Vorige week maakte het WEF in Davos zich druk om het terugwinnen van vertrouwen. Uiteindelijk moest ‘rebuilding trust’ toch vooral komen van het censureren en monddood maken van critici en de WEF oppositie. We hadden eerlijk gezegd niets anders verwacht van de topdown globalisten.

Martin Armstrong van Armstrong Economics meet via zijn Socratesmodel al decennia tal van zaken waaronder het vertrouwen in overheden. Vanaf 2015 is het vertrouwen gestaag gedaald in de VS en Europa door het gedrag van politici en instituten. Bijvoorbeeld Hillary Clinton die Trumpstemmers ‘deplorables’ noemde en Trump’s overwinning een Russische geheime dienst operatie.

In Europa gingen de poorten open voor veelal economische vluchtelingen en begon de EU in Brussel/Straatsburg steeds meer op het Politburo te lijken. De burgers van het Verenigd Koninkrijk kozen eieren voor hun geld en verlieten de EU waar ze steeds minder vertrouwen in hadden gekregen.  De overtreffende trap in vertrouwensvernietiging kwam in 2020 met het Covid-19 verhaal en het vaccinatiegeleur waar politici en ‘wetenschappers’ verkopers van Big Pharma bleken te zijn die hun maandomzet tegen elke prijs moesten zien te halen. Het klimaatangstmodel, eeuwige oorlogvoering en micro-management plus surveillance van de burgers deed de rest.

In de afgelopen vijf jaar ontdekte het officiële onderzoeksbureau van de Europese Unie dat minder dan 30% van de Europeanen vertrouwen had in hun nationale parlementen en regeringen. Dit heeft de laagste cijfers in jaren opgeleverd en geeft aan waar we tegen 2032 mee te maken krijgen. Dit betekent dat 70% van de mensen Brussel en hun eigen regeringen wantrouwt. Normaal gesproken ontstaat het gevaar van burgerlijke onrust en zelfs revolutie wanneer dit percentage onder de 30% komt.

Als we objectief over de hele wereld kijken, worden politieke partijen in het Westen het minst vertrouwd. Zelfs landen als Rusland of China genieten meer vertrouwen. Traditioneel is de hoeksteen van een vrije samenleving het fundamentele recht om sceptisch te blijven tegenover de regering en degenen die aan de macht zijn. Wanneer dat wordt onderdrukt, wordt de samenleving niet langer als een vrije samenleving beschouwd en groeit het wantrouwen rap.

De revolutie ontvouwt zich naarmate het vertrouwen in de politiek blijft afnemen. Dit weerspiegelt de stabiliteit van een natie. Het krampachtig vastklemmen aan de macht en het rucksichtlos uitrollen van een internationaal topdownbeleid versneld dit proces enkel. Het manipuleren en opleggen van dictaten door een centrale autoriteit is dezelfde taktiek die de communisten toepasten. En die de ineenstorting van het communisme heeft veroorzaakt.

Bron: Armstrong Economics 

 

11 REACTIES

Comments are closed.