Vivek Ramaswamy is een presidentskandidaat voor de Republikeinen.  Hij krijgt weinig aandacht in de media aangezien zijn kansen niet erg hoog worden ingeschat en omdat men meer bezig is met Trump bashen. 

Dit is jammer want hij beschrijft zichzelf als voormalig libertariër en anti woke.  Ik zou hem niet de nieuwe Ron Paul willen noemen maar als ik zou moeten kiezen dan is hij waarschijnlijk de minst slechte keuze voor president.  Hij werd recent van LinkedIn gekieperd dus dan moet je wel iets goeds doen. 

Sterker nog, hij is zo goed dat ik denk dat hij een presidency niet zal overleven.  Zo wil hij bijvoorbeeld de FBI en wat andere overheidsinstellingen zoals Ministerie voor Energie en Educatie afschaffen. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren.  En hij zou meteen Julian Assange een pardon geven. Gelukkig voor Viveks gezondheid is de Deep State nu zo diep in de samenleving gepenetreerd en zijn de verkiezingen zo zwaar doorgestoken kaart,  dat hij sowieso het Witte Huis niet zal betrekken. 

In het interview met John Stossel zet hij oa. uiteen hoe men via ESG en Blackrock, Vanguard etc. beleid doorvoert waar eigenlijk niemand op gestemd heeft.  Met het geld van die stemmers!  Hij legt ook uit waarom hij geen libertarier meer is.  Maar dat kan ik niet helemaal volgen.  Komt neer op praktische overwegingen, anders niet verkiesbaar of zoiets. Zoals de LP, een klein beetje geweld propageren, een klein beetje poep in je salade om op die manier op termijn een vrijere samenleving te krijgen.  Zijn tweede argument is dat er meer is dan libertarisme, zoals cultuur.  Ok,  er is meer dan bier. Wijn bijvoorbeeld en tieten. Dan kan ik toch nog steeds liefhebber van bier zijn? 

Hieronder een wat langer interview met Jordan Peterson met uiteraard de obligate Bijbelreferenties over Mozes, de farao etc.  Vivek lijkt Jordan goed bij te kunnen houden op intellectueel niveau, dat kunnen sommige Channel 4 interviewers niet zeggen.  Ik haak meestal ook snel af als Jordan preekt,  maar dat had u al begrepen na mijn infantiele tieten opmerking.