Het is vaker verteld. Een stabiele familiestructuur is belangrijk voor kinderen. Hoe goed een ouder ook zijn best doet. Een éénoudergezin is niet de beste omgeving om in op te groeien. Thomas Sowell ziet een verband tussen de opkomst van éénoudergezinnen en de verzorgingsstaat. En ziet dit als verklarende factor voor het succes van de verschillende bevolkingsgroepen in met name de Verenigde Staten. Daarnaast houdt hij een betoog tegen positieve discriminatie.

13 REACTIES

 1. De man eruit trappen is niet zo heel moeilijk. Het wordt aangemoedigd, ‘ze is meer waard’. De overheid stond klaar met hulp, op alle fronten. Vrouwen omarmden de overheidshulp massaal.

  Een paar generaties later leidde dat tot Andrew Tate gevallen, die los willen gaan op de machthebbers. Zich beklagend ‘dat hij niet weet waar de machthebbers zich bevinden als hij ze een kogel in hun kop wil schieten’. (zie filmpje van Tate op Youtube voor letterlijke tekst)

  Keizer Augustus stelde wetten in tegen het celibaat. Maar het hielp niet, het was al te laat.

  Het moet ergens in de 17e eeuw zijn geweest dat de laatste ridders actief waren. Door de komst van schietwapens met buskruit werd strijdvoering een massa-ding, en overheidsding. De overheid is tegen ridders, en probeert het onder de duim te houden met de wapenwet en de wet op de weerkorpsen. De overheid claimt een monopolie op geweld, ridders houden zich aan de riddercode, dienen allereerst God.

  De Ridders maken een terugkeer, Jade legt alvast uit ‘how to speak like a knight’: https://www.youtube.com/watch?v=ARKVKQ_VPjQ

  Ridders zijn geen anarchisten maar houden zich aan de voorschriften voor ridders, dienen God. Ridders houden zich niet aan het NAP. Tot voor kort was het praktisch onmogelijk om een privé-oorlogje te beginnen maar door zeer betaalbare en effectieve wapens uit voornamelijk Oekraïne kan dat in 2023 wel.

  Anderzijds zie je een overheid die niet langer vertrouwt op overeenstemming met burgers maar steeds meer wil handhaven met geweld. Meester Frank Visser zet het uiteen: https://www.youtube.com/watch?v=q0mu0xwryZI

 2. Beste Nico,

  Ipv onzin te schrijven over de 17de eeuw, ridders etc… lijkt het mij slimmer dat je nu eens gaat verdiepen in hoe lang onze huidige maatschappij werkelijk bestaat 🙂
  Het is allemaal bullshit!
  Het doodleuk verder borduren op een leugen maakt het alleen maar erger.

  Enja, hier ben ik (Joep) weer even terug van weggeweest.
  Wel heb ik opgemerkt dat sommigen hier toch het licht enigszins beginnen te zien.

  Fijne zondag verder!

  • Joep, het moet in de 16e eeuw zijn geweest dat de ridders verdwenen. Als je niks hebt met ridders, Tate, het celibaat, het door de overheid vernielde gezinsleven, etc, kun je gewoon iets anders gaan doen. Er zullen wel meer mensen zijn die oorzaak en gevolg niet helemaal kunnen overzien, of zelfs helemaal niet kunnen overzien.

   Andrew Tate en zijn volgelingen hebben niet als doel een vrouw tegen te komen en een gezinnetje te beginnen. Maar ze moeten wel hun energie kwijt. En dat leidt dan tot aandacht van de overheid.

  • Joep, je bevindt je qua mindset nog in de huidige maatschappij. Velen hebben die moderne maatschappij al lang opgegeven. Sommigen keren qua mindset terug naar eerdere modellen, zoals de jaren ’50. Anderen keren terug naar 19e eeuwse modellen, naar Vikingen en/of ridders.

   Dat komt niet op televisie. En als het op televisie komt dan is het om die groepjes neer te zetten als gevaarlijke gekken die zo snel mogelijk moeten worden opgesloten.

   • Nico,

    Je doet hier een aanname vwb wie ik ben en wat ik denk.
    Beter doe je dat niet 😉
    Je kan het je afvragen, maar het stellen zoals je doet is niet slim.

    Groet, Joep

  • Joep, ‘onzin’, ‘bullshit’, ik ben erg benieuwd naar jouw constructieve bijdrage inzake ‘stabiele familiestructuren’ en alles dat daarmee samenhangt.

 3. Terug on-topic; het is inderdaad een groot probleem hier in de VS. Een-ouder gezinnen zijn vrijwel altijd een alleenstaande moeder die dan volledig afhankelijk is van de overheid. Voornamelijk (niet alleen, maar wel voornamelijk) een probleem onder zwarten, waar er een hele sub-cultuur is ontstaan waar zwarte vrouwen leven van de overheid en met enige regelmaat ‘weer een kind moeten nemen’ om in de programma’s te kunnen blijven. Vrouwen met kinderen van 4 of meer verschillende kerels zijn daar geen uitzondering, hele wijken zijn een soort matriarchale structuur geworden waar zwarte vrouwen elkaar op die manier aan het overheidsinfuus houden.
  Die kinderen groeien op zonder vader, zelfs zonder te weten wie de vader is. Dergelijke zwarte wijken in de grote steden zijn gang-gebieden met enorme criminaliteit waar steeds meer winkels zich terugtrekken, waarna de zwarten zich gediscrimineerd voelen en daardoor nog crimineler worden.
  Het debiele is dat je hier in de VS de mogelijkheid hebt om ’tax-credits’ op te bouwen zonder ooit belasting te betalen.

   • Nico, het gaat samen.

    De westerse wereld heeft de familie-structuur in principe afgeschaft. Vraag jezelf eens af wat voor reden er voor een man is om te trouwen?
    Het geeft een zeer beperkt voordeel in de belastingen, dat is het enige voordeel.
    Daartegenover staat dat bij een scheiding de man vrijwel altijd de helft van zijn bezit kwijtraakt, dat het vrijwel altijd de man is die een andere woning moet gaan zoeken, dat de vrouw vrijwel altijd de kinderen krijgt EN bepaalt of en hoeveel tijd hij met zijn kinderen mag besteden en dat hij nog jarenlang alimentatie moet betalen.

    Oftewel, trouwen houdt voor de man een enorm risico in met vrijwel geen voordelen.

    Daarnaast hebben veel zo niet de meeste westerse vrouwen een volkomen onrealistisch beeld van wat ze willen en verwachten.
    Plus dat er vanuit de overheid wordt gepushed dat ze werken en dus niet thuis voor de kinderen zorgen. Veel vrouwen hebben veel meer seksuele partners gehad dan de meeste mannen, omdat ze allemaal achter een klein groepje ‘high value men’ aanjagen. Veel mannen hebben er geen behoefte aan om te trouwen met een vrouw die de 30 al is gepasseerd en nu opeens wel een gezin wil, waarbij ze misschien al met 30 of meer andere kerels heeft geslapen en dus weet dat hij niet de eerste keus is en nooit zal zijn en dat zij geen idee heeft van hoe een goede partner te zijn of hoe een huishouden draaiend te houden.

Comments are closed.