Worst Bank Scenario onthult grootschalige bankenfraude en netwerkcorruptie in Nederland. De Libertaire Partij uit – als enige in het politieke veld – haar bezorgdheid wat het boek ondubbelzinnig aantoont: iedereen mag de rekening betalen voor het twijfelachtige verbond tussen overheid en banken.

Worst Bank Scenario is het resultaat van tien jaar onderzoek door mr. drs. Hester Bais. De advocate financieel recht en econome onderzocht op haar vakgebieden de slinkse samenwerking tussen de politiek en banken in ons land na de val van Lehman Brothers.

Een in 2008 heimelijk doorgevoerde wetswijziging redde volgens Bais de banken en legde de rekening van de kredietcrisis neer bij burgers, het MKB en (semi)publieke instellingen in de zorg, woningbouw en het onderwijs. Verder spelen pensioenfondsen ABP en PFZW een bedenkelijke rol in het verhullen van deze fraude en het in stand houden van de bonussen en topsalarissen van bankiers.

De advocate en econome geeft aan dat de EU het stokje heeft overgenomen, waardoor de volgende rekening van bankenfraude op het bord van toekomstige generaties belandt, jongeren van nu.

Bais stuurde haar boek naar alle leden van zowel de Eerste als Tweede Kamer. Niet één volksvertegenwoordiger kwam erop terug of bracht de zorgwekkende conclusies op de politieke agenda.  

De LP is als enige partij pleitbezorger voor een schuldenvrije overheid.

7 REACTIES

 1. Goh, echt waar? Het banken syndicaat zijn boefjes?
  Wat een nieuws, dat wist ik nog niet. En het hoeveelste boek is dit, dat dat blootlegt?
  Kan Ikea in ieder geval weer wat kasten verkopen, das het positieve toch?

  Zijn het ook niet die fantastische ondernemers die graag zaken doen met banken.
  Geld lenen bij het grootste misdaadsyndicaat op deze planeet. Dat vraagt natuurlijk helemaal niet om moeilijkheden. Kuch.

  En wie zijn het eigenlijk die de grootste bulk van de belastingen int voor de overheid, zodat deze de rente aan het bankensyndicaat op kan blijven hoesten en hun knokploegen paraat blijven?

  Ik heb geen enkel medelijden met financieel inelkaar stortende ondernemers. Dat zijn uiteindelijk de bad guy’s. Zij zijn de werkelijke dieven die alles doorsluizen naar de overheid.
  Bezint eer ge begint.

  Iemand huurt iemand in om weer iemand anders van het leven te beroven, wie is hier de moordenaar?

  En de heren van de lp zijn allemaal (ex)ondernemers die via leningen bij dat syndicaat van de overheid bedrijfje mochten gaan spelen, zolang ze maar hun werknemers en klanten van de benodigde gelden beroofden om aan de overheid te geven. Dus zelf mochten ze schulden maken bij het syndicaat, maar de overheid mag dat niet.

  Yeah, life sucks

  • Geef je groot gelijk en doet zelf geen zaken met banken, op geen enkele manier, bent zelfs geen bankrekeninghouder.

 2. Is niet de eerste keer dat goud de € 2000,- grens passeert, alleen ging de stijging van de afgelopen weken versneld. Zie een oversold moment, tenminste volgens de RSI index. Ook het sentiment op de aandelenbeurzen is negatief en stappen beleggers o.a. in goud.

  • …’oversold’ moest in dit geval zijn ‘overbought’.

 3. Die banken worden gewoon heel groot en weten dan : we zijn nu zo groot, ze kunnen ons niets maken. Ze zetten de overheid het mes op de keel, als het ware

  Jullie doen toch wat wij zeggen, want als wij vallen stort de economie in

  Waarom worden die banken zo groot?

  Die banken worden gewoon machtig en daarna heeft de overheid ze niet meer in toom.

  Gaat de LP een alternatief opzetten, voor het bankensyndicaat? Gaan ze in zee met die man van de Florijn, die Anthony Michels ? Gaat de LP een eigen bankensector opzetten? Eigen munteenheden?

  • De LP is voor vrijmunterij, iedereen kan geld uitgeven. Er kan geld komen dat in ieder geval voor een gedeelte gedekt is met grondstoffen, goud of andere waardes. De overheid moet ook meerdere valuta en munten accepteren voor belastingbetaling incl bitcoins.

   En er dient een scheiding te zijn tussen geld en staat, net als tussen geloof en staat. De staat mag zich helemaal niet met geld bemoeien

Comments are closed.