Tot mijn spijt neemt Nederland als het gaat om asiel wel alle internationale verdragen rondom migratie serieus, maar de mensen om wie het gaat niet. Als we de problemen rondom migratie willen aanpakken zullen we daar toch eens mee moeten beginnen.

Het zijn volwassen mensen

Asielzoekers zijn over het algemeen volwassen mensen. Die moet je ook zo behandelen, het zijn immers geen kleine kinderen. En met volwassen mensen kun je afspraken maken. Sterker nog, aan die afspraken kun je ook consequenties verbinden. Dat is dan een onderdeel van de afspraak.

Dus wat als we nou al die mensen die zich aanmelden in Ter Apel als eerste eens een contract voorleggen? Dat mag best in hun eigen taal natuurlijk. In dat contract nemen we een aantal zaken op. Laat ik een voorzetje geven van hoe zo’n contract eruit kan zien.

Het contract

Beste,

Welkom in Nederland. We doen ons uiterste best om u een prettig verblijf te bieden. Andersom verwachten wij van u dat u ons fijne en veilige land ook zo houdt. Vandaar dat we van u verwachten dat u dit contract tekent. Dit contract is bindend. Mocht u niet willen of kunnen ondertekenen kunnen wij u niet toelaten tot welke procedure dan ook.

 1. Gewelddadig gedrag is niet toegestaan. Mocht u zich schuldig maken aan geweld tegen personen of zaken dan is dat reden om u per direct uit te zetten naar uw land van herkomst.
 2. Liegen is niet toegestaan. Mocht u gelogen hebben over uw afkomst, uw vluchtverhaal, uw motivatie of anderszins dan kunnen we u geen verblijf in Nederland aanbieden, en wordt u teruggestuurd naar uw land van herkomst.
 3. Uw herkomst moet duidelijk zijn. Mocht u niet kunnen bewijzen waar u van oorsprong vandaan komt dan is een verblijf in Nederland niet mogelijk, en zult u uitgezet worden.
 4. Seksuele misdragingen zijn niet toegestaan. Mocht u zich op welke wijze dan ook seksueel misdragen dan kunt u niet in Nederland verblijven en wordt u per direct uitgezet.
 5. Diefstal is niet toegestaan. Ook kleine diefstallen, zoals het stelen van een fiets of producten in een supermarkt worden gezien als onaanvaardbaar gedrag, en zijn voldoende reden om u per direct uit te zetten.
 6. Agressief gedrag is niet gewenst en is reden om u terug te brengen naar uw land van herkomst.
 7. U heeft geen rechten op voorrang op welk vlak dan ook. Zaken als huisvesting dient u zelf en op eigen kosten te verzorgen, zoals allen die hier woonachtig zijn.
 8. U dient zich te houden aan de Nederlandse wet in het algemeen. Dit niet doen zorgt voor het intrekken van een eventuele status en daarbij direct uitzetten naar het land van herkomst.

Door het ondertekenen van dit contract gaat u er mee akkoord dat u in genoemde gevallen het land zult verlaten.

Duidelijkheid

Zo’n contract geeft duidelijkheid aan elke nieuwkomer en dat is hard nodig. Niet alleen voor de immigranten zelf, vooral ook voor de Nederlanders. Alle politici willen zo graag draagvlak voor het asielbeleid, zodra het duidelijk is dat mensen die zich hier niet aan de wet willen of kunnen houden direct uitgezet worden dan zal het draagvlak enorm toenemen.

Nog belangrijker is dat het afsluiten van een contract er voor zorgt dat Internationale verdragen niet geschonden worden. De uitzetting staat immers al in het contract opgenomen, de Nederlandse staat doet niks anders dan zich aan een contract houden.

Bijkomend voordeel is dat dit natuurlijk als een lopend vuurtje door de wereld zal gaan, waardoor Nederland voor hen met snode plannen alvast een stuk minder aantrekkelijk zal worden. Zo ingewikkeld is het allemaal niet, we zouden het morgen kunnen invoeren. Blijkbaar is de wil er niet bij de politici, gelukkig kunt u die politici op 15 maart een beetje bijsturen.

————————————————-

Nawoord Ratio: TIP. Bezoek de site van de visionair des vaderlands.

9 REACTIES

 1. Hier heeft een rechter al een aantal keer de straf bewust verlaagd omdat het anders zo zielig is als ze terug gestuurd gaan worden.
  Ze halen zelfs terroristische isis wijven terug uit Syrië omdat ze anders zo vervelend behandeld worden daar en de terroristische kleuters waarschijnlijk geen goed onderwijs krijgen in Syrië om ze daarna hier te vertroetelen in een gratis huisje +uitkering.
  Met dit land komt het echt nooit meer goed.

  En wat ik hier lees in het artikel heb ik al 100den keren gelezen, al jaren en jaren terug.
  Ook dit gaat nooit gebeuren.
  Daarvoor zal er eerst een compleet andere regering moeten komen met een streng asiel beleid met de PVV en of het FvD als winnaars.
  En uit de EU, omdat ze anders daar de boel weer gaan frustreren.

