Ik probeer iets nieuws uit. Langere video’s op de zondagochtend. Bij deze een video van Marijn Poels, die een lezer heeft ingediend.

Documentairemaker Marijn Poels gaat op zoek naar de verwevenheid tussen goede doelen, media en overheid. Landbouw, klimaat en energie zijn thema’s die op de politieke agenda zijn komen te staan.

Poels onderzoekt de rol van de Goede doelen hierin. Deze zijn niet zelden beleidsbepalend en worden indirect en met ondoorzichtige constructies financieel gevoed door de overheid. Macht is te koop en kan gemakkelijk worden verbloemd met morele stempels, stelt Poels vast in zijn film.

Wat is de rol van de Goede Doelen, wat is hun plan, hun richting? En nog belangrijker: wie bepaalt die richting eigenlijk?

Wenst u een video onder de aandacht brengen, svp een mail naar info@vrijspreker.nl

6 REACTIES

 1. Die verwevenheid zou ons niet moeten verbazen. Het is een typisch gevolg van het corporatisme.

  Wat is makkelijker dan je corrupte politicus of ambtenaar te bellen en te vragen of hij je een bevoorrechte positie zonder concurrentie kan bezorgen in ruil voor enkele jaarsalarissen of inside information op de beurs?

  Het doel heiligt de middelen gaat nog verder:

  Niet ‘dik’, maar ‘enorm’: honderden wijzigingen in kinderboeken Roald Dahl om ‘aanstootgevende’ taal

  https://www.ad.nl/show/niet-dik-maar-enorm-honderden-wijzigingen-in-kinderboeken-roald-dahl-om-aanstootgevende-taal~a77a6554/

  • Het ministerie van waarheid in werking, rechtstreeks uit het boek 1984

   Ze hadden gewoon met hun poten moeten afblijven van dat boek, van elk boek trouwens.

 2. Inderdaad een mooie documentaire van Marijn Poels. Heeft al heel wat mooi gemaakt.
  Headwind is ook een aanrader. En goed dat je dit zo brengt.

Comments are closed.