Aangedragen door Sjef, de film Headwind van Marijn Poels. De site OpinieZ heeft het volgende over deze film geschreven:

Het is filmmaker Marijn Poels alweer gelukt: een film maken die onder je vel kruipt en waar je onbeschrijfelijk kwaad van wordt. Want het klimaatbeleid is een smerig spel dat om veel geld draait, niet om een schone planeet. En Poels toont dat steeds weer feilloos aan in zijn werk. In deze film, Headwind”21’, draait het om windenergie en de natuurvernietigende industrie die daar achter steekt. Ines van Bokhoven doet verslag.

We reizen naar Zweden en ontmoeten er Alexander Pohl, een jonge bankier met diploma’s in civiele techniek en milieukunde op zak, die de zakenwereld gedesillusioneerd achter zich heeft gelaten. Eerst werkzaam voor KPMG, en later voor de ‘duurzame’ bank HSBC, was hij de man die het geld goedkeurde of verstrekte voor allerlei klimaat-gerelateerde projecten, en dan vooral windparken. Hij geloofde oprecht dat hij goed werk deed, dat zijn bank uitstekend bezig was – totdat hij ontdekte hoe groot de corruptie was en hoe, met groot gemak, het geld alleen maar werd gebruikt door bedrijven om er nog meer winst mee te maken, in de naam van klimaatproblemen. Meer lezen.

Een commentaar op youtube over deze film van Nelleke Nieuwboer: Thanks Marijn. I Saw GroenLinks in the Netherlands slowly being taken over by money driven technocrats. Left this party. I studied and worked in b-d agriculture and learned how to find solutions for nature and earth. And now they try to take farms (onteigenen) and make enormous solarpower fields, instead of enriching the soil and have healthy farms in the Netherlands

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in