  Sowieso is het al achterlijk dat iedereen overal vandaan hier maar asiel kan aanvragen zonder dat iemand daadwerkelijk een vluchteling is, niet in een land woont waar oorlog gevoerd wordt, maar gewoon uit winst bejaag om er beter van te worden.

  • En een vluchteling kan je tijdelijk opvangen indien noodzakelijk.
   Maar het kan nooit de bedoeling zijn dat je besluit om dan maar hier gratis te komen leven.
   Ik kan geen enkele grens over over met zo’n slap ouwehoer verhaal om daarna te verwachten dat ik alles gratis krijg, helemaal nergens.
   Dezelfde dag wordt ik er weer uit geflikkerd als ik ga beginnen met onmogelijke eisen en verder schijt heb aan elke wet of regel of de aanwezige bevolking. *** edit spelfoutje Ratio ***

  • Als je de cultuur van een land kapot wil maken doe je dat het best door zoveel mogelijk primitief volk binnen te laten. Eerst afbreken. Dan Build Back Better.

 2. De zorg in Nederland staat onder grote druk. Het ziekenhuispersoneel is zwaar ontevreden en hebben eerder deze maand al stakingen aangekondigd. (Tot groot ongenoegen bij de voorzitter van de Nederlandse Verenging van Ziekenhuizen, Ad Melkert.) De grote druk op de zorg is volgens Fleur Agema (PVV) mede te danken aan de grote groep asielzoekers die ons land binnenkomen. Agema legt in de uitzending van Ongehoord Nieuws de vinger op de zere plek.

  Een grote schande dat de mensen die ons land hebben opgebouwd nu met alle gevolgen van dien niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het is totaal gestoord dat er geen fatsoenlijke plekken voor onze ouderen gerealiseerd kunnen worden. Wanneer er opvang plaatsen voor asielzoekers nodig zijn is dat geen enkel probleem. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg heeft het binnen no time geregeld dat er 19.000 extra plekken vrij komen voor asielzoekers. “Dat kan wel, maar voor onze mensen, voor onze aller oudste niet!”
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/pvv-politica-fleur-agema-legt-de-vinger-op-de-zere-plek-extra-opvang-voor-asielzoekers-terwijl-nederlandse-ouderen-in-de-kou-staan

  • Deze wantoestanden zouden ons niet moeten verbazen. NL kent al decennia een zuiver socialistisch zorgstelsel. Daarin worden vraag en aanbod niet op elkaar afgestemd door het prijsmechanisme, maar door een stel ambtenaren van de Nationale Zorg Autoriteit (NZA) die de prijzen van alle medische verrichtingen (Diagnose Behandel Combinaties, DBCs) uit hun duim zuigen.

   Dit werkt net zo slecht als de planeconomie van de oude Sovjet-Unie. Het gevolg is een verstikkende bureaucratie, chronische tekorten, onoplosbare wachtlijsten, waardeloze klantenservice, torenhoge kosten en hele volksstammen die zich er onrechtmatig aan verrijken.

   • Een commercieel zorgstelsel zou wèl goed werken. Bij de bakker werkt het tenslotte ook en iedereen in NL kan een brood kopen.

    Commerciële ziekenhuizen zouden hun organisatie zo inrichten dat zij snel kunnen op- en afschalen bij een wisselende vraag.

    Commerciële zorgverzekeraars zouden hun klanten een individuele (cafetaria) polis aanbieden en premiekorting geven bij een gezonde lifestyle. Een bonus/malus regeling, net als bij de autoverzekering, houdt de kosten betaalbaar.

    Chronisch zieken en bejaarden met een beperkt inkomen, die meer zorg dan gemiddeld nodig hebben, kunnen op een groepspolis (familie, buurtvereniging, liefdadigheidsinstelling, ed) worden bijgeschreven om de kosten op vrijwillige basis verder te spreiden.

    Overigens zijn ouders ten alle tijde verantwoordelijk voor het goed verzekeren van hun kinderen tegen invaliditeit en arbeidsongeschiktheid.

    Als de overheid zich niet langer met de zorg bemoeit en mensen in vrijheid hun eigen zorg laat regelen, lossen de huidige problemen zich vanzelf op.

 3. FVD-leider Thierry Baudet heeft in de Tweede Kamer harde kritiek geuit op het ‘onbeperkte immigratiebeleid’ van het kabinet Rutte IV en de officieuze gedogers van dat kabinet, PvdA en GroenLinks. Baudet benadrukte dat Nederland geen structureel beleid heeft om de immigratie te reguleren en dat dit leidt tot onhoudbare situaties.
  Volgens Baudet is de immigratietrend overduidelijk en komen er elk jaar ongeveer 100.000 mensen naar Nederland. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot een migratiesaldo van 228.000 in 2022, 207.000 in 2021, 168.000 in 2020, 108.000 in 2019 en 86.000 in 2018. Baudet vindt deze aantallen onhoudbaar en stelt dat Nederland al het grootste woningtekort op aarde heeft.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/video-nederland-wordt-overspoeld-door-migratie-fvd-leider-thierry-baudet-waarschuwt-voor-onhoudbare-situaties

Comments are closed.