Naast de geweldige auteurs op Vrijspreker, lees ik met graagte sommige schrijvers (m/v) van andere sites. Hieronder mijn favorieten. Heb jij anderen ontdekt die ook de moeite waard zijn? Meld het in de comments!

foto van typemachine

Simon Rozendaal (Elsevier)

Het blad Elsevier is volgens de tweedimensionale indeling van het politiek spectrum “rechts”. Zij bieden een open podium aan gastschrijvers, waar “onze” libertariër Imre Wessels gebruik van heeft gemaakt. De absolute ster bij EW is voor mij echter Simon Rozendaal. Hij studeerde (af op) organische chemie aan de TU Delft en is sindsdien wetenschapsjournalist. Zijn ondertoon is altijd positief en dat is opvallend verfrissend tussen alle doemdenkende deugmensjes, milieuclubs en -activisten die de MSM mogen vervuilen met paniek en leugens.
Niet alleen maakt Simon gehakt van ze, ook toont hij regelmatig positief nieuws dat bewust (?) uit de pers wordt gehouden. Dat positieve vind je ook terug in zijn (zeer lezenswaardige) boeken als Het Grote Goed Nieuws Boek en Alles wordt beter! Dat hij vurig pleiter voor kernenergie is, spreekt voor zich. Helaas is EW Magazine niet gratis, maar Simons wekelijkse column maakt het abonnement (voor mij) meer dan waard.

Wynia’s Week

Syp Wynia schreef vroeger veel voor Elsevier (zie hierboven), maar publiceert nu vooral “rechts nieuws” dat telkens vers op woensdag en zaterdag verschijnt op zijn site Wynia’s Week. Daarbij is hij de man achter Uitgeverij Blauwburgwal, bekend van De Stikstoffuik van Arnout Jaspers (dat hier eerder door mij is besproken) en andere boeken in mijn collectie. Fijne andere vaste auteurs zijn Coen de Jong (boeken: Wokeland en Dwingeland), Piet Emmer (de em. Hoogleraar geschiedenis die slavernij in de juiste tijdgeest weet te plaatsen zonder oordeel – en dus ook geen veroordeling – en daardoor verguisd wordt door wokies), Roelof Bouwman (minarchist, ook al bekend van Elsevier) en vooruit dan: Eduard Bomhoff, vicepremier in het kabinet Balkenende 1. Wynia’s Week is gratis, maar doneren is – net als hier op Vrijspreker – welkom.

GeenStijl

Vast geen onbekende site voor onze lezers, GeenStijl, maar verheugen doe ik me altijd op de stukjes van drie auteurs die overduidelijk libertarisch, mogelijk zelfs Anarcho Kapitalist zijn: Sassen van Elsloo, die regelmatig een Geldblog schrijft (duidelijk Oostenrijkse School), Bas Paternotte (minarchist met blog Bassiehof), en Feynman (minarchist met blog Feynman en/of Feiten). Aparte aandacht hierna voor mede-eigenaar Bart Nijman, die schrijft onder het pseudoniem Van Rossum. Een beetje fan is natuurlijk geabonneerd op GS.

Bart Nijman

Naast zijn nuchtere kijk op taboes via Geenstijl, heeft Bart ook een eigen blog, Nijmans Briefje, waarop hij ook de artikelen plaatst die in andere media (zoals de Revu) verschijnen. Ik ben een enorme fan van Bart. Niet alleen omdat hij waanzinnig intelligent is, maar vooral omdat hij over de eigenschap beschikt op diplomatieke wijze zijn mening te geven. Hij legt zonder moeite de vinger op de zere plek, legt uit waarom de rottende wond open is, maar ook hoe de wond weer geheeld kan worden. En, zelden vertoond: hij heeft voldoende zelfkennis om ergens géén mening over te hebben als hij er daarvan geen verstand heeft (“Wat weet ik nu eigenlijk überhaupt van stikstof?”). Is Nederland ontvlucht en woont in Portugal, zoals meer rechtse intelligentsia.

Maaike van Charante

Is te vinden in de stal van Uitgeverij Blauwburgwal (zie Wynia’s Week), maar schreef ook voor Saltmines en tegenwoordig voor OpinieZ.com. Ik ken haar van haar eigen blog, waarin ze al wekenlang als roepende in de woestijn druk doende is met het duiden van de drek in de Twitterfiles. Het zijn echter vooral haar andere blogs die me bekoren. Ze legt daarin uit hoe de democratie faalt, in mijn ogen op een vriendelijker wijze dan Karel Beckman en Frank Karstens.

5 REACTIES

 1. Jared Taylor. Auteur van diverse boeken en de site https://www.amren.com.
  Uiteraard hardstikke verkeerd omdat hij vindt dat blanken recht hebben op een eigen natie zonder niet-blanken.
  Peter Jordan.
  Orson Scott Card (niet alleen zijn boeken, die voornamelijk SF zijn, maar ook politieke commentaren)

  • American Renaissance is een goed voorbeeld om te zien hoe veel dingen eerst in de VS beginnen, en dan naar NL komen. Het plunderen van winkels en blanken aanvallen door immigranten van een zekere komaf gebeurt in NL nadat het de VS is begonnen. De LGBTI terreur idem dito.
   En dan te bedenken dat Nederlands Zionistisch rechts een paar jaar geleden elke keer als een Marokkaan scheef keek naar een LGBTI fenomeen, men hard riep: de Islam is een gevaar.
   Eens een sukkelaar, altijd een sukkelaar, dus Elsevier, TPO e.d., in de prullenbak ermee.

 2. Simon Rozendaal was ik ook fan van tot hij zich bekeerde tot de klimaat religie. Een chemicus onwaardig, schande voor het metier. Zakte nog harder door de mand dan Stefan Molyneux.

 3. Ik ben nooit ‘fan’ van middelmatige geesten, de enige die bekendheid genieten in de dictatuur van middelmatigheid die de democratie is, ook aan de alternatieve zijde. Bij Geen Stijl heb ik nog steeds een gevoel van verbazing, dat men zichzelf zo goed kent, en er schaamteloos voor uit komt.

  Ik lees regelmatig unz.com, veel waanzin is immers rechtstreeks geïmporteerd uit VS, de wijziging van de immigratie wet in de VS is bijvoorbeeld de basis van het Europese multiculturalisme. LGBTI is ook geïmporteerd uit de VS.
  https://www.theoccidentalobserver.net/ is een andere.

  Dit zijn overigens zeer foute sites naar NL maatstaven (benauwd plat landje), de alternatieve of rechtse media in NL was tot voor de lockdown dictatuur een lachertje.

  Die Elsevier, zitten daar nog de door het Zionisme gefinancierde Zionisten en pro-Zionisten die de Islam van alles de schuld moeten geven? of is die bubbel inmiddels helemaal gebarsten?

  Voor degenen meer willen weten over het Zionisme en haar tentakels beveel ik de schrijvers Israel Shamir en Gilad Atzmon aan.

  En hoe de Zionisten de anti-Islam propaganda hebben opgezet: https://www.islam-radio.net/index.html

Comments are closed.