In het kader van goed geregeld, weer een voorbeeld van verkeerd ingrijpen door de overheid met averechtse gevolgen.

Doordat burgemeesters overgaan tot sluiten van een pand waarvoor zich een ontploffing heeft voorgedaan, is het voor criminelen die iemand willen afpersen een heel gemakkelijk, effectief afpersmiddel geworden.

Door eenvoudig wat cobra’s voor de deur te laten ontploffen (een tamelijk goedkoop en eenvoudig middel) wordt het (bedrijfs)pand van het slachtoffer gesloten. Wat grote gevolgen heeft voor de bewoner en met hoge gevolgkosten gepaard gaat.

Dus een kleine criminele investering, heeft grote financiële effecten bij het slachtoffer of concurrent.

Dat is ook de reden van de drievoudige toename in 2023 van dit soort incidenten ( tot 1 dec al 622 explosies)de gemiddelde crimineel snapt heel goed dat de overheid door een pand te sluiten zijn werk voor hem doet’ ( artikel in ESB)

Zo lang panden gesloten worden bij een explosie, zal het aantal explosies explosief toenemen!

Met dank aan de overheid.

1 REACTIE

  1. Volgens mij kan de overheid tot drie maanden je ook buiten je woning zetten. Je wordt dus bedreigd, de overheid faalt je te beschermen. En als de bedreiger dan wat explosieven laat afgaan kan de overheid, die faalde je te beschermen, en je verbied jezelf met bijvoorbeeld vuurwapens dan zelf te verdedigen, je uit huis plaatsen

Comments are closed.