Verkorte versie van een bericht in De Andere Krant (bron)

Defensie eist in alle twaalf provincies agrarische, natuur- en woongebieden op voor een “grotere, beter uitgeruste en goed geoefende krijgsmacht om onze veiligheid te waarborgen”. Die gebieden wil Defensie gebruiken onder andere als vliegbasis voor F-35-straaljagers, een ‘springterrein’ voor explosieven, oefenterreinen voor drones en helikopters, en uitbreiding van munitieopslag. Dat laatste is een eis van de Navo. Honderden boeren, bewoners en bedrijven in onder meer Dalfsen, Dronten, Toldijk, Weerselo en Zevenaar leven momenteel in onzekerheid, omdat onduidelijk is of ze gedwongen zullen worden te vertrekken.

Defensie wil via het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie (NPRD) agrarische, natuur- en woongebieden omzetten in militair gebied voor dertien verschillende doeleinden, zoals grootschalige munitieopslag, snel inzetbare munitieopslag, explosie-oefenterrein, vliegroutes met oefengebied voor onbemande vrachtdrones en onbemande helikopters. Volgens Defensie zijn gebieden binnen een straal van 700 meter van munitiedepots te gevaarlijk om te wonen, waardoor bewoners en bedrijven gedwongen zijn te vertrekken.

Een minstens zo ingrijpende behoefte van de krijgsmacht is volgens Defensie-woordvoerder Peter Honings de stationering van F-35’s. De huidige standplaatsen van de luidruchtige straaljagers zijn Volkel en Leeuwarden. Voor 45 straaljagers wordt nu meer ruimte gezocht. Bovendien is er bij tijd en wijle ruimte nodig voor transportvliegtuigen en toestellen uit het buitenland. Defensie onderzoekt daarom of het beter is de huidige vliegbases uit te breiden of nieuwe locaties in gebruik te nemen. Het ministerie liet haar oog daarvoor vallen op de luchtmachtbases Gilze en Rijen, Woensdrecht, Eindhoven of het reactiveren van locatie De Peel. Medegebruik van de civiele luchthavens Lelystad, Twente en Eelde wordt ook overwogen.

De Navo, de nieuwe werkgever van Mark Rutte, eist van Nederland meer locaties voor snel inzetbare munitieopslag. Kandidaten voor één grote of meerdere kleinere depots zijn Lemmer en Kollummerwaard Oost en West (Friesland), Luddeweer en Slochteren (Groningen), Exloo en Wezup (Drenthe) en Tjuchem (Groningen). Als extra locatie voor grootschalige munitieopslag wordt gekeken naar één grote of twee kleinere. In aanmerking komen Biddinghuizen en Dronten (Flevoland), Dalfsen en Weerselo (Overijssel), Hummelo, Zevenaar, Zoelen Oost en West (Gelderland). Gemeente Duiven en Zevenaar hoopt dat Defensie terughoudend is met ‘het opeisen van nieuwe gronden’ en allereerst haar eigen terreinen goed benut. Ook voor andere doeleinden, zoals oefenterrein voor ontploffingen en helikopterlandingen, worden in Nederland locaties onderzocht.

In juni en juli worden door het hele land in elke provincie en de gemeente Vlieland, informatieavonden georganiseerd om burgers over het NPRD te informeren. Zo hoorden Dalfsenaren tijdens een bijeenkomst 10 juni in Zwolle tot hun grote verbazing dat hun gemeente was geselecteerd als potentieel munitieopslaggebied. Woningen in zone A of B, respectievelijk binnen 400 of 700 meter afstand, zouden onbewoonbaar worden. Gebouwen in zone C (binnen 1700 meter van het depot) kunnen schade ondervinden bij een ongeluk, maar mogen in de meeste gevallen wel bewoond worden. Deze onbewoonbare A- en B-zones voor de gezochte alternatieven voor grootschalige munitieopslag betreffen alleen al 312 woonhuizen en bedrijven, waarvoor de besluiten van de overheid in spanning afgewacht worden door de bewoners. Zo betreft het onder andere 104 woningen in het Gelderse Hummelo, 24 in het Overijsselse Weerselo en 39 in het Gelderse Zevenaar. Met bewoners, wier huizen, boerderijen of bedrijven op de slooplijst komen of in waarde dalen door de plannen, gaat Defensie volgens Honings in gesprek om tot een schikking te komen: “Heel soms komt er een Kroonbesluit via de rechter voor onteigening, maar meestal loopt het anders”.

Lees hier verder.

*************
Lees svp het hele artikel en overweeg een abonnement op De Andere Krant te nemen. Voor 20 euro heb je een proefabonnement voor 6 weken dat automatisch stopt.

78 REACTIES

 1. Generaal Christopher G. Cavoli nam op 1 juli 2022 zijn taken op zich als commandant van het US European Command (NAVO) en op 4 juli 2022 van Supreme Allied Commander Europe (SACEUR).

  Altijd is een Amerikaanse Generaal de baas van de NAVO , want geen enkele Amerikaanse soldaat neemt een bevel van een buitenlander.

  Zonder toestemming van de VS, komt Mark Rutte ook niet aan de slag.
  Ook is het dat de US Armend Forces, niet de Defensie die eist in alle twaalf provincies agrarische, natuur- en woongebieden op voor een “grotere, beter uitgeruste en goed geoefende krijgsmacht om onze veiligheid te waarborgen.

  De VS zegt tegen Rutte: ” Spring omhoog”, en Rutte zegt, “hoe hoog moet ik springen?’

