6 REACTIES

 1. Socialisme is elke keer wat anders. Eerst is het zus, daarna weer zo, en dan is het helemaal iets anders of toch eigenlijk niet.

  Iemand zei in een andere tegel: socialisme is een tussenstadium naar communisme. Daar zit wat in.

  Interessante video overigens. Al heb ik het verhaal eerder gehoord/gezien. En wordt al in de praktijk gebracht. Een (of alle) universiteit in NL heeft besloten om geen ‘cum laude’ meer te geven aan geslaagde examenkandidaten. Want dat is kwetsend voor de zesjes. Dit gaat vast gevolgen hebben voor het niveau van de afgestudeerden.

  • Aanvulling
   1) …aan geslaagde examenkandidaten van de medicijnen faculteit
   2) …het niveau van de afgestudeerde artsen.

 2. Met cijfers ook leuk. Piet haalt een 8 voor zijn toets. Karel een 4. Samen 12 punten. Socialistische leraar geeft zowel Piet als Karel een 6. Piet besluit zijn hobby meer aandacht te geven en zijn volgende toets wat minder. Hij haalt een 7. Karel doet hetzelfde en haalt een 3. Samen tien punten. Leraar geeft beiden ieder een 5. Ter bestrijding van de armoede leent de leraar er punten bij. Die geleende punten moeten met rente worden terug betaald. Armoede zal nooit middels nivelleren bestreden kunnen worden.

  • Legt ook iets anders bloot. Economie is geen zero sum game. Net als in die klas van boven. Als Piet een 8 haalt, blijven er niet slechts 2 punten voor Karel over. Ook Karel kan een 8 halen of zelfs een tien. De rijke steelt niet van de arme. Dat is een onjuiste voorstelling van zaken.

 3. Of gewoon even naar Frans Timmermans kijken, aka timmerfrans en timmerschrans, 3 ton per jaar wachtgeld is het? Zo kennen we onze socialisten weer. Ooit was er een idealistische grondslag, dat geloof ik wel. Mensen dachten dat centrale planning tot betere resultaten zou leiden dan de wat chaotisch aandoende marktprocessen. Dat mag tegenwoordig wel naar fabeltjesland verwezen worden.

Comments are closed.