De fiscus laat hen die tegen wil en dank zijn klanten aanzienlijke hoeveelheden dwangarbeid verrichten. Zowel de kosten van de loonbelastingadministratie, de dwangverzekeringsadministratie als de btw-administratie worden geheel afgewenteld op de belastingbetaler, inclusief de inningskosten van de btw.

Voorzover mij bekend, betaalt de fiscus voor het verrichten van de betreffende arbeid geen enkele vergoeding.

Wat zou er gebeuren, als er in deze sector plotsklaps een staking uitbreekt? Dan zou immers het hele raderwerk tot stilstand komen. Het opsluiten van alle stakers zou zoveel detentiecapaciteit vergen, dat het systeem hier vermoedelijk onder zou bezwijken. De hamvraag is, of dit ooit zal gebeuren.

Hugo van Reijen

8 REACTIES

 1. Hi Hugo, de planning van je artikel was mislukt, kennelijk een technische fout. Dit gebeurt soms wel vaker. Ik heb het alsnog kunnen publiceren. Dank, Ratio

 2. Helaas Hugo, ik ben bang dat er simpelweg wat boetes en rente worden uitgedeeld. Ik ben wel benieuwd wat er zou gebeuren als ING vijf dagen storing zou hebben, zo van 28 april tot 2 mei. Wie is er aansprakelijk als de BTW en loonbelastingen niet voor 30 april middernacht overgemaakt kĂșnnen worden?

 3. Dit heb ik me dus vaak afgevraagd. Waarom de ondernemers in Nederland zich zo laten knechten. Het is toch het vrij volk wat zelf zijn broek op wil houden. Ik als kleine zelfstandige sta hier welwillend tegenover. De knuppel in het hoenderhok en met een grote groep ontevreden ondernemers wijsgeren te betalen. Wat willen ze doen tegen een aanzienlijke groep.

  Ik kwam tot de conclusie dat vaak grotere ondernemers een warm onderonsje hebben met de plaatselijke en zelfs provinciale politiek. Ze betalen maar al te graag voor invloed en vriendjes bij de overheid. De inpast van een paar boze zzp ers en een handje vol loonslaven die wijsgeren
  Hun belasting formulier in te vullen zullen worden vermorzeld door de staat.

  Wat je wel kan doen is niet teveel zeggen. Spreken is zilver zwijgen is goud.

 4. Dit heb ik me dus vaak afgevraagd. Waarom de ondernemers in Nederland zich zo laten knechten. Het is toch het vrij volk wat zelf zijn broek op wil houden. Ik als kleine zelfstandige sta hier welwillend tegenover. De knuppel in het hoenderhok en met een grote groep ontevreden ondernemers weigeren te betalen. Wat willen ze doen tegen een aanzienlijke groep.

  Ik kwam tot de conclusie dat vaak grotere ondernemers een warm onderonsje hebben met de plaatselijke en zelfs provinciale politiek. Ze betalen maar al te graag voor invloed en vriendjes bij de overheid. De inpast van een paar boze zzp ers en een handje vol loonslaven die weigeren
  Hun belasting formulier in te vullen zullen worden vermorzeld door de staat.

  Wat je wel kan doen is niet teveel zeggen. Spreken is zilver zwijgen is goud.

 5. Ik lig al langer in de clinch met die ratten en het kost mij meer tot nog toe maar ik vervul slechts mijn morele plicht en dat is niet meewerken aan misdaden. Ik kan het niet langer en ga het gevecht aan met die laffe honden, als meer mensen gewoon zouden opstaan stopt het. Maar niemand wil het ongemak ervaren dus laten ze het toe als slaaf te doen wat de staat verlangt.

  Het is vrij simpel, die hele overheid is een criminele organisatie die nergens recht op heeft en geen autoriteit heeft, mensen zitten gevangen in hun hoofd, te zwak om weerstand te bieden.

 6. binnenkort een oefening met een EMP?
  zou zeggen ga de oosterburen een pulsen

Comments are closed.