Eerder schreef ik over voormalig libertarier en presidentskandidaat Vivek Ramaswamy.  Nu de strijd binnen de GOP lijkt te gaan tussen Trump en DeSantis zullen we vermoedelijk van Vivek weinig meer horen. In het andere kamp lijkt het erop dat Biden (om zijn zoon lang genoeg uit de cel te houden tot zijn crimes zijn verjaard?) gaat voor een tweede termijn.  Dat is zeker geen gelopen race. Ten eerste is Biden niet heel erg populair meer.  De lucht van corruptie overwelmt haast de dampen uit zijn lekkende luier en zijn onvermogen om de grens met Mexico te dichten helpt niet mee.  Ook is men het fiasco met de terugtrekking uit Afghanistan nog niet vergeten.  Daarbij zal hij – als hij het haalt – 86 zijn aan het einde van zijn termijn, terwijl hij nu al amper weet waar hij is en om de haverklap ergens over struikelt. Een gerontocratie heeft zo zijn limiet. 

Maar de concurrentie komt ook uit de eigen partij.  RFK jr. doet het redelijk in de peilingen.  RFK is verre van een libertarier maar heeft wel een hele unieke kijk (tov de rest van de Democraten kliek) op het hele covid drama.  Hij heeft zelfs een boek geschreven over de malversaties van dr. Fauci en Big Pharma.  Maar hij staat ook bekend als ‘eco warrior’.  Hij doet een beetje denken aan Ralph Nader die af en toe een bondgenoot vond in Ron Paul in de strijd tegen de Deep State / corporatisme. 

Hij heeft natuurlijk ook zijn naam mee.  De Kennedys worden wel eens de Royal family van de USA genoemd.  Zijn stemgeluid is geen pluspunt, hij leidt aan “ spasmodic dysphonia”.  Al zeggen sommige pundits dat dat hem juist ‘more relatable’ maakt.  Ipv een perfecte Kennedy geboren met ‘  silver spoon in the mouth’  een gewone man met problemen of zoiets. 

Al met al is er dus kans dat RFK in het Witte huis belandt.  Hij wil zo snel mogelijk vrede in Oekraïne dus dat zou mooi zijn.  Kans op wereldwijde covid 2.0 collectieve verstandsverbijstering is ook kleiner als USA niet mee doet dus dat is ook prettig.  Enige wat me zorgen baart is dat hij in het verleden heeft gedreigd om CEO’s van ‘vervuilende‘  bedrijven op te sluiten omdat ze climate crimes zouden begaan.  Die retoriek heeft hij iets teruggeschroefd, maar zijn huidige standpunt is nog steeds zorgelijk.  Weinig winst als je covid gekte inruilt voor klimaat kolder. 

En met politici weet je het natuurlijk nooit.  Zodra ze op de troon zitten fluiten ze vaak een ander deuntje. Read my lips! 

2 REACTIES

  1. RFK zal naar planning later deze maand als spreker op Porcfest te bewonderen zijn. Zoals te begrijpen valt zijn de meningen onder Libertariers en Anarchisten hier verschillend over. Soort van heulen met de vijand vs strategie om vrijheidsprincipes onder de aandacht te brengen met het risico dat dit negatief uitpakt maar ook potentie heeft om meer mensen bewust te maken van ons wereldbeeld. Beetje de standaard discussie tussen het hebben van een kleine tent met strikt gatekeeping beleid, of een mentaliteit van iedereen is welkom zolang hij enigzins onze principes lijkt te delen totdat het tegendeel bewezen is. De tijd zal het leren.

    • Interessant dat RFK kennelijk ook wil vissen uit de libertarische vijver. Ik zie dat als goed nieuws. Maar zoals je zegt en ik in mijn artikel ook aangeef, we zullen zien.

Comments are closed.