leuke winkels openen zouden hier aanslagen kunnen gaan plegen.. ja ja… Stook het vuurtje van de vijandigheid en paranoia nog eens op.

   • Ja, sorry Johannes, ik was in de veronderstelling dat ik in een reactie kon schrijven wat ik wilde schrijven. Was vergeten dat tegenwoordig alleen nog geschreven mag worden wat jij goed vindt. Maar je hebt natuurlijk wel gelijk. Er is helemaal niets aan de hand dus waarom zou je de overheid wantrouwen? Toch?

    Ik hoop dat je een beetje tevreden bent met deze reactie. Laat maar weten.

   • Zo kinderlijk doen als u wat kritiek krijgt.
    Gezien de scheten die secteleiders HijsEenBerg en de Jonge regelmatig laten wordt u met fluwelen handschoenen behandeld.

   • Je mag best kritiek hebben maar dan wel inhoudelijk. De feiten zijn wel; we zitten nou eenmaal in een oorlog. We werken om een oorlog te financieren. Men wil een militaire dienstplicht. De oorlog leeft niet onder Nederlanders. De overheid is onbetrouwbaar. Russen in Nederland lijden grote verliezen. Niet alleen de huiseigenaar in dit item. Bijv. mijn favoriete kruidenier Vkusvill moest vanwege economische sancties noodgedwongen de deuren sluiten. Dat zijn grote verliezen voor Russen in Nederland. Op deze manier voert de overheid de oorlog tegen Rusland ook op Nederlandse bodem. We moeten er daarom rekening mee houden dat Russen daar acties op kunnen ondernemen in Nederland. Ze hebben geld zat. Dan moet je niet met een reactie komen van ‘het lijkt me allemaal wel heel sterk’. Het is realistisch.

 11. Ik vind het eigenlijk wel fascinerend, het fenomeen van de zelfbenoemde moderators. Ze zijn bezoeker als ieder ander. Maar doen alsof de website hun eigendom is en hebben een heleboel praatjes. Bepalen wel even de regels hier en hoe alles zou moeten zijn. Bepalen wat een ander doen moet of zeggen mag. Zouden ze thuis iets te vertellen hebben, of heeft een ander daar ‘de broek’ aan? Mits er een ander is…

  • Begint wel op te vallen inderdaad.
   Je ziet het eigenlijk alleen op deze site terug.
   En waar ze het recht vandaan halen? Geen idee.
   Waarschijnlijk zwaar gefrustreerd in hun dagelijkse leven.

 12. Prioriteiten

  Terwijl half Nederland de gasrekening nu niet kan betalen en de rijen naar de voedselbank steeds langer worden, schieten libertariers in de bres voor de 0,000001 procent rijkste mensen op aarde

  Over kraken

  Dat kraken mag niet eens, dus krakers worden er binnen een halve dag uit gegooid. De politiek staat helemaal aan jullie kant. Je hebt eigenlijk niets om je tegen af te zetten.

  Van belasting (waar je tegen bent) bekostigde ME, komt die krakers er straks uit gooien.

Comments are closed.