Oud nieuws van juli vorig jaar wat ik pas nu heb gelezen. De kosten om de economie te stimuleren via QE (monetaire verruiming, niet via direct de geldpers aan te zetten maar indirect door schatkistpapier van banken over te nemen) bedragen naar verwachting 150 miljard pond. Het overgenomen schatkistpapier geeft een veel lagere rente en is dus nu een stuk minder waard. Het ministerie van Financiën (en dus de belastingbetaler) stelt de Bank of England schadeloos voor deze verliezen.

De Financial Times meldde: In the short term, the BoE expects the Treasury to transfer about £40bn in each of 2023, 2024 and 2025. This is equivalent to about 4 per cent of gross domestic product, and about £10bn more each year than the BoE was anticipating in April, suggesting the government will face additional pressures on the public finances in the run-up to the next election. 

Ik kon het niet nalaten dit te delen.

2 REACTIES

  1. en stond er nog bij hoeveel hiervan nog oude schulden zijn aan Brussel voor huurbijdrage kantoorpanden etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in