Dat de Belgische kolonisten uitgeverijen eigenlijk weinig anders doen in Nederland dan clickbate genereren en angst zaaien met manipulatieve frames en halve waarheden, is hier al jaren bekend. Toch zijn sommige artikelen zo beschamend vals, dat ik er aandacht aan meen te moeten besteden.

Foto van een zielig konijntje

Populatie zoogdieren in Europa stijgt spectaculair

Half januari werd Ferdinand Meeus vervloekt en bedreigd door alarmisten. Decennia lang werd de stand van de Europese natuur door de ecologen namelijk bepaald door de populatie zoogdieren. Wat blijkt: van veel diersoorten is de populatie ronduit explosief gestegen. Dat was natuurlijk tegen het zere been van types als Volkert van der Graaf en andere klimaatpausen van de GroenLinkse Inquisitie.

Gelukkig is er altijd nog DPG Media die dergelijke zwakzinnigen graag helpt met angstverhalen. Het was even zoeken, maar het is ze dan toch gelukt een doemverhaal te presenteren:

 

Goed nieuws is er nog wel voor de otter, wordt er nog bij gezegd: dat de populatie sinds de jaren ’70 is geëxplodeerd met 294% (de bever trouwens met 16.705%) wordt natuurlijk niet genoemd. Maar toch: de natuur “glijdt ons door de vingers”, want we moeten wel bang blijven natuurlijk! Wat blijkt: de zielige konijntjes zijn nog herstellende van een virus, de egel treft teveel tegels, en de adder wordt op afschuwelijke wijze geslacht door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer (LOL), want “het intensieve beheer van plaggen en afgraven – waarmee beide boswachtersclubs nieuwe schrale natuur creëren – werkt fnuikend voor de gifslang”. Zielig verhaal, maar met de waarheid heeft het weinig van doen.

Moslimradicalen framen als extreemrechts

Een ander artikel in het Algemeen Deugblad gaat over de 6 terreurverdachten die eerder deze week in België werden opgepakt. Vanmorgen rond 8:51 uur noemde het AD de zes nog “snel geradicaliseerde moslims”, inmiddels is dat – op last van de deugpolitie – gewijzigd in “de geradicaliseerde verdachten”. Want dat loopt wat lekkerder in de rest van het artikel. Want nog geen twee alinea’s later wordt de waarheid nóg verder verbogen:

Niet de zeer regelmatig opgepakte moslimterroristen die deze keer met concrete plannen rondliepen om de Antwerpse burgemeester De Wever te vermoorden en daarnaast dood en verderf te zaaien op politiebureaus, nee: de dreiging van rechts-extremisme neemt toe. Al langere tijd zelfs!

Aan de andere kant worden zwakbegaafde terroristen van XR door diezelfde pers aangemoedigd naar zwaar geweld te grijpen.

De Belgische veiligheidsdienst merkt op dat rechts-extremisten de pers “mainstream media” of “linkse leugenpers” noemen.

Goh. Hoe zou dat nou komen?

4 REACTIES

 1. Ik vat het als compliment op als ik ‘extreem rechts’ word genoemd. Extreem rechts is een geuzennaam geworden. Een naam voor mensen die een andere of eigenzinnige mening hebben dan de kudde. De avant garde.

  “linkse leugenpers” lijkt mij geen mening maar een feit. Al kun je je afvragen wat ‘links’ precies is.

 2. Nieuwe slogans voor rechts:

  ‘Des te meer immigranten, des te meer tegels, des te minder egels.’

  Des te meer immigranten, des te minder inheemse zoogdierwezens in relatie tot exotische zoogdierwezens ook, zegt het bureau van rechts cultuurbeheer.

 3. Wat de ‘moslimradicalen’ betreft, in dit geval moeten men op zijn hoede zijn voor pro-Zionistische anti Islam stokers. Ook de mainstream media speelt hier een dubbelrol in.

 4. meer immigranten is ook meer ritueel slachten in NL. hoor ik die veganisten weinig over.

  Volgens Dr. Patrick Moore (mede oprichter Greenpeace) is het hele biodiversiteit bangmakerij verhaal uit de duim gezogen. Men heeft een aanname gedaan dat er in verre oorden (regenwoud etc) duizenden species leven die nog niet ontdekt zijn en daarop laat men nog een aanname los, nl dat die onbekende species massaal aan het uitsterven zijn. Tenzij je meer belasting gaat betalen, dan komt het goed.

Comments are closed.