BlackRock, ’s werelds grootste investeringsfonds, stuurde vanaf september 2022 leidinggevende teams naar Kiev om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en zijn functionarissen te ontmoeten. In december bereikte Larry Fink, CEO van BlackRock, tijdens een telefoongesprek een voorlopige overeenkomst met Zelensky om ‘grote investeringen in de wederopbouw in het door oorlog geteisterde land te coördineren.’

Zelensky en BlackRock gingen “zich op korte termijn concentreren op het coördineren van de inspanningen van alle potentiële investeerders en deelnemers aan de wederopbouw van ons land. Hierbij worden investeringen gekanaliseerd naar de meest relevante en invloedrijke sectoren van de Oekraïense economie.”

Nu meerdere bijeenkomsten later stuit het initiatief op een zekere mate van controverse en verzet van sommige sectoren van het Oekraïense publiek en internationale commentatoren. Dit omdat er vrijdag weer een bijeenkomst op hoog niveau plaatsvond in Kiev, waar BlackRock’s vice-voorzitter en lid van het wereldwijde uitvoerende comité van de vermogensbeheerder, Philipp Hildebrand, aanwezig was.

Bloomberg beschreef de laatste bijeenkomst als volgt:

BlackRock Financial Market Advisory zal diensten voor het fonds leveren, volgens een verklaring per e-mail van het kantoor van Zelensky. Het fonds zal privaat en publiek kapitaal zoeken voor projecten in Oekraïne nadat de actieve vijandelijkheden zijn beëindigd.

“We kunnen interessante projecten aanbieden voor investeringen in energie, landbouw, logistiek, infrastructuur, IT en vele andere sectoren”, zei Zelensky. “We willen wereldwijde partners die ons van grote investeringen kunnen voorzien.”

Een internationale financiële onlinepublicatie nam nota van een selectie van de negatieve reacties onder experts, waaronder verklaringen op sociale media die zeiden: “Belastingbetalers betalen de oorlogsrekeningen, particuliere bedrijven krijgen de winsten”, en “Wie zal eigenaar zijn van natuurlijke hulpbronnen in het land van territorium dat nu bekend staat als BlackRock in Oekraïne en andere Amerikaanse bedrijven of Russische oligarchen?”

RT Going Underground meldde afgelopen weekeind: “Oekraïne wordt geprivatiseerd en verkocht aan bedrijven als BlackRock, terwijl het door verlammende schulden tot slaaf wordt gemaakt van het IMF, de VS en de EU?”.  Ook Tucker Carlson – voordat hij werd weggestuurd bij Fox News – was kritisch op de innige band tussen BlackRock en Zelensky.

De Wereldbank begon in december met een poging om de naoorlogse wederopbouwkosten van Oekraïne te calculeren. Ze kwamen op een cijfer van meer dan 600 miljard euro. Al in oktober kwam de Oekraïense regering met haar eigen schatting van bijna 750 miljard dollar. Opmerkelijk is dat in 2020 het GDP van Oekraine 545 miljard bedroeg.

Het is allemaal erg doorzichtig: BlackRock wordt rijkelijk betaald door de Oekraïense regering voor het adviseren over deze roadmap voor wederopbouw. En waar haalt de Oekraïense regering momenteel haar financiering vandaan, gezien de economie in puin ligt en oorlog een dure onderneming is? Via Amerikaanse en Europese overheden natuurlijk. Tegen het einde van het kalenderjaar zullen de VS 13 miljard dollar aan directe begrotingssteun hebben verstrekt aan de regering van Oekraïne om tekorten en regelrecht faillissement te voorkomen. En president Joe Biden heeft beloofd Oekraïne te steunen “zolang het nodig is”.

BlackRock wordt dus betaald door Amerikaanse en Europese belastingbetalers via de Oekraïense regering om een plan te bedenken dat het succes van hun toekomstige investeringen in Oekraïne verzekert. Met zo’n deal voor onze financiële en politieke elite, waarom zouden ze ooit vrede willen?

Het kantoor van Zelensky en de aan de staat gelieerde media hebben de burgers tegelijkertijd geïnformeerd dat ze BlackRock ‘onder controle hebben’ terwijl ze daarnaast Blackrock met haar portefeuille van $ 8 biljoen aan activa van klanten prijzen.

