Nu de wapenarsenalen van de VS en Europa grotendeels tot schroot verwerkt zijn in Oekraine, het Oekraiense tegenoffensief een lege huls blijkt te zijn en de sancties tegen Rusland niet werken, is het tijd voor een oplossing voor de eeuwige oorlog-in-spe. Belangrijk daarbij is dat het Westen geen gezichtsverlies lijdt want dat is het allerergste dat er kan gebeuren.

Er is precies één optie te vinden in de instrumentenkoffer van het Westen. En dat is dat er weer een kleurenrevolutie nodig is in Oekraïne die, laten we zeggen, onder de vlag van “Mothers for Peace” of met een “Ukrainian Future”-beweging, het Zelensky-regime wegvaagt en vervangt door een regering die vervolgens verklaart voor vrede en goede betrekkingen met Rusland te zijn.

De VS kunnen dan zeggen dat ze de beslissing van het Oekraïense volk respecteren, wat ze altijd hebben beweerd. Je zou dat met een uitdrukking van grote spijt kunnen zeggen, maar in de context van de westerse propaganda zou het geen breuk of een nederlaag zijn. En tegen de door jou opgestookte landen kun je doen alsof je voorstander bent van de vrede die zo gemakkelijk in je schoot geworpen wordt.

Alle organisaties die destijds de Maidanrevolutie in 2014 voorbereidden, zijn immers nog steeds actief in Oekraïne. De Amerikaanse NGO National Endowment for Democracy, alle door de EU gefinancierde stichtingen en de media eet sowieso uit je hand. Dit is een enorme machine van gewillige en vooral flexibele mensen, die je alleen maar hoeft te vertellen dat er nu een draai van 180 graden nodig is en dat de inzet van het Oekraïense leger niet meer aan de orde is.

Het is misschien allemaal een beetje hypocriet maar je kunt de aarzelende ngo’s wat echte cijfers laten zien over Oekraïense slachtoffers en westerse munitievoorraden en het zal werken. Zelfs een organisatie als Human Rights Watch kan, met de juiste aanpak worden overgehaald om te erkennen dat ook Oekraïense soldaten recht op leven hebben.

Laten we zeggen dat het drie tot zes maanden duurt om het NGO-personeel met de juiste training om te vormen en met het materiaal te komen om de publieke opinie te bewerken. Zeker zijn er ook mensen in de verzwakte gelederen van de Europese vredesbewegingen die, uiteraard tegen betaling, de medewerkers in de stichtingen willen opleiden in de richting van vrede. Binnen deze tijd kan men dan ook het concept kunnen ontwikkelen dat deze omwenteling in Oekraïne gaat organiseren, losjes gebaseerd op het Greta Thunberg-model. De geketende honden die in 2014 werden losgelaten, krijgen ofwel een mooie ballingschap aangeboden in de VS, of ze krijgen simpelweg te horen dat ze hun mond moeten houden of uitkijken naar een Russische kogel. Niet makkelijk, maar wel te doen.

Om de leidende figuur te creëren die nodig is voor vrede in Oekraïne, kan men terugvallen op de methode waarmee het Westen mensen als de Venezolaan Guaidó, de Wit-Russische Tichanovskaja of de Zweedse Greta Thunberg tot wereldberoemde heiligen heeft gemaakt. Laten we zeggen dat je een vijftienjarige Sonya uit Dnepropetrovsk, Oekraïne, neemt die een been heeft verloren. Ze moet natuurlijk wel mooi zijn en een natuurlijke uitstraling hebben. Ze begint met een hongerstaking voor vrede in haar geboorteplaats onder de bescherming van westerse opperheren, en dat wordt ‘spontaan’ opgepikt; je weet hoe het werkt; indien nodig naar de VN in New York en ’t Witte Huis om Joe in te stoppen.

Ok, dan is er een vredesbeweging in Oekraïne, die dan kan worden aangewakkerd met betaalde demonstranten. En ook de vele Oekraïners in West-Europa kunnen worden ingezet. Alles ziet er nu echt uit. Een reclamebureau levert de vlag, het logo en de kleur die onmisbaar zijn voor een kleurenrevolutie, en een van de stichtingen financiert de als een olievlek uitbreidende vredesdemonstraties uit kleine bedragen.

Natuurlijk kunnen er problemen zijn met mensen als de Azov-nazi’s. Kan gebeuren wanneer zo’n abrupte verandering van richting wordt aangekondigd. Maar dat hoeft de zaak niet te stoppen – een aanval op de vreedzame demonstranten en je kunt het met de politie en justitie regelen; in dit geval gaat het tenslotte om het beschermen van het goede en het respecteren van de wens van de vreedzame bevolking. Alles kan op prime time uitgezonden worden. Gegarandeerd na twee maanden constante mediamassage, zijn de voormalige blauwe en gele vlaggers in het Westen ervan overtuigd dat ze nooit iets anders dan vrede wilden.

Na afloop van deze operatie heb je nog een paar weken om de schok te verwerken en dan kun je beginnen met het terugdraaien van de sanctiepakketten. Welnu, de Russische markt zal verloren zijn voor veel westerse bedrijven en het vertrouwen in eventuele overeenkomsten met het westen kan waarschijnlijk alleen worden hersteld door middeleeuwse methoden maar met veel creativiteit kan je dat probleem mogelijk ook  oplossen.

Klinkt dat niet als een ideale oplossing? Grotendeels bloedeloos, gezichtsverliesbesparend en toch effectief? En tot slot een CIA-operatie die zeker een positieve noot in de geschiedenisboeken zal opleveren.

Bron: Apolut 

8 REACTIES

 1. Volkomen wereldvreemd opiniestuk.

  Geen enkele Oekraïner die zijn land door de Russen heeft zien verwoesten en leeggeroofd worden, vrouwen en kinderen heeft zien vermoorden en die als vluchteling nooit meer naar zijn land zal kunnen terugkeren zolang Rusland dit bezet, zal de huidige status quo accepteren.

  Het idee is net zo absurd als dat tijdens WOII de geallieerden zich bij een gedeeltelijke Duitse bezetting van Europa hadden neergelegd als Hitler een wapenstilstand had geaccepteerd. Het lokale verzet in de diverse Europese landen zou net zo lang hebben doorgevochren tot de laatste Duitser uit hun land was verdwenen.

  Met Oekraïne is het niet anders. Afghanistan en de strijd tegen de Taliban is het voorland van de domme Russen die niets lijken te hebben geleerd van de geschiedenis. Deze oorlog stopt pas als de Donbas en de Krim weer in Oekraïense handen zijn en de laatste Rus uit het land is vertrokken. Of NATO hier nu aan meewerkt of niet.

  • Heel benieuwd wanneer Oekraine de Donbas en de Krim weer heroverd heeft. Tot nu toe is hun ronkende tegenoffensief keer op keer vastgelopen. Grappig is dat de media vervolgens meldt ‘dat het echte offensief nog niet begonnen is’. Geef je een seintje wanneer het zover is, Peter ?

   • Na 10 jaar vechten met een grote technologische en militaire overmacht tegen een stel geiten*kers moesten de Russen in 1989 met de staart tussen de benen vluchten uit Afghanistan. Waarom zou dat in Oekraïne anders zijn? De Russen zijn nog even dom en incompetent.

   • Een toenemend aantal Russische soldaten weigert te vechten in Oekraïne. Hun commandanten blijken net zulke idioten te zijn als indertijd de Amerikaanse commandanten in Vietnam. Die werden door hun eigen manschappen opgeruimd.

  • Misschien pas jij beter in DELTA Paviljoen 6 voor GEESTELIJK LINKS GESTOORDEN1

   VOL IDIOOT!

Comments are closed.