Overgenomen vanuit de nieuwsbrief libertair perspectief. Door red./ED.  Alfred Milner, de Britse gouverneur voor Zuid-Afrika, onderhandelde in Juni 1899 met ZAR-president Paul Kruger en diens minister Jan Smuts op het station van Bloemfontein over Britse eisen tegenover de Zuid-Afrikaanse Republiek van vrijburghers. Paul Kruger vatte de Britse eisen samen: “u wilt mijn land“. De Tweede Boerenoorlog werd kort daarop verklaard en na drie jaar tijd beëindigd met de capitulatie van de Boeren. Maar niet, nadat Groot-Brittannië op grote schaal boerderijen had afgefakkeld en 27’000, voornamelijk vrouwen en kinderen van Boeren, alsmede 20’000 zwarte ondersteuners van de Boeren, in Britse concentratiekampen van honger en ziekte waren omgekomen.Honderdtwintig jaar na de annexatie van Transvaal door het imperialistische Groot-Brittannië is in Nederland alweer een vrije Boerenrepubliek aan het ontstaan. De inzet is dezelfde: “U wilt mijn land“. In 2022 was het plotseling bijna op een derde Boerenoorlog uitgelopen. Zou de opgefokte politieagent de 16-jarige Boer met zijn pistoolschot hebben gedood, dan zou het kruitvat zijn geëxplodeerd. Nu smeulde het vuur van het verzet onderhuids verder. Alvorens tot verkiezingen over te gaan moest de globalistische Anti Boer Beweging in Den Haag vanwege haar eigen wetten een demonstratie “toestaan”, waaraan maximaal twee (2) trekkers mochten deelnemen. Om zogenaamd de orde te kunnen handhaven haalde de gemeente zelfs twee Duitse waterkanonnen naar Den Haag. De provocatieve arrogantie van de macht werd daarmee zó overduidelijk tentoongespreid, dat de hele Nederlandse bevolking erop reageerde met een gevoelige afstraffing. Zó overtuigend, dat zelfs de menselijke fouten bij de telling van stemmen niet meer baatten.De eerste veldslag is dus gewonnen, waarbij de Boeren het machtigste wapen van de Antiboerbeweging: de democratie, met succes tegen hemzelf hebben gekeerd. De redactie kan deze historische gebeurtenis alleen maar toejuichen, wel wetend dat de Boeren zich nu in elke provincie in slangenkuilen bevinden en zich voorzichtig tussen het kronkelende gedierte moeten bewegen.Het is zaak om de mobilisatie van Anti-Antiboerkrachten voort te zetten en te professionaliseren, zodat de alliantie van hedendaagse Vrijburghers de te verwachten tegenoffensieven kan weerstaan. Verwacht wordt, dat de Antiboer zich tactisch zal gaan terugtrekken, maar dat hij zich nog niet verslagen geeft. De strijd is nog niet gewonnen! Houdt uw rode potloden scherp geslepen en blijf waakzaam!

Abonneer je via het formulier op de homepage van stem.lp op de libertair perspectief nieuwsbrief (rechtsonderaan pagina)

10 REACTIES

 1. Ik begrijp de euforie niet, de belangrijke dossiers liggen in Brussel. Sorry, bij alles met Big ervoor en Ngo´s, de clubje waarop je niet kunt stemmen. Partijen doen niet meer ter zaken tenzij de nedriglander uit de EU stapt en dit gaat niet gebeuren. Dan hebben we nog MSM, onderwijs en andere instituten waar de neuzen dezelfde kant uitstaan; de laatste bevoegdheden overdragen en totale afhankelijkheid van de EU/Big/Ngo´s. Dit gaat niet met anders stemmen veranderen daarvoor is de strop te ver aangetrokken. Wie de ontwikkelingen in andere westerse landen volg, ziet daar vrijwel hetzelfde gebeuren. Toeval, dacht het niet. De BBB komt niet zomaar uit de lucht vallen, in de politiek gebeurt niets toevallig en met de vele internationale lijnen al zeker niet. Maar goed, als je graag bestuurt wil worden door de BBB, have fun maar houd rekening met een flinke kater. Ondertussen dendert de trein verder richting totale controle.

 2. Het is niet voor het eerst dat de overheid probeert de boeren te knechten. In de jaren 60 was het om de landbouw schaalvergroting van Eurocommissaris Sicco Mansholt (PvdA) door te drukken in het kader van ‘nooit meer honger!’ en ‘een fatsoenlijk inkomen voor iedere boer’.

  Mansholt kreeg later spijt van dit beleid, dat duizenden kleine boeren de kop kostte en enorme bedragen aan landbouwsubsidies vergde. Het bleek een geweldige overproductie (oa melkplassen, boterbergen, wijnmeren) te veroorzaken.

  Ook paste het niet goed in een duurzaam milieubeheer dat de overheid later wilde volgen na het rapport van de Club van Rome (1972). In dat kader wil de overheid nu juist schaalverkleining en minder intensieve (biologische) landbouw.

  Dit zal opnieuw veel boeren in financiële problemen brengen. Hun inkomen en de voedselproductie zal sterk verminderen, terwijl de prijs van voedsel fors zal toenemen.

  Dit is een gebed zonder eind. Precies wat Mansholt niet wilde. Wanneer leert de overheid, dat ze zich niet met de landbouw moet bemoeien?

  https://anderetijden.nl/aflevering/323/Hollandscheveld
  ___________

  De Vrije Veluwse Boeren en Boer Koekoek (1961)
  https://youtu.be/41Q17MHcOH8

 3. Moet je je voorstellen dat het nu Demons66 is, de LGBTI/linkse cult waar de ‘vrije boer’ mee te maken heeft. Vreemde tijden.

  • De ellende in de landbouwsector is een schoolvoorbeeld van de rampen die het overheidsingrijpen oplevert. Mansholt was een typische linkse idealist die de gevolgen van zijn beleid pas inzag toen het te laat was. De weg naar de hel is geplaveid met de beste bedoelingen.

   Zijn interventies (staatsdirigisme, zoals de vrije boeren zeiden) leidden tot boeren die volledig afhankelijk waren van de Rabobank en het subsidie-infuus. Het leidde ook tot enorme overproductie en milieu-aantasting. Buitenlandse markten (mn in Africa) werden totaal verstoord door gesubsidieerde voedseldumpingen. Consumenten in Europa betaalden te veel belasting en de hoofdprijs voor hun voedsel door de EU tariefmuren die de buitenlandse concurrentie tegenhielden.

   • De subsidies veroorzaakten ook te veel ammoniak in de natuur en allerlei dierziekten (Q-koorts, Vogelgriep). Als Mansholt zijn idealen had gelaten voor wat ze waren, hadden al deze problemen niet bestaan.

    Nu zijn er weer andere linkse idioten die denken deze door de overheid veroorzaakte problemen te kunnen oplossen door nog meer overheidsingrijpen. Nog meer boerenbedrijven die al generaties lang bestaan zullen voor gigantische bedragen worden uitgekocht. Hun grond zal worden volgebouwd en verloren gaan voor onze natuur en ons landschap. Ons voedsel zal helemaal onbetaalbaar worden. Onze collectieve lastendruk en onze staatsschuld ook. De ramp is niet te overzien.

    Zoals Jorden Peterson steeds zegt, ruim eerst je eigen kamer op, voordat je je met het leven van andere mensen gaat bemoeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in