Hoe het verdere verloop van de oorlog verloopt, blijft gissen. Vanuit de VS en andere belanghebbenden blijft echter het streven om Oekraine als witwasmachine en belastinggeldoverdrachtmiddel te blijven gebruiken.

Bron: ZeroHedge

27 REACTIES

 1. Medvedev: ‘Niemand heeft Oekraïne nodig’. Zo’n uitspraak komt op het moment dat duidelijk is dat het Westen nogal kansloos is op Oekraïense bodem.

  Het is de vraag of de huidige staat Oekraïne blijft bestaan. Er zal gezocht worden om van de met schulden en verplichtingen beladen staat af te komen. Dat er een nieuwe staat Oekraïne komt is wenselijk, binnen de Russische Federatie.

  Oostenrijk en Hongarije hebben elkaar al weer gevonden. Servië sluit zich aan. Is Oekraïne eenmaal in Russische handen dan kan gas over land. Minimaal één snelweg en een railverbinding, en de Russische tanks kunnen doorrijden naar Kosovo. Alles over land, want alles via zee is erg kwetsbaar in 2023.

  Hongarije heeft het nu al over gebiedsdelen die traditioneel bij Hongarije horen. Die kunnen dan geruild worden voor het recht om van de snelweg, railverbinding en gaspijplijn over Hongaarse grond gebruik te maken.

  Poetin in 2014: ‘Lviv is een Poolse stad’. Dat is gewon een feit. Maar vergeet niet dat grote delen van Polen traditioneel deel uit maakten van het Russische keizerrijk. Kaartje met handige schuifbalk: https://map.runivers.ru/?year=1910

  De Polen kunnen dus maar beter een beetje oppassen want landen om hen heen hebben allerlei historische claims op land wat thans ‘Polen’ heet.

  Door te schuiven aan het kaartje zie je ook meteen dat Alaska deel uit maakte van het Russische keizerrijk. Ik geloof dat het 1876 was dat Alaska in Amerikaanse handen kwam. De Amerikanen betaalden 7,2 miljoen dollar. Er bestaat onenigheid of dat voor tijdelijk of permanent gebruik was. Russen willen Alaska terug: https://www.youtube.com/watch?v=BEQSQqVRzRM

  We zijn aangekomen bij de Yupik, een Oost-Siberisch eskimo-volk dat leeft in het gebied rond de Beringzee, inclusief Alaska. Ze spreken Yupik en leven als Yupik. Zo zien ze eruit: https://c8.alamy.com/comp/EANHM7/portrait-of-a-mother-and-daughter-near-the-yupik-village-of-kwethluk-EANHM7.jpg

  Er was een tijdje terug een conflict over vissende Yupik, ze werden door de Amerikaanse kustwacht gearresteerd en in de cel gesmeten vanwege ‘illegale grensoverschrijding’. De Yupik leven daar al meer dan 12.000 jaar.

  Als het er in een oorlog om gaat hoeveel mensen je op de been kunt brengen, dan zitten de Yupik goed. Genoeg mensen in Oost-Siberië en Mongolië en omstreken die zich verbonden voelen. Ze hebben geen moeite met temperaturen onder de 50 graden Celsius en vis eten is standaard. Wat willen de Amerikanen doen als de Yupik met hun vrienden alles kort en klein slaan, met Russische wapens? Alaska binnen afzienbare tijd weer van de Yupik?

  Blackrock in Oekraïne, erg kortzichtig allemaal. Hoelang zit die komiek daar nog? Blackrock is bezig met kicking the can down the road, kijkt niet verder dan het volgende kwartaalverslag. Gaat de rente omhoog dan is het rendement weg en valt Blackrock en soortgelijke vehikels om, beleggers zijn hun geld dan kwijt.

  Rheinmetall, de grootste Duitse producent van oorlogsgereedschap. Het leveren van tanks wil allemaal niet lukken. Rheinmetall komt met een plan: Oekraïne moet zelf tanks gaan bouwen, met techniek en machines van Rheinmetal. Complete fabrieken kunnen worden geleverd, maar Oekraïne moet daar wel zelf het geld voor leveren.

  Dat geld komt dus bij Duitse machinebouwers terecht en tussenpersonen. Het is de vraag of zo’n fabriek ooit operationeel zal zijn. Wat wel vrij zeker is dat machines straks heel voordelig kunnen worden terug gekocht als ze niet worden vernietigd door Russische bommen. Het gaat in ieder geval veel te lang duren. Maar als de Oekraïners met geld komen, eventueel van Blackrock, beleggers dus, dan willen de Duitsers wel leveren.

 2. Het WEF runt Vanguard, State Street en BlackRock. Het WEF beleid is niet om Oekraïne op te delen, maar om via de wereldwijde maatregelen als gevolg van deze oorlog (wat er nog over is van) de oude vrije economische structuren te slopen en te vervangen door hun beter beheersbare corporatistische systemen.

  Dat is waar de Great Reset om draait. Natiestaten, of het nu de VS, Oekraïne of de Russische Federatie of China betreft, zijn slechts instrumenten van het WEF en hun openlijk gepresenteerde beleid is slechts poppenkast.

  Voor TGR is het essentieel, dat Oekraïne, Rusland, China, de VS en de EU failliet gaan. Dan kunnen wereldwijd fondsen en andere waardevolle bezittingen worden overgedragen aan de WEF-leden, net zoals indertijd de ineenstorting van de Sovjet-Unie de Russische oligarchen rijk heeft gemaakt. De burgers blijven achter met een lege dop (‘You will own nothing’).

  • Volgens mij is het WEF gewoon een clubje van professor Schwab. De unipolaire wereld heeft al plaatsgemaakt voor een bi- of multipolaire wereld. Als het zo uitkomt doen landen gewoon waar ze zelf zin in hebben, gewoon omdat het (nu) kan.

   • Het was een genot om gisteren de militaire parade in Moskou helemaal te zien. Het volkslied spelen onder het gebulder van kanonnen. Macht komt uit de loop van een geweer, en dat is iets dat veel westerlingen zijn vergeten.

    Niet geheel onbelangrijk: Professor Schwab heeft geen leger.

    Volkslied, kanon gebulder en, terug van weggeweest, de Russische vlag met gouden adelaar met dubbele kop, hoog verheven. vanaf 35 min: https://www.youtube.com/watch?v=bAhtGOjJ_FE

    Ik geloof dat de Keizerlijk Russische Familie, de tsaar dus, die adelaar voerde, en hij is terug.

   • Volkslied met kanongebulder. Een overwinning, niet alleen voor nationalisten maar ook voor anarchisten, libertariërs, christenen, enz. Immers: zonder (natie)staten is er niets te kiezen en ben je overgeleverd aan Babylonische demonen die de hele wereld willen vernietigen.

   • Welnee, Nico. Bedrijven als Vanguard, State Street, JP Morgan en BlackRock beheren ons geld en daarmee de wereldeconomie. We leven al decennia in een unipolaire wereld en die gaat pas weg als de zaak is geklapt, net als toen bij de Sovjet-Unie.

    Het WEF beheerst de grootste legers ter wereld. Alles wat nu gebeurt, ook in Oekraïne, is door hen geregisseerd in het kader van TGR.

    De Sovjet-Unie had ooit militaire mogelijkheden die een veelvoud waren van wat de Russische Federatie nu op de been kan brengen. Het was een echte superpower. Maar daar was binnen korte tijd niets meer van over. Interne strijd is altijd doorslaggevend, niet de externe strijd.

    Zo zullen we de komende jaren Rusland, China, de EU en de VS ten onder zien gaan puur omdat de WEF-leden daar beter van worden. Maar net als in Rollerball is een wereld zonder natiestaten en geleid door de grote corporaties niet bestendig. Zonder machtige overheid verdampt de macht van de corporatisten. Libertariers zullen gelijk krijgen en we zullen eindelijk vrij zijn.
    _______________

    “No dictator, no invader can hold an imprisoned population by force of arms forever. There is no greater power in the universe than the need for freedom. Against that power, governments and tyrants and armies cannot stand. The Centauri learned this lesson once. We will teach it to them again. Though it take a thousand years, we will be free.”

    ~ Babylon 5

   • Ik zie dat wat anders Peter. Als bedrijven als Blackrock niet meer goedkoop kunnen lenen valt het rendement weg, wordt het rendement al snel negatief. Dan willen de beleggers en de banken hun geld terug.

    De Amerikanen en hun vrienden wilden wel winnen in Oekraïne, maar technisch was het niet mogelijk. Vanaf dat punt begint de bi- of multipolaire wereld.

   • Nico, het WEF runt de centrale banken. Het zal ze worst zijn of hun assets nu goed renderen. Ze nemen met TGR immers een gecalculeerd risico. Na de klatsch zullen ze er oneindig veel rijker uit komen. De Russische oligarchen hebben ze laten zien hoe dat moet.

    Overigens breidt de VS haar macht nog altijd uit. Het WEF denkt helemaal niet in machtsblokken, want ze hebben iedereen in hun zak.
    ___________

    Nieuwe Amerikaanse ambassade in Libanon een van de grootste ter wereld.

    https://www.reddit.com/r/lebanon/comments/vdgevg/massive_us_embassy_in_lebanon_it_is_expected_to/

   • Peter, als je dat gelooft kun je je geld erin stoppen. Ik doe dat niet want volgens mij gaat het niet goed aflopen. Als de boel crasht vanwege oplopende rente komen er mogelijk koopjes in de markt.

   • @Nico
    Blackrock is niet afhankelijk van goedkope leningen. Blackrock is het speeltje van de eigenaren van de geldpersmachine.

    Ik denk ook niet dat WEF gewoon een club van Schwab is, gelet op alle regeringen die hij penetreert. Ik denk ook niet dat Zelensky zomaar een president is. Hij komt uit de entertainmentbranche. Ging van cabaret naar komedie naar films. Wordt nu betaald voor de rol van zijn leven. Ursula von der Leyen is er ook zo een. Overal mislukt en nu toch voorzitter van de Europese Commissie. Mark Rutte is er ook een. Het vadsige jongetje met de bochel, dat altijd onzichtbaar was, staat nu in het middelpunt van de belangstelling en heeft het voor het zeggen. Harari is ook weer zo iemand die mensen haat. Zal ook wel gepest zijn. Schwab is ook iemand die mensen haat. Ik zou hem ook pesten als ik hem vroeger was tegengekomen. Sylvana Simons gediscrimineerd? In elk geval ook afkomstig uit de entertainmentbranche. Frans Timmermans, Geert Wilders en zijn zoon Rob Jetten … allemaal vreselijk gepest en nu op belangrijke posities. Ze zijn de poppetjes van de mensen met de geldpersmachine.

   • @Prochrist, we gaan het op termijn vanzelf zien met Blackrock en soortgelijke bouwsels. Een beetje te vergelijken met Madoff.

   • Onbeperkt geld printen en daar iets mee denken te bereiken is onderdeel van het angelsaksische model. Het werkt niet. Misschien denken bepaalde lieden dat ze een oorlog kunnen winnen door de geldpers aan te zetten. Het is niet erg aan het lukken. Ze hebben al verloren.

    Vroeger kon je met dat geprinte geld nog olie kopen uit Saoudi Arabië. Ik weet niet of ze dat nepgeld nog aannemen daar. En landen dwingen het nepgeld aan te nemen, onder dreiging van oorlogsgeweld, lukt ook al niet meer.

 3. Alle narigheid in de wereld leidt altijd naar dezelfde mensen. Blackrock is van Vanguard en Vanguard is van de mensen die zichzelf ‘de elite’ noemen.

  • Ik huur mijn woning van een vergelijkbare club (CAPREIT). Ze presenteren jaar- en kwartaalcijfers. Daar kun je uit opmaken dat de boel in elkaar stort – op termijn – als de rente oploopt. De meeste mensen kunnen blijkbaar niet goed rekenen. En denken kunnen ze ook niet, want wie gaat nou zaken doen met de komiek Zelenski?

   • Ik vind de houding van Rheinmetall het slimste: ze willen leveren, maar graag eerst betalen. Dan wordt het afgeleverd in Oekraïne zodat het meteen kapotgeschoten kan worden. Zo voldoen ze aan hun NAVO-verplichting.

    Ik ben benieuwd in welke valuta Rheinmetall betaald wil hebben. Waarschijnlijk de euro.

    De totale afwezigheid van een totaal plan. Gewoon machines leveren waarmee je theoretisch tanks kan maken, voor miljarden euro’s. Maar met alleen dat kun je de oorlog onmogelijk winnen. Het is vooral een financieel plan waarmee heel wat mensen flink verdienen.

    Blackrock geeft dus geld van beleggers aan de komiek van Kiev. Hoe lang nog tot Blackrock onderuit gaat? Hoeveel mensen hebben hun pensioengeld in Blackrock zitten?

  • Simpelweg een overname van het land door een oligarchie, dat hebben de wolven ook met Rusland geprobeerd, maar daar heeft men de macht van de Joodse oligarchie aan banden gelegd (nadat Stalin de Joods/communistische ‘revolutie’ in andere banen had geleid). In Ukraine is momenteel niemand om schoon schip te maken, sterker nog, de Joodse Zelensky is door een Joodse oligarch aan de macht gebracht.

   • De westerse media heeft overigens nog zand in de ogen gestrooid van het publiek, door te beweren dat er geen Neo-nazi’s in Ukraine actief zijn, en onderdeel zijn van de strijdkrachten, omdat Zelensky joods is, en die twee partijen werken niet samen zo gaat het verhaal.
    Een kulverhaal voor kinderen, de Zionisten (niet religieuze socialistische Joden) en de Nazi’s konden het prima met elkaar vinden, de Nazi’s hebben zelf nog geholpen met de migratie van Zionistische Joden naar Israhel, en Eichmann heeft nog zijn bewondering uitgesproken voor het Nationaal-Socialistisch Zionistische project. Het Zionisme was een project van etnische zuivering, het Nazi project was er een van etnische zuivering, net zoals het Ukranazi project er een is van etnische zuivering.
    En daarbij hebben verschillende Joden nog een appeltje te schillen met Rusland… dus die Ukranazi’s, die komen wel van pas voor de oligarchie.
    In eerste instantie gooiden de Zionisten de religieuze Joden en ander ‘zwak en niet bruikbaar Joods materiaal’ gewoon voor de wolven (Nazi’s). Maar op termijn heeft men de mythe opgehouden dat de Israhel er voor alle Joden is.

   • Oh ja, de joden hebben het gedaan.
    Je hoeft enkel alle joden op te ruimen en er zijn geen problemen meer op de wereld. Dat is toch van hetzelfde ééndimensionalisme als: de staat opruimen en er zijn geen problemen meer. Of, het internationale grootkapitaal opruimen en er zijn geen problemen meer, alle mannen opruimen en er zijn geen problemen meer, islam opruimen en er zijn geen problemen meer. Het is juist dit soort simplisme waar je vanaf moet. Het simplisme dat er maar één probleem is.

  • De narigheid van de wereld komt toch vooral uit de gewone man voort. Niet uit een of andere duivel. Het zijn brave schapen die mensen uit hun huis trekken, in de trein schoppen richting vernietigingskamp. Ze hebben misschien opdracht van een krankzinnige dictator, maar ze zouden die dictator ook zoveel mogelijk kunnen negeren.

   Zo’n dictator komt dan tot je via de televisie middels allerlei praatprogramma’s. De goede mensen willen deugen, en daarom doen ze wat de krankzinnige dictator wil.

 4. De ellende in de wereld

  De natuur heeft verlangens in de mens gelegd waar onmogelijk aan voldaan kan worden. Daar begint het mee. Mensen gaan proberen die verlangens te bevredigen, waarbij ze een hoop ellende veroorzaken.

  Het verlangen naar een ideale wereld. De weg naar de Hel is geplaveid met goede bedoelingen.

  • De deugers. ‘Er is een gevaarlijk ziekte’ via het MSM-deugkanaal. ‘Je moet een prik halen, anders ben je asociaal’. En toen gingen ze massaal in de rij staan. De grootste misdaad ooit of gewoon heel goed bezig?

Comments are closed.