Glenn Greenwald legt de hypocrisie en tirannie van het establishment uiteen in een korte maar allesomvattende discussie met Russell Brand over de Trumpvervolging versus het dossier Hunter Biden.

“Niet alleen zaken die zijn aangespannen, maar ook zaken die berusten op zeer dubieuze interpretaties van de wet.

Het is niet zo dat dit moordzaken, verkrachtingszaken, omkopingszaken of dingen zijn waar mensen traditioneel aan denken als ze horen van strafrechtelijke beschuldigingen.

Het zijn erg afstandelijke en vage beschuldigingen die sterk afhankelijk zijn van het recht op vrije meningsuiting, en ze zullen de perceptie alleen maar verergeren dat de DOJ niet te vertrouwen is…”

“Het eerste boek dat ik in 2005 schreef, was een argument dat de regering-Bush en Cheney overduidelijke oorlogsmisdaden hadden begaan, zoals marteling, uitlevering en het zonder gerechtelijk bevel bespioneren van Amerikanen…

De hele DC-klasse was het met Obama eens dat alleen bananenrepublieken hun politieke oppositie vervolgen. Het rechtsysteem was er voor echte misdaden zoals marteling, ontvoering, het doden van mensen en spionage zonder bevel. Niet dit soort verzwakte theorieën over criminaliteit waarop de Biden DOJ nu vertrouwt om Trump, hun primaire politieke oppositie, te vervolgen …

Tegelijkertijd wanneer de regering-Biden Donald Trump vervolgt, beschermen ze ook Hunter Biden, die zich schuldig maakt aan veel flagrantere en voor de hand liggende criminaliteit, gewoon flagrante politieke corruptie, belastingontduiking en het verbergen van activa. Delicten waar gewone mensen jarenlange celstraffen voor krijgen.

En Hunter Biden krijgt deze ongelooflijk genereuze deal die zo schokkend was voor de rechter omdat ze niet kon geloven dat de DOJ hem echt volledige immuniteit bood, gezien het aantal andere misdaden dat in behandeling is.

Glenn Greenwald concludeert:

“De relevante maatstaf is nu niet links versus rechts. Het is anti-establishment versus pro-establishment.

Denkt u namelijk dat het verlies aan vertrouwen dat deze gezagsinstanties hebben geleden terecht is of niet? Vind je dat ze de minachting verdienen van een groot deel van de bevolking ? Ik geloof dat het absoluut gerechtvaardigd is om ze te minachten…

Dat is het fundamentele onderscheid dat ons politieke spectrum meer definieert dan de oude definities van links versus rechts.”

Bron: ZeroHedge

3 REACTIES

  1. Zaken die worden aangespannen, berusten sowieso op interpretatie van de wet. Dubieuze of niet. Ook bestaat er zoiets als misbruik van recht. Ook bestaat er zoiets als opportuniteit; soms wordt er wel vervolgd, soms niet. Ook zijn er mensen die sneller naar de rechter stappen dan anderen. Mensen komen meer in het geweer als het Ongehoord Nederland betreft bijvoorbeeld.

  2. er is maar 1 oplossing een kleinere overheid
    30% van de banen zijn overbodig
    80% hebben slechts tweederangskwaliteiten
    zoniet dan gaat het verdienmodel z’n marktwerking doen

Comments are closed.