13 REACTIES

 1. Ook mensen met een verstandelijke beperking mogen in NL stemmen. Daar zit dan weer geen beperking aan.

  Ben je volslagen gek, identificeer je jezelf met keizer Napoleon of ben je een psychopatische moordenaar, dan mag je ook stemmen. 😜

  Blijkbaar is het niet nodig een minimaal IQ en enig algemeen normbesef te hebben, voordat je ook het leven van andere mensen gaat verzieken.
  ___________

  https://iederin.nl/meld-je-ervaringen-met-de-verkiezingen-voor-de-tweede-kamer/

  • Met een verstandelijke beperking mogen ze zelfs minister worden. Kijk maar naar types als Jesse Klaver, Sigrid Kaag en Hugo de Jonge.

 2. Ik zie wel iets in de herintroductie van het censuskiesrecht zoals we dat tot 1917 hadden. Algemeen kiesrecht abrupt afschaffen lijkt me niet slim, censuskiesrecht invoeren naast algemeen kiesrecht wel. Iedereen mag meedoen aan het censuskiesrecht, mits je aan de voorwaarden voldoet. Eén van die voorwaarden is betalen van genoeg belasting.

  De algemene verkiezingen gaan over van alles en nog wat, het censuskiesrect gaat over alles wat uit de belastingopbrengst wordt betaald. Centraal thema binnen het censuskiesrecht: lagere belastingen.

  • Eigenlijk zouden alleen ondernemers en mensen die werkzaam zijn voor private bedrijven mogen stemmen: zij betalen immers de rekening van alles. Als je ook anderen laat stemmen krijgt de meerderheid zeggenschap en dan krijg je een situatie die volledig te vergelijken is met een echtpaar-met-drie-kinderen dat binnen het gezin gaat stemmen over welke maaltijden er dagelijks aangeschaft moeten worden. Een zeer ongezonde situatie dus.

   In Nederland zijn vele miljoenen mensen volledig afhankelijk van de overheid. Niet alleen de ambtenaren, maar ook mensen met een uitkering en/of toeslagen. Deze mensen zullen NOOIT stemmen voor een kleinere overheid en dus de vooruitzichten op het gebied van welvaart verkleinen. Zij zouden imho geen stemrecht mogen hebben.

   • @Een oude bekende

    Je moet eens weten hoeveel Nederlandse mensen van de arbeidsmarkt worden gedrukt. Het officiële verhaal is dat ze niet willen werken. De werkelijkheid is dat ze in Nederland niet kunnen rondkomen van het bedrag dat Nederlandse werkgevers aan buitenlandse werknemers in Nederland betalen.

    Ik ken Indiase mannen die in Nederland voor 50 cent per uur voor een peperduur restaurant in Amsterdam werken.

    En dan heb ik het niet eens over hardwerkende Nederlandse kleine ondernemers die al hun inkomsten afdragen aan vooral de verhuurder van hun bedrijfspand, belastingen e.d. om vervolgens een beroep te doen op de bijstand. Faillissement ligt constant op de loer.

    Al die mensen zitten in een onmogelijke positie. Jij betaalt die rekening maar dat willen die mensen helemaal niet. Het lijkt mij geen goed idee dat die mensen vervolgens ook nog hun bek moeten houden. Juist niet!

  • Als je überhaupt iets met stemmen wilt doen dan is het censuskiesrecht het hoogst haalbare, lijkt me. Ofschoon de paradox blijft bestaan dat mensen bestuurd moeten worden omdat ze, op een aantal gebieden, klaarblijkelijk hun eigen beslissingen niet kunnen nemen maar wel mogen meestemmen over alle onderwerpen (sommige hoogcomplex en zeer gespecialiseerd) waarover beslissingen genomen gaan worden. Bovendien weten we allemaal dat overheden zich weinig tot niets aantrekken van ‘de wil van het volk’ en hun eigen weg gaan, tegenwoordig meestal in samenspraak met globalistische organisaties. Er valt dus weinig positiefs te zeggen over stemmen, wat niet wegneemt dat ik meen dat veel mensen wel sturing nodig hebben in de zin van een moreel en cultureel voorbeeld. Alleen, daar heb je geen overheid voor nodig. Dat is een taak voor de aristocratie.

 3. Je werkt hard en verdient een ton per jaar. Over de top van je inkomen draag je 50% af. Na 10 jaar koop je van wat je overhoudt nieuwbouwhuis van 500.000 euro, daarover draag je 21% af, dan ga je dood en dragen je kinderen opnieuw 45% af. Hoeveel heb je dan in totaal afgedragen?

  Draadje: https://twitter.com/tonfvandijk/status/1724121201050583174

  Niet zozeer de vraag is interessant maar meer de antwoorden. Het lijkt erop dat mensen die zelf niet toekomen aan geld verdienen en vermogen opbouwen het anderen het ook niet gunnen. Geld verdienen en vermogen opbouwen scharen zij onder ‘Je hebt geluk gehad’. Belastingheffing rechtvaardigen ze met: ‘laat anderen nu ook maar eens van dat geluk genieten’.

  • Het lot werpt mensen iets toe. De Romeinen noemden de godin van het lot Fortuna. Het lot staat overal boven en is onoverwinnelijk. In Midden Europa en uit het sprookje van Grimm is Vrouw Holle bekend.

   Met belastingheffing op de troon van God gaan zitten om het lot te beïnvloeden is niet al te slim, het gaat niet goed aflopen. En het is bovenal goddeloos.

 4. Stel: je staat in het casino en iemand wint een dikke prijs. Geluk gehad. Vervolgens wil je die prijs van hem afpakken, want anderen hebben ook recht op geluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in