Tom van Lamoen is een libertarisch politicus in de gemeenteraad van Amersfoort. Hij is de lijsttrekker van de “”anti corona partij”” Amersfoort voor vrijheid. En zit als enige van zijn partij in de Raad. Daarnaast is hij ondernemer en staat hij achter de bar.

Hij is een actief lid van de libertaire partij. Vandaag is een interview verschenen met Tom op Weltschmerz. Tom is in deze video de man met het haaroverschot.

Het meest interessante deel van de video begint om 16:10 en geeft aan hoe de SDG’s schijnbaar bottom up worden vormgegeven, tenzij de gemeentes niet meespelen, dan worden ze gedwongen

De politieke strijd tegen de macht van de SDG’s en Den Haag is in de Amersfoortse Gemeenteraad begonnen.

5 REACTIES

 1. Kleinere verbanden zijn beter en veiliger, voor de mensen

  De grootste misdaden zijn gepleegd door grootmachten, mega grote sociale verbanden. Denk aan de nazi’s en de USSR.

  Het is ook niet zo gek. Zo’n grootmacht is veel te log en als er eenmaal een psychopaat aan de top staat is het een levensgevaarlijk gedrocht

  We zien alleen wel een dynamiek in gang komen. Wanneer er eenmaal een supermacht ontstaan is, die gevaarlijk is, gaan de kleinere machten samenklonteren, om ook een supermacht te zijn, om sterker te staan. Uiteindelijk hebben de bevolkingen niets aan deze wapenwedloop. Wanneer de EU en Rusland elkaar verscheuren, hebben Russische en Oekrainse burgers daar alleen maar last van

  Men zou pas decentraliseren, mondiaal gezien, als men daartoe de ruimte zou zien. En als de mensen begrijpen dat kleinschaligheid gunstiger en veiliger is, op de lange termijn. Het is dus een politiek, geopolitiek en cultureel probleem

  Mensen willen in deze tijd niet meer zulke kleine verbanden, dat men kiest voor anarchisme of federalisme. Maar als mensen voor kleinere verbanden zijn, kiezen ze voor de natiestaat. De natiestaat is het kleinste verband, in de moderne tijd

 2. Mooi dat er een libertarisch/anarchistisch gezind iemand in de gemeenteraad weet te komen ergens. Dat is best groot nieuws. Want dat heeft de Libertarische Partij nog nooit voor elkaar gekregen. Misschien is dat ook wel de weg om te gaan. Geen landelijke/centralistische partij maar een netwerk van lokale partijen die (meer) vrijheid willen.

  Van de video heb ik een minuut of 10-15 gezien. Interessant om te vernemen dat zelf het beleid op lokaal niveau vanuit de EU wordt gedicteerd. Door bureaucraten die door niemand zijn gekozen. Laat staan door de inwoners van een gemeente als Amersfoort. Als dat waar is toont dat aan hoe nutteloos en ondemocratisch de gemiddelde gemeenteraad geworden is als loopjongens van hun baasjes in Brussel en Den Haag.

  • Deze Tom is ook een professionele/serieuze politicus, kunnen we zien

   Niet een of andere clown

   • Inderdaad. Het is zeker van een ander kaliber dan de complotmarmot en andere boreale kwibussen.

    Ik heb de video intussen helemaal beluisterd. Dat het slecht gesteld was met de lokale ‘democratie’ wist ik wel. Maar het is kennelijk nog erger dan ik voor mogelijk hield. De gemeenteraden als uitvoerende dienst van globalistenbeleid. Dat past goed bij de golf van gemeentefusies. Die als doel lijkt te hebben om de landelijke partijen lokaal aan de macht te houden en lokale activisten buiten spel te zetten. Mooi dat er hier en daar nog tegenwicht is.

Comments are closed.