40 REACTIES

 1. De golf opportunisten en dolende kiezers op rechts vind ik best opmerkelijk. Eerst op de stoomwals van Pim, toen op kruistocht met Geert, daarna borrelen in Thierry’s Wijnbar en nu bij de boer van BBB. Wie wordt het over 2 jaar?

  Dat de kiezers steeds teleurgesteld zijn snap ik wel want uiteindelijk levert geen enkele nieuwe partij wat er beloofd is. Dan de kliek politici die van de ene naar de andere partij overtappen. Het doet mij afvragen of ze uberhaupt andere idealen hebben dan meevreten en hun zakken vullen met andermans geld.

 2. Zolang je alleen maar rekening hoeft te houden met mensen waarbij het geheugen nauwelijks verder doorloopt dan dat van een garnaal kan je ze ook alles wijs maken.
  De meeste zijn het na 1 tot 2 dagen toch weer vergeten wat ze nou eigenlijk precies belooft is en waar het nou eigenlijk over ging.
  Zodoende kan je dit jaren en jaren lang blijven volhouden.
  En dat blijkt ook wel, het werkt nog steeds en iedere keer weer opnieuw.

 3. Hoop doet leven. Schaarse tijd leidt tot keuzes. Vertrouwen wordt misbruikt. Vervulling van eerste levensbehoeftes vergt veel energie en tijd. De gewone mens is kansloos en dus kwetsbaar.

 4. De afwisseling van de oppositie macht gaat zo regelmatig dat het verdacht wordt. BBB heeft de mensen natuurlijk helemaal niet en zal zetels vullen met oud-CDA en oud-VVD politici. Veel oppositie gaat dat niet worden en dat is niet moeilijk te voorzien. FvD heeft welgeteld 200k stemmen gekregen terwijl ze door het hele land grote zalen en marktpleinen vullen. Dit itt alle andere partijen. Hoe geloofwaardig is dat?
  Vroeger had je mensen die het leger ingingen om datzelfde leger van binnenuit te veranderen. Yeah right. Ik denk dat de parallelle samenleving meer succes heeft dan verkiezingen. Zelf stem ik overigens al vele jaren niet meer omdat ik niet bestuurd wens te worden en door te stemmen geef je ze toestemming daarvoor.

  • “grote zalen en marktpleinen vullen”

   Ik weet niet op hoeveel plaatsen ze zijn geweest, maar ik vermoed dat alles opgeteld in totaal nog geen vijf procent van 200k in al die zalen en pleinen past.

 5. Uit de voorlopige zetelverdeling in de 1e Kamer blijkt, dat de coalitie weliswaar flink heeft ingeleverd, maar dat de verschuiving tussen het linkse blok en het midden/rechtse blok minimaal is (1 zetel). Rutte zal daarom geen enkele moeite hebben het huidige beleid voort te zetten.

  BBB heeft rechts leeggezogen, maar het is een typische middenpartij, net als de VVD. Ze kunnen net zo makkelijk over links als over rechts. Als Van der Plas het slim aanpakt, wordt zij de opvolger van Rutte. Zij heeft bredere steun in het land dan de VVD kroonprinses Edith Schippers.
  ___________

  VVD+D66+CDA+CU
  23 (-9)

  Links 33 (-1)
  GL 8 (+0)
  PvdA 7 (+1)
  D66 6 (-1)
  PvdD 4 (+1)
  SP 3 (-1)
  CU 2 (-2)
  Volt 2 (+2)
  50Plus 1 (-1)

  Midden 26 (+14)
  BBB 16 (+16)
  VVD 10 (-2)

  Rechts 16 (-13)
  CDA 5 (-4)
  PVV 4 (-1)
  JA21 3 (+3)
  FVD 2 (-10)
  SGP 1 (-1)
  OSF 1 (+0)

  • Rechts/links bestaat eigenlijk niet meer. Het zijn allemaal sociaaldemocraten in de zin van een liberale basis en flink herverdelen voor gemeenschappelijke voorzieningen, ofschoon de een wat meer van het een en wat minder van het ander. In economische zin zijn het nuance verschillen op zijn best. Het echte onderscheid zit hem in de mate van meegaandheid met de supranationale, globalistische organisaties als EU, WHO en NAVO.
   Dan is er maar één oppositiepartij en dat is het FvD. De PVV een beetje omdat ze uit de EU willen. De rest huppelt domweg mee. Er verandert dus niets, maar dat wisten we al.

   • Tuurlijk, objectief gezien zijn de verschillen marginaal. Maar je zal de mensen de kost moeten geven die het een absoluut breekpunt vinden als het eigen huis in box 3 wordt belast of wanneer de parkeertarieven 16% verhoogd worden ipv 11%. Dit soort politieke discussies vinden dagelijks plaats in onze bestuurslagen en verdelen het politieke landschap. Het is alsof in de oude SU wordt gestecheld of het komende 5-jaren plan een 4,25% groei in de gloeilamp productie moet laten zien of juist 4,83%.

    In ons geval verdampen er echter miljarden van het door hardwerkende mensen opgebrachte kapitaal. Daarom zou ik het niet vreemd vinden als de verantwoordelijke politici voor deze ingrijpende bemoeienis met het leven van miljoenen mensen aansprakelijk worden gesteld. Niet iedereen heeft hier immers zijn toestemming voor gegeven.
    _______________

    “The government is good at one thing. It knows how to break your legs, and then hand you a crutch and say, ‘See if it weren’t for the government, you wouldn’t be able to walk.”

    ~ Harry Browne (American libertarian, 1933-2006)

   • Overigens heeft 1e Kamer voorzitter Jan Antoine Bruijn (VVD) FVD verboden nog langer het woord ’tribunaal’ te gebruiken. Dat zou te bedreigend zijn. 😁

    Het probleem daarbij is, dat het OM alleen tot vervolging van ambtsmisdrijven door bewindslieden overgaat als het parlement daartoe opdracht geeft. Als er dus niet over gedebatteerd mag worden, gaat dat nooit gebeuren en zitten Rutte c.s. voorlopig goed.

  • Ik heb ergens vernomen dat BBB samenwerkt met een bedrijf dat ‘Remarkable’ heet. Dat bedrijf heeft dan weer banden met de grote industrie. Dat bedrijf heeft de partij niet alleen gefinancierd, maar men zou ook intieme bedpartners zijn. Volgens een criticus lijkt het erop dat BBB een slim marketing product is, achter de volks uitziende wat dik-en-gezellig-en-gewoon-je-buurvrouw-op-de-koffie uitziende leider en het hele imago, zou een door dik verdienende pakkendragende marketeers uitgedachte strategie en imago te zitten.

  • “BBB heeft rechts leeggezogen”

   Vandaar ook dat BBB volledig de aandacht kreeg in de media…

  • “Als Van der Plas het slim aanpakt, wordt zij de opvolger van Rutte.”

   Een gezellige ‘doe maar gewoon’ buurvrouw met overgewicht op de koffie type als premier, ‘wilt u nog een koekje bij de koffie’, ‘wat draagt u een leuke ketting vandaag’ dat zou het ultieme Nederlandse laagtepunt zijn. De volksdicatuur der democratie is dan op zijn hoogtepunt. Maar zo plat is Nederland zelfs niet, de carrière vrouwen en andere strebers die elite willen spelen zouden jaloers worden.

 6. Wat dat betreft heeft rutte het uitstekend door hoe het spelletje werkt.
  Beloof iedereen 1000 euro en ze geven je de overwinning.

  • Duivestein was als een megalomane Hitler die voorovergebogen over de maquette van de wereldhoofdstad Germania met de gebouwen schoof. Alles voor het goede doel: Den Haag opstuwen in de vaart der volkeren volgens de briljante visie van Adri! Ondertussen verraadde zijn partij de kiezers in de oude arbeiderswijken die ze graag omvolkte met enorme aantallen buitenlanders. Niet zo vreemd, dat er van de oude PvdA niet veel meer over is.
   _____________

   Toen ik terugkwam in de Schilderswijk was er iets verschrikkelijks gebeurd.

   https://www.wyniasweek.nl/toen-ik-terugkwam-in-de-schilderswijk-was-er-iets-verschrikkelijks-gebeurd/

   • Nu wachten we nog op de necrologie van Van Dam. 😎

    “U bent een buitengewoon minderwaardig mens.”

    ~ Marcel van Dam (PvdA) tegen Pim Fortuyn in het TV-discussieprogramma Het Lagerhuis (Vara) van 15 februari 1997.

   • Het egalitarisme van de volksutopia deed de egalitaristen de das om. De arbeiders werden vervangen door immigranten, die immers ook gelijk zijn, en gelijke rechten hebben. De cancelaars van de egalitaristische democratie werden zelf gelijkgesteld en gecanceled, de radicalen die de poppen aan het dansen brachten hadden daarna zelf de poppen aan het dansen. Men heeft zichzelf de das om gedaan. Bezint eer je begint?

 7. Wat als de bbb in de markt is gezet om de onvrede een stem te geven, een overdruk ventiel. Dit ging me iets te gemakkelijk, al die aandacht in talkshows en weinig agressie vanuit het kartel. Ik vrees dat hier een luchtje aan zit.

 8. Het gaat om heel veel geld en heel veel macht. BBB is zwaar geschut tegen de boeren. Dat kunnen ze niet aan. Zie onderstaande link.

  Quote:
  “De drie multinationals Cargill, Monsanto/Bayer (oorspronkelijk een Duits-Australisch bedrijf, maar tegenwoordig grotendeels Amerikaans) en Dupont zijn in de Verenigde Staten zeer befaamd en hebben nu ongeveer 40% van de Oekraïense landbouwgrond in handen.
  (…)
  Deze recente realiteit verbindt de oorlog in Oekraïne met de initiatieven van bepaalde westerse strategische financiële besluitvormers, aangezien bedrijven als Vanguard, Blackrock en Blackstone tot de grootste aandeelhouders van deze bedrijven behoren.”

  https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2022/08/30/drie-amerikaanse-bedrijven-controleren-meer-dan-een-derde-van-de-oekraiense-landbouwgrond/

  • Die rookgordijnen met aandeelhouders is zodat je als brave burger niet weet waar de aanval vandaan komt. Zoveel aandeelhouders, zonder gezicht, dus ‘niemand’ is verantwoordelijk. Maar als je gaat spitten dan kom je net iets te vaak het Nederlandse koningshuis en andere koningshuizen tegen. Daar zit hun kapitaal. Zo voeren zij oorlogen. Zo verdienen ze hun geld. Daarna komen ze opgepoetst, dik in de lak, behangen met juwelen naar het volk zwaaien op koningsdag.

  • Timmerfrans is ‘in zijn nopjes’ met de overwinning van BBB, meer hoef je niet te weten.

 9. In de jaren 60 was er net zo’n protestpartij die niet alleen boeren, maar ook kleine middenstanders aansprak en die tegen de toenemende overheidsbemoeienis was, nl de Boerenpartij van boer Koekoek. Dit rechtse anti-establishment geluid werd kort daarna overgenomen door links, oa door de Kabouterbeweging van provo Roel van Duijn.

  Opmerkelijk is, dat toen zeer hard werd opgetreden door de karabijn brigade (de voorloper van de ME) tegen de kleine boeren die weigerden mee te doen met de landbouw schaalvergroting van Eurocommissaris Mansholt (PvdA). Hun vee werd in beslag genomen. Nu weigeren boeren juist schaalverkleining! 😁
  ____________

  Boer Koekoek
  https://youtu.be/L2r9E-aTwIs

 10. Voor schaalvergroting moesten de boeren aan een geldinfuus. Schaalverkleining betekent financiële problemen. Dan laten ze zich waarschijnlijk vrijwillig uitkopen.

  Geweldig die boer Koekoek. Dat hebben we nodig.

Comments are closed.