  • Klopt, het militair commando is altijd in Amerikaanse handen, het politieke commando is voor de buhne altijd een Europeaan. Maar achter de schermen bepaalt Amerika natuurlijk ook daar wat er gebeurt. Europa zijn de auxiliairies, de ouderwetse hulptroepen zoals al in het Romeinse rijk en daarvoor gebruikelijk was.

   • Maar wie heeft nu precies de regie? De Amerikanen voeren ook alleen maar opdrachten uit. Waar zit de dictator die alles aanstuurt?

   • “Maar achter de schermen bepaalt Amerika natuurlijk ook daar wat er gebeurt. ”

    De Britten zijn het meest fanatiek anti-Rusland, de Amerikanen zijn in deze slechts volgers. Het is niet voor niks dat Boris Johnson de vredesbesprekingen met Rusland toendertijd heeft getorpedeerd. In Londen zit veel macht en geld, en de Engels elites zijn corrupt en fel anti Poetin.

   • In andere woorden, bankers/oligarchie oorlog, die hebben nog wat te vereffenen met Poetin.

   • “Maar achter de schermen bepaalt Amerika natuurlijk ook daar wat er gebeurt.”

    Veel mensen hebben zich de haren uitgetrokken over de westerse houding ten opzichte van Poetin. Men heeft alle pogingen van Poetin om tot een overeenkomst te komen getorpedeerd, men heeft afspraken gemaakt, en die afspraken gebroken, men heeft alle diplomatie en redelijkheid overboord gegooid. Hoe kan dat nu roept men? zijn ze ineens gek geworden, gek van machtswellust en oorlogszuchtig? Loopt iedereen in het westen ineens achter Amerika aan?

    In het westen was men eerst fan van Poetin, totdat hij de zaak in handen nam op een manier die het grote geld niet aanstond, en dan is het tij volkomen gekeerd. Oekraïne en Zelensky stond bekend als corrupt, dat beeld is volkomen omgedraaid.

    Het lijkt me redelijker dat ‘wiens brood men eet, wiens woord men spreekt’, en het brood dat de elites eten in het westen is het brood van het zeer grote geld, men is niet ineens ‘gek’ geworden. En dat grote geld is niet de VS, zit niet alleen in de VS, is niet alleen van de VS. Dat grote geld en de elites die ervan eten zijn onvoorstelbare sferen waar weinig mensen inzicht in hebben.

   • “Europa zijn de auxiliairies, de ouderwetse hulptroepen zoals al in het Romeinse rijk en daarvoor gebruikelijk was?”

    Amerikaanse troepen zoals gezien door een Franse soldaat. Een brief die mijn oude bataljonscommandant mij liet zien…

    Amerikaanse troepen in Afghanistan door de ogen van een Franse OMLT-infanterist.

    De VS hoort vaak echo’s van wereldwijde vijandigheid tegen de toepassing van zijn buitenlands beleid, maar zelden worden deze bereikt door de stemmen van mensen die uit de eerste hand ervaren hoe dicht we bij de VS staan. Ondanks contextuele politieke verschillen en tegenstrijdige belangen die voor wrijving zorgen, delen we dezelfde fundamentele waarden – en als puntje bij paaltje komt, is dat wat echt telt. Door de ogen van die Franse OMLT-infanterist (Operational Mentoring Liaison Teams) kun je zien hoe sterk de band ter plaatse is. In tegenstelling tot de Amerikanen lijken de Franse soldaten niet veel online te schrijven – of misschien is de verhouding hetzelfde, maar hebben we gewoon minder mensen ingezet. Wat de reden ook is, dit is een zeldzame en ontroerende getuigenis en daarom heb ik besloten het in het Engels te vertalen, zodat het Amerikaanse volk een glimp kan opvangen van de manier waarop Europese soldaten hen zien. Niet veel hoogstaande filosofie hier, alleen de indrukken uit de eerste hand van een soldaat in contact – maar dat maakt het alleen maar authentieker.

    Hier is het originele Franse artikel (hieronder in vertaling): “We hebben ons dagelijks leven al een tijdje gedeeld met twee Amerikaanse eenheden – zij zijn de eerste en vierde compagnie van een prestigieus infanteriebataljon wiens naam ik zal onthouden omwille van militaire redenen. geheimhouding. Voor de gewone man is het een eenheid als alle andere. Maar we leven met ze mee en hebben ze leren kennen, en we weten voortaan dat we de eer hebben om bij een van de meest gerenommeerde eenheden van het Amerikaanse leger te mogen wonen – een eenheid die in de films aan het publiek werd gepresenteerd als series waarin ‘gewone soldaten in de strijd worden geworpen’. buitengewone gebeurtenissen”. Wie zijn zij, die militairen uit het buitenland, hoe is hun dagelijks leven, en welke steun bieden zij dagelijks aan de mannen van ons OMLT? Weinigen van hen behoren tot de Easy Company, waarop de tv-serie zich richt. Deze heet tegenwoordig Echo Company en is het ondersteuningsbedrijf geworden. Ze hebben een heel sterk Amerikaans accent – de taal die ze spreken lijkt niet eens Engels te zijn. Hoe vaak heb ik moeten opschrijven wat ik wilde zeggen in plaats van kostbare minuten te verspillen met het proberen van verschillende uitspraken van een ogenschijnlijk gewoon woord? Uit welke staat ze ook komen, geen twee accenten zijn hetzelfde en ze geven zelf toe dat ze in sommige crisissituaties moeite hebben elkaar te begrijpen.

    Zwaar gebouwd, al op jonge leeftijd gevoed met Gatorade, eiwitten in plaatsen als Waffle House en McDonalds – ze zijn allemaal met kop en schouders groter dan wij en hun spieren doen ons aan Rambo denken. Ons lichaam is voor hen – zelfs voor de sterksten onder ons – amusant mager en daarom verwarren ze ons vaak met Afghanen. Hier ontdekken we Amerika zoals het vaak wordt afgebeeld: hun waarden worden tot een paroxysme gebracht, vaak versterkt door de eenzaamheid van deze buitenpost midden in die Afghaanse vallei. Eer, moederland – alles herinnert hier aan: de Amerikaanse vlag die boven de buitenpost in de wind wappert, net als die op de postpakketten. Ook al komen rekruten vaak uit het hart van Amerikaanse steden en bendegebied, niemand hier heeft enig ander doel dan het hooghouden en trots houden van de met sterren bezaaide vlag. Elke man weet dat hij kan rekenen op de steun van het hele volk, dat hen per post alles bezorgt wat een Amerikaan zou kunnen missen op zo’n afgelegen frontlijnlocatie: boeken, kauwgom, scheermesjes, Gatorade, tandpasta enz. manier waarop ieder mens zich bewust is van hoeveel het Amerikaanse volk hem steunt in zijn moeilijke missie. En dat is een eerste schok voor onze vooroordelen: de Amerikaanse soldaat is geen individualist. Het team, de groep, het gevechtsteam staan ​​in het middelpunt van al zijn aandacht.

    En het zijn indrukwekkende vechters! Slechte zijn we nog niet tegengekomen, hoe vreemd dat ook mag lijken als je weet hoe kritisch Fransen kunnen zijn. Ook al zijn sommige wat aan de zware kant, ze voorzien ons allemaal elke dag van lessen in infanteriekennis. Afgezien van het dragen van een gevechtsuitrusting waar ze nooit last van lijken te krijgen (helmband, helm, gevechtsbril, geweren enz.), lijken de lange uren van wacht op de buitenpost hen nooit in het minst te irriteren. Op de houten toren van een vierkante meter boven de ommuring staan ​​ze vijf uur achtereen in volle strijd met een rammelaar en een nachtkijker erop, hun blik gericht in de richting van waarschijnlijk gevaar. Geen afleiding, geen pauzes, het zijn nachten en dagen als standbeelden. ’s Nachts worden alle bewegingen in het donker uitgevoerd; slechts een handvol gedempte rode lichten duiden op de occasionele aanwezigheid van een soldaat in beweging. Hetzelfde geldt voor de voertuigen waarvan de lichten bedekt zijn – alles gebeurt in het pikkedonker, zelfs het vullen van de brandstoftanks met de Japy-pomp.

    En vechten? Als je Rambo hebt gezien, heb je het allemaal gezien: we komen altijd te hulp als een van onze teams in de problemen komt, en altijd met de kortst mogelijke vertraging. Dat is een van hun trucjes: ze wisselen in drie minuten van T-shirt en sandalen naar gevechtsklaar. Als ze in contact komen met de vijand, is de manier waarop ze vechten eenvoudig en verontrustend: ze vallen gewoon aan! Ze gaan van boord en vallen stap voor stap aan, ze bombarderen eerst en stellen later vragen – wat elke stap te kort schiet.

    (Dit is het belangrijkste gebied waar ik commentaar wil geven. Iedereen met een oppervlakkige kennis van Kipling kent de regels van Chant Pagan: ‘Als je officier dood is en de sergeanten er wit uitzien/denk aan de ruïne ervan om een ​​gevecht te ontvluchten. /So neem openlijk bevel, ga liggen, blijf rustig zitten/En wacht op steun als een soldaat./ Dit is in feite de basisfilosofie van zowel Britse als continentale soldaten: ‘Neem inderdaad een defensieve positie in als er geen bevelen zijn.’ Vrijwel elk leger ter wereld is echter al vroeg in hun training doordrongen van het ethos: In afwezigheid van orders: aanval waar andere krachten, ten goede of ten kwade, zullen wachten op precieze orders en plannen om te reageren op een aanval of een ander ‘incident’ zal de Amerikaanse strijdmacht eenvoudigweg vertrekken, rekenend op vuurkracht en SOP om de overwinning te behalen.

    Dit is een van de sterke punten van de Amerikaanse strijdmacht in de strijd en het is iets dat zelfs onze nauwste bondgenoten, zoals de Britten en de Australiërs (die laatste zijn overigens dichterbij) herhaaldelijk verrassend vinden. Geen wonder dat het onze vijanden enorm verrast!)

    We horen zelden een hard woord en vanaf 05.00 uur worden de kampklusjes in prachtige orde en altijd met een uitstekende geest uitgevoerd. Een passerende Amerikaanse helikopter stopt bij een gestrand voertuig om te controleren of alles in orde is; een Amerikaans gevechtsteam zal zich haasten om het onze te steunen voordat ze zelfs maar weten hoe gevaarlijk de missie is – van wat we hebben mogen getuigen is de Amerikaanse soldaat een mooie en waardige erfgenaam van degenen die Frankrijk en Europa hebben bevrijd. Aan degenen die ons de eer schenken hun gevechtsposten te delen en die elke dag het bewijs leveren van hun militaire uitmuntendheid, aan degenen die dagelijks eerbetoon brengen aan de inzet van het Amerikaanse leger op Afghaans grondgebied, aan degenen aan wie we dit artikel te danken hebben, in de hoop dat we dat ook zullen doen blijf ze altijd waardig en blijf ze altijd horen zeggen dat we allemaal dezelfde groep broeders zijn”.

    Een groot deel hiervan zullen de verschillende veteranen die lezen ‘Nou, duh. Uiteraard doen wij onze ‘kampklusjes’ en staan ​​wij netjes op onze posten. Daar is een reden voor en als we dat niet deden, zouden we uiteindelijk onze hoofden aan ons overhandigd krijgen. En ja, we zijn in vorm. Maakt de strijd gemakkelijker. Hoe meer je zweet, hoe minder je bloedt.’

    Wat voor de meeste mensen moeilijk te begrijpen is, is dat die houding alleen de meest elitaire eenheden uit het verleden vertegenwoordigde. De huidige conventionele, saaie ‘beeninfanterie’-eenheden overtreffen de PT-niveaus en trainingsniveaus van de meeste Special Forces tijdens de oorlog in Vietnam. Ze overtreffen beide, evenals het IQ en opleidingsniveau van: Waffen SS, WWII Rangers, WWII Airborne en Britse ‘Commando’-eenheden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun gevechtsfunctionaliteit per eenheid is in wezen onmeetbaar omdat het ergens mee vergeleken moet worden en er niets vergelijkbaars is in de gevechtsgeschiedenis van de industriële periode.

    Veteranen uit de Tweede Wereldoorlog van ‘The Greatest Generation’ die echt goed bekijken hoe goed deze kinderen zijn, staan ​​vol ontzag. Zoveel van ‘Het schuim der aarde, aangeworven om te drinken.’

    Iedereen klaagt over de kwaliteit van ‘de nieuwe jongens’. Niet doen. De fouten van deze moderne generatie steken met kop en schouders uit boven het ‘hoge midden’ van welke andere groep dan ook. Inclusief de mijne.

    De visie van een Franse infanterist op Amerikaanse soldaten Geplaatst door redacteur op 20 januari 2010 om 22:27 uur In Van de redacteur |

    van Jean-Marc Liotier

  • Als ik het zo lees , zijn er weer een hoop mensen die geen enkel probleem met Rusland hebben.
   Duitsland heeft 17 miljoen doden mensen op hun geweten in WO II, terwijl Rusland heeft 100+ miljoen anti-communisten afgeslacht in diezelfde tijd.
   Maar met Rusland hebben sommige NLders geen enkele probleem..
   En dan al deze haat tegen Amerika (wat is het beste land van de wereld), en vergeet niet tegen al mensen die bv (multi) miljonair zijn, door hard werken en kansen hebben genomen in hun leven, kan je weer met een bot mes snijden.

   En voor al deze “Amerika Haters:

   De EU is absolute een Amerikaanse creatie. Halverwege de twintigste eeuw waren er meer Europese federalisten in Washington dan in Brussel. Senatoren verwierpen resoluties waarin werd verklaard: “Het Congres is voorstander van de oprichting van een Verenigde Staten van Europa.” Het Marshallplan, een stortvloed aan naoorlogse financiering voor het verlamde continent, kwam tot stand op voorwaarde dat de Europese landen zich zouden verenigen. George Kennan, een Amerikaanse diplomaat, vatte het Amerikaanse beleid samen: “We hoopten de Europeanen te dwingen te denken als Europeanen, en niet als nationalisten.” Vergeet Jean Monnet. Als het gaat om het benoemen van de grondleggers van de EU, zou de lijst moeten beginnen met President Harry Truman..

   En vele van deze linksdenkende gecastreerde watjes, vielen weer van stoel af..

   Verders gaat alles goed, weer veel herten in de voortuin vanmorgen. De tuinman zal niet blij zijn als hij komt om het gras te maaien, ze hebben bijna alle azaleas opgevreten.
   Deze 2 meter hoge zeer hoogwaardig Heras spijlen hekwerk, oersterk en bijzonder stijlvol,
   springen ze zo overheen… Je zal maar al deze problemen hebben…

  • Ik vind dat Europa Amerika niet nodig heeft, cultureel gezien en economisch gezien en militair gezien

   We zijn geen Amerikanen. Iets dat zowel links als rechtse mensen met mij eens zullen zijn.

   Zowel zeer links als zeer rechts. Snapt wat ik hier bedoel

   Ik haat amerika niet. Maar ik wil niet dat we een amerika clone zijn en een amerika puppet. Zowel de sp als de fvd zullen dit begrijpen van mij

   Amerika heeft je niet zoveel te bieden. Ja je kan daar rijk worden. So what, dat kan in Nederland of welk ander beschaafder Europees land ook. In Nederland hebben we en een sociaal stelsel en je kan hier super rijk worden.

   Dus ik kanker altijd wel op Nederland. Maar we zijn tenminste geen China en geen Amerika. Er zijn ook dingen die hier wel werken

   • Ook hier is de armoede nog steeds niet bestreden. Gaat ook niet lukken helaas op de manier waarop NL dat probeert te doen.

  • Wat heeft Amerika je cultureel te bieden ?

   Mtv

   Disney

   Woke radicalisme

   Walgelijk fastfood, waar je letterlijk ziek van word.

   Neppe en plastische omgangsvormen

   Totaal leeg materialisme

   Opgefokte neoliberale “coaches” die je onzeker proberen te maken en je geld willen

   • Ik kan het niet laten, maar sommige mensen vragen gewoon naar het bewijs, hoe dom ze eigelijk zijn…

    De Amerikaanse cultuur omvat zowel conservatieve als liberale elementen, wetenschappelijk en religieus concurrentievermogen, politieke structuren, het nemen van risico’s en vrije meningsuiting, materialistische en morele elementen.
    Ze hebben de neiging om hard werken, individuele prestaties en actie te waarderen. Velen willen echter hun culturele, raciale of etnische identiteit behouden en zien geen reden om deze op te geven om vooruitgang te boeken in de hedendaagse Amerikaanse cultuur. Amerikanen houden van privacy en persoonlijke ruimte.
    Amerikanen kunnen heel direct en eerlijk zijn, ook al lijkt het misschien onbeleefd tegen mensen uit een andere cultuur. Amerikanen vragen hoe uw dag verloopt zonder een antwoord te verwachten. Amerikanen wachten in rijen op hun beurt.
    Amerikanen waarderen onafhankelijk denken. Individualiteit wordt zeer gewaardeerd in de Amerikaanse cultuur. Amerikanen identificeren zichzelf vaak als afzonderlijke individuen voordat ze zich identificeren met hun familie, een groep of de natie.
    Amerikaanse kinderen wordt vaak geleerd dat begrip voor en vertrouwen op zichzelf cruciaal is voor succes in het volwassen leven. Van de drukke straten van New York City tot de serene landschappen van de Grand Canyon: de Verenigde Staten staan ​​bekend om hun diversiteit, innovatie en culturele invloed. Van het witte doek van Hollywood tot de technologische wonderen van Silicon Valley. En de oudste Grondwet v/d wereld. Amerika heeft consequent de mondiale cultuur en vooruitgang vormgegeven. En ze ruimen op nadat hun hond op straat heeft gescheten, iets wat ze in NL nog moeten leren..

   • Over Disneyland gesproken, meneer Tichmann heeft een beeld van de VS uit Disney Hollywood films.. Neem nog wat popcorn erbij zou ik zeggen.
    Ik heb een vrouwelijke kennis in de VS, als ik daarmee praat moet ik zorgen dat ik niet aan het eten ben, fuck, shit, cunt, dick, ass en wat nog meer behoort tot het standaard vocabulaire. En ze heeft zelfs een Phd..

   • Karel Tichmann 23-06-24 at 20:21
    Een blinde kan zien, deze lachwekkende “bromance” tussen deze twee.

    Waarom geen rendezvous op het tweede perron onder de klok, Centraal Station A`dam, op de volgende zondag om 1 uur, herkenbaar met een bosje rooie (je favorite kleur) bloemen, en heb een fijn leven samen.

    Het is gewoon grappig: De ene leest iets wat hij niet begrijpt, zijn verstand vertaalt het in iets, zo dat hij wel kan begrijpen. Hij schrijft een opinie over iets wat hij niet begrijpt. Wat is natuurlijk verkeerd, en die andere denkt dat het fantastisch is..

    Elke wachtkamer van elke psychiater zit vol met die mensen, die opeens hun leven niet begrijpen, doelloos rondlopen naar antwoorden te zoeken, omdat ze al die vragen van hun leven niet meer begrijpen..

    Verders: Wat is al dat onzinnig gepraat over deze atoombommen? Er is gegarandeerd geen enkele atoombom in NL. NL heeft geen atoombommen en zullen ze ook nooit krijgen. Het is net of NL belangrijk is in een oorlogstijd. Je rijd 30 minuten in elke richting, en je bent het land uit.
    Het is zelfs zo, is NL echt de moeite waard, dat er soldaten ervoor moeten sneuvelen?
    Ik heb nog nooit een landkaart gezien, waarop stond dat NL is een “strategische locatie”!!

    Neem bv. Het Amerikaanse legerkazerne Rheinland-Pfalz, Baumholder, liefkozend “The Rock”” genoemd, ligt in de beboste heuvels van de West-Palts in de Duitse deelstaat Rijnland-Pfalz. Daar zijn wél atoomwapens (of de Duitsers het leuk vinden of niet) en is een strategische locatie. De bewaking is zeer goed en als je deze bordjes ziet met de woorden: “The Use Of Deadly Force Is Authorized” they mean it..

    En tenslotte: NL heeft ook geen enkele atoombunker/schuilkelder voor hun bevolking.

    Johannes 23-06-24 at 21:16
    fuck, shit, cunt, dick, ass en wat nog meer behoort tot het standaard vocabulaire. En ze heeft zelfs een Phd?
    Je “vrouwelijke kennis” in de VS heeft geen PhD (juiste spelling), het zal niet lang duren voordat ze om geld vraagt…(Sukkel)

   • Je geloof is niet sterk genoeg Nayakosadashi2024. Gewoon harder geloven in het mooie magische wonderland van oom Karel. Dat vooral hier in de reacties bestaat.

    Over nep en plastic gesproken. Moet je eens letten op al die botox/chirurgie koppen met plastic gebitten er in. En dito manieren zoals je al aangeeft. Ik ben er zelf aan gewend aangezien ik LA en omstreken een beetje ken. Ze kunnen er (gelukkig) zelf ook om lachen. https://www.youtube.com/watch?v=R5Q1yVLSR3I (en zo zijn hun ouders ook).

    Wat ik mij afvroeg toen ik al die woordenkots doorlas: is dat door ChatGPT uitgebraakt? Daar doet het mij aan denken. “Right?”

   • @Karel Tichman

    Amerikaanse welvaart werd betaald met ongelimiteerd geprinte dollars. Dat spel is voorbij. De Amerikanen waren militair superieur, dat is niet meer. Dat waren de twee pijlers van hun welvaart, en die zijn nu weg.

    Overigens interessant om te zien hoe je blijft hangen in iets dat ooit was.

  • Iets dieper: De Biden regering (niet Trump) kreeg zijn zin toen Mark Rutte de steun kreeg van alle 32 NAVO-bondgenoten voor de politieke toppost van het bondgenootschap.

   Hoewel de secretaris-generaal van de NAVO vaak wordt omschreven als meer een secretaris dan een generaal, zeiden voormalige NAVO-functionarissen en Amerikaanse diplomaten dat de alliantie van Rutte is zwaar nodig om strijd klaar te zijn als Donald Trump in november het presidentschap wint.

   De vraag is niet die opdoemt tijdens de top van de NAVO-leiders van volgende maand – die van 9 tot 11 juli in Washington wordt gehouden – is of Rutte deze taak zal aankunnen.
   De echte vraag is, hoe is het mogelijk dat een land (NL) onder leiding van Rutte, wat zeer weinig heeft betaald aan de NAVO en nog steeds biljoenen moet betalen om het allemaal recht te zetten.
   Wat heeft hij Biden die corrupt is beloofd, en hoeveel geld werd betaald om deze job te krijgen?

   Een ding is zeker, als krullejonge Rutte denkt dat zijn job verzekerd is, is gewoon lachwekkend.
   Als Trump herkozen wordt, kan Rutte de volgende dag op straat staan.

   Trump is een absoluut voorstander dat Europa op eigen benen moet staan, en dat Europa Amerika moet betalen voor hun vrijheid en verdediging.
   Ik kan niet wachten tot Trump weer president wordt, het zal een heerlijke tijd worden.

   https://www.youtube.com/watch?v=UT6S3MgIxFY

   Maar vergeet niet, dat deze torenhoge schuldenlast van Frankrijk, zou kunnen leiden tot oproepen om de EU te verlaten. Het leven is vol met verrassingen, het kan gewoon niet beter…

   • Ja, bromance is niet zo mijn ding haha

    Het is hier sowieso een bro party. We jagen alle vrouwen weg, met ons eindeloze gelul

    Over Amerika. Ik heb er gewoon niets mee. Bijna niets. Het is het allemaal net niet, met wat ze doen.

    Zoiets als Star Wars. Wat is dat nou voor onzin ? En dan al die rappers van ze, dat ging ook vrij snel vervelen

    Mijn punt is meer, dat we politiek afhankelijk van ze moeten zijn

    Als zij bezig zijn met ayan rand en friedmann. Waarom moeten wij dat dan klakkeloos overnemen ?

    Alleen omdat Amerika zogenaamd een guiding light is. Wat het niet is. Net als dat een vuilnisbelt geen guiding light is

   • Rusland heeft enorm veel economisch maar ook cultureel potentieel, de VS ‘links laten liggen’ en banden met Rusland aan gaan zou heel goed geweest zijn voor Europa.

    Een karakteristiek van de nationale psychologie van de Amerikanen is narcisme en opgeblazenheid, je merkt dat ook in hun manier van praten en andere vormen van cultuur, een opgeblazenheid. Tichmann heeft met zijn poch verhalen duidelijk een voorkeur voor kinderlijke opgeblazenheid. Tichmann komt ook over als ‘mijn sfeer is de werkelijkheid.’, en blaast zichzelf dan op zoals hij de VS opblaast.
    Je kunt niet met Tichmann converseren anders dan op redelijke afstand vanwege die grote ballon met lucht die hij van zichzelf gemaakt heeft.

   • Nog een eeuw geleden, als Amerikanen Europa bezochten, dan voelden ze zich spontaan als olifanten in porceleinkasten vanwege het gebrek aan raffinement, klasse en stijl. Ondertussen, een eeuw later, is de nationale psychologie van de Amerikanen die van opgeblazenheid, en leven ze in hun eigen bubbel. Tichmann heeft ook die opgeblazenheid, en het heeft geen zin om daarmee te discussiëren, want die bubbel is een isolerende bubbel waar weinig in doordringt.

   • Rutte heeft er de voorkeur voor om aan het hoofd te staan van dat soort organisaties die eigenlijk al gestorven zijn ten opzichte van de oorspronkelijke geest van die organisaties, organisaties die in een staat van verregaande verrotting en verstijving zijn, zoals de Nederlandse regering, politiek, en nu dus de NAVO.
    Een man zonder visie, die doet het goed in dat soort situaties. Rutte secretaris-generaal voor de zombie die de NAVO is, een passende positie.

   • Johannes 24-06-24 at 14:29
    “Rusland heeft enorm veel economisch maar ook cultureel potentieel, de VS ‘links laten liggen’ en banden met Rusland aan gaan zou heel goed geweest zijn voor Europa?”

    Deze vermomde communist is weer drug bezig, om zijn onzin wat Rusland betreft, te verkopen aan de zwakzinnige die het graag willen horen…
    Ten koste van alles, emigreren graag miljoenen mensen p/jaar naar Amerika (vele illegaal). Omdat het daar zo vreselijk slecht is?
    Hoeveel mensen gaan naar je beloved Rusland, om een nieuw leven te beginnen?
    Zijn stilte is weer oorverdovend!

    Plan A: Mijn tuinman heeft het bloemen etende herten in de voortuin probleem tijdelijk opgelost, met cayenne peper…

    Plan B; Omdat schadelijke herten bestrijding geen echte jacht is, zijn er ook geen jachtopeningstijden van toepassing. Het is dus in principe het hele jaar mogelijk. Het bestrijden van wild is wel beperkt tot de uren tussen de officiële zonsopgang en zonsondergang.

    Plan C; Dat geeft me weer een ander probleem. Hoewel mijn 30-30 Winchester een respectabele hoeveelheid kracht heeft, is hij nog steeds beheersbaar in termen van terugslag. Als zodanig is het een goede keuze voor de meer ervaren jagers. Maar de . 308 biedt een grotere veelzijdigheid, is geschikt voor een breder scala aan wild, van Bamby tot grote herten , en is ook nog effectief op grotere afstanden.
    Deze Remington 700 SPS met een Vortex Viper PST Gen II 5-25×50 FFP scope is veel te zwaar. Maar leuk voor een ½ kilometer lange afstand….

    Ik ga van het ene probleem, naar het andere…

   • De Tichmann in zijn bubbel, met borreltafel argumenten en andere nietswaardigheden.

  • Dat is geen argument

   Als er oorlog is in een land, dan vlucht je naar een buurland. Maar dat betekend niet dat je blij bent met dat buurland

   Het kan alleen helaas niet anders.

   Ik heb gevolgd wat Amerika ons geboden heeft. Helemaal niets. Nederland heeft Amerika altijd na gedaan en kijk waar we nu staan. Eindeloos veel problemen. Waarom moesten we hun poep oorlogen uitvechten ? Omdat het cda goede banden had met neocons. Maar waarom zouden wij hun belangen dienen ?

   Een land als Frankrijk heeft een eigen eetcultuur, van zeer zeer hoog niveau

   Waarom zouden Fransen hun kinderen naar de McDonald’s brengen ?

   Waar slaat dat nou op ?

   Alleen omdat Amerikanen zo’n grote bek hebben en altijd schreeuwerig doen denken mensen dat ze ook daadwerkelijk iets te melden hebben. Maar er zit niets in. Het is helemaal hol vanbinnen

   Empty barrels make the most noise

 2. Misschien toch maar een dikkke vette autoombom neerzetten in het centrum van NL? Super defensief, plaatsbesparend en weinig soldaten nodig.

  • Harakiri bij militair onmachtig zijn ligt niet in onze landsaard…. Rituele zelfmoord doen we niet aan. Massada is niet Nederlands

  • Voor een atoombom met 239Pu bedraagt de kritieke massa ongeveer 5,6 kg – een bol van slechts 8,2 cm doorsnede. De kernexplosie van dit materiaal kan een effect hebben vergelijkbaar met dat van ruim honderd miljoen kilo springstof (TNT). (100Kt)

   De meeste strategische kernwapens zijn 70Kt.

  • Die 700 meter zal niet zijn voor spontaan ontploffende projectielen, maar meer voor projectielen gericht op de uitschakeling van de locatie.

 3. Nederland was door de Spanjaarden bezet, en die zijn er toen uiteindelijk uitgeslagen. De Fransen werden eruit geslagen, Nazi-Duitsland werd eruit geslagen. Met de Amerikanen zal het wel hetzelfde gaan.

  • Nico de Geit (“hij is een beetje verdwaald in die dikke onzin mist”).23-06-24 at 09:02
   (Het is gewoon ongelooflijk al die kwats, die sommige mensen proberen te verkopen)…

   Frans was de officiële taal van “Nederland”, want Nederland begon als een land pas in 1848…

   “Nederland” was door de Spanjaarden bezet, en die zijn er toen “uiteindelijk uitgeslagen”?
   Vanaf de heerschappij van keizer Karel V tot aan de Tachtigjarige Oorlog was Nederland een deel van Spanje (het Spaanse Rijk). Op 8 april 1648 kwam tussen Nederland en Spanje een wervingsverdrag tot stand.

   De Fransen werden “eruit geslagen?”
   Tussen 1795 en 1813 werd “Nederland” bezet door de Fransen. In deze periode veranderden de grenzen van Holland een aantal keren. De Franse troepen vielen de Republiek in 1795 binnen om een buffer te creëren om het revolutionaire Frankrijk heen.

   Nazi-Duitsland werd eruit geslagen, maar natuurlijk niet bij Nederlanders.
   Nederland was pro-Duits tijdens de oorlog met de meeste vrijwilligers in de Waffen-SS, van heel Europa.
   Tussen de 26.000 en 29.000 Nederlanders meldden zich vrijwillig aan om te dienen in de Waffen-SS. De meest opvallende formaties waren de 4e SS Volunteer Panzergrenadier Brigade Nederland, die uitsluitend actie zag aan het Oostfront en de SS Volunteer Grenadier Brigade Landstorm Nederland. Elke familie in NL had iemand die zg “fout” was… O ja NL was een officiële provincie van Duitsland tijden WOII. Want Mina en haar regering nam de benen naar Engeland…

   Met de Amerikanen zal het wel hetzelfde gaan?
   Elke Amerikaanse soldaat in Europa, is op uitnodiging van het land, waar ze gestationeerd zijn.
   America is 30 jaar geleden al vertrokken, wat er over is maar een zéér klein gedeelte…
   bv In heel NL zijn er 422…In Europa zijn er maar 35,221 active soldiers…

   Op het hoogtepunt eind jaren 1960 bestond de Amerikaanse aanwezigheid in Europa uit ongeveer 430.000 troepen, gestationeerd in plaatsen als West-Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

   • Karel Tichman, ik weet niet waar je het over hebt, maar de Fransen werden hier er letterlijk uitgeslagen. Ze gingen niet van zelf weg. Het moest echt met geweld. De 80-jarige oorlog moet je zelf maar opzoeken. Erg interessant: opstand van de provinciën tegen de Spaanse bezetter.

   • “ik weet niet waar je het over hebt, de Fransen werden hier er letterlijk uitgeslagen??”

    Het waren de Belgen die dat deden, en het resultaat daarvan was hun zelfstandigheid. Het is vreemd dat je dat niet weet.
    Vlaams is de originele NLse taal, (Frans was de officiële taal van die tijd) en de NLse taal van vandaag is een dialect daarvan…
    Vlamingen, mensen van Zuid-Afrika en de bevolking van Friesland, hebben geen enkel probleem om met elkaar te praten.
    Er is véél meer informatie, maar ik begrijp dat uw begrip (naar eigen zeggen) beperkt is. Misschien l-a-n-g-z-a-m-e-r lezen is een oplossing..

   • ‘Een Pruisische legermacht van 25.000 man trok onder leiding van generaal Von Bülow op 19 november 1813 samen met enige honderden kozakken het Departement van de Boven-IJssel binnen. Na schermutselingen bij Doesburg en De Steeg begon op 25 november het beleg van Arnhem onder leiding van luitenant-generaal Von Oppen, waarbij de stad dagelijks met mortieren en granaten werd bestookt. De Franse bezettingsmacht, die 4000 soldaten omvatte en onder leiding stond van generaal Charpentier, weigerde zich over te geven. Generaal von Bülow besloot daarop om over te gaan tot een aanval op de stad.

    Verder, bloedbad: https://mijngelderland.nl/inhoud/routes/arnhemse-kantstroken/de-bestorming-van-arnhem-30-november-1813

   • Al vechtend richting Waterloo dus. Ze gingen niet vrijwillig weg, dat is het punt dat ik wilde maken. De Spanjaarden niet, de Fransen niet, de nazi’s niet en de Amerikanen vrijwel zeker ook niet.

 4. Collaboratie is het samenwerken of heulen met de vijand. Nederland zit vol met collaborateurs. Sommigen willen direct breken met collaboratie zodra ze er zich van bewust worden, anderen niet.

  ‘De Amerikaanse bezetter’, Amerikanen voelen zich ook bezet door een klein machtig kliekje. Collaboratie is dus vooral samenwerken met dat kleine machtige kliekje.

  • Als je gaat staan te sieg heilen en met zwart-wit-rode swastika vlaggetjes zwaait ten tijde van de bezetting door Hitler-Duitsland, dan noem ik dat collaboratie. De laatste event was met mondkapjes, 99% van de mensen in de supermarkt hier liep met zo’n ding. Als mensen zo gewillig mee gaan met hun onderdrukker, als ze zelfs de verlengstukken willen zijn van die onderdrukker, dan vind ik ze geen knip voor de neus waard.

   We hebben het niet over het opnemen van wapens en het toepassen van bloederig geweld maar over het weigeren een niet-werkend masker te dragen in de supermarkt. Als ze daartoe niet eens de moed en de kracht weten te vinden, dan houdt het op. Dan rest er slechts één ding: Red Jezelf.

  • Friedrich Wilhelm Freiherr von Bülow’s Prussian corps en Karl August Friedrich Wilhelm Ferdinand Gustav von Oppen?
   Dit zijn den`OIlanders die de Fransen afgeslacht hebben?

   “Maar je hebt toch gelijk, Nederland is zeer belangrijk in deze wereld, het is ongelooflijk hoeveel prestaties ze hebben gemaakt in de laatste 100 jaar, om er een betere wereld van te maken.
   “Made in Holland” staat bijna op elk product, wat er ook te koop staat in de winkel.
   De bevolking is rijk, ze hebben geld in overvloed, en niemand is er ongelukkig.
   Treinen/bussen en al het openbaar vervoer rijd leeg rond, want iedereen heeft een of meerdere auto’s beschikbaar voor hun plezier. En oude mensen geven hun AOW, aan hun kleinkinderen om mee te spelen…
   En vergeet niet al die elektronische wonderen, die daar gemaakt wordt, is niet te evenaren.”…

   Ehh, pardon ik was even aan het dromen, het spijt me zeer…

   • Aan je zure reacties te oordelen krijg ik de indruk dat je spijt hebt van je verhuizing naar het magische wonderland “where life is beautiful all the time.”

   • Cowboy Tichmann past goed in VS wonderland, dat pochen en opblazen behoort tot de nationale psychologie van de VS. Denk aan hoe Bush Junior op opgeblazen toon het ‘make no mistake’ uitsprak, Obama had ook een opgeblazen toon, en Trump is de narcistische olifant in persoon waar zelfs Amerikanen zich voor excuseren. Dat libertariers de gesofisticeerde en intellectuele Britse Herbert Spencer hebben ingeruild voor Rand is bijvoorbeeld ook een teken van veramerikanisering. Cowboy Tichmann overdrijft wel wat, hij heeft zich de Amerikaanse psychologie eigen gemaakt als een karikatuur.

   • De dames denken om iemand een “cowboy” te noemen is een belediging. Wat is natuurlijk een lachertje. Lees “The Cowboys’ Code of Conduct” voor duidelijkheid..
    https://nationaldayofthecowboy.com/?page_id=1568

    En dan hebben weer een “Herbert Spencer” citatie van die amateur-filosofen
    ik vraag me af, “waarom nooit geen enkel idee van je eigen?” O ja, bijna vergeten je bent een amateur…

    NL kreeg (net als vele andere landen) ook een klein stukje van Duitsland na de oorlog, maar dat liep toch niet goed af.
    De Duitsers kwamen snel in opstand, want ze vonden het een zware belediging om Nederlander te worden. NL gaf het weer terug aan Duitsland (hoera)..

    Verders: Absoluut paradijs is (o.a) het Duitstaligen gebied in België.

    Verders alles goed…

 5. Al bijna 80 jaar vrede in nederland, maar nu wordt het omgetoverd tot een militaire basis.
  het is wel duidelijk dat de regeringsleiders volslagen idioot en knettergek zijn, zo niet compleet gestoord.
  weg met aldeze klerezooi, nederland wordt een militaire staat dat de eu gaat bevoorraden.
  sukkels in den haag en in Brussel.

 6. Goed om dit soort dingen te volgen

  De vraag aan ons is nu

  Waar kunnen we heen migreren

  Want de fuckers willen dus echt oorlog. Of denken dat ze dat willen (ze weten meestal niet wat ze willen)

  Dit is voor nu de belangrijkste de vraag

 7. Pauzemuziek, Atomic. Let op het Vulture-shirt. Vulture = (aas)gier.

  https://www.youtube.com/watch?v=O_WLw_0DFQQ

  ‘Make it magnificent’. Als je atoombunker af is wil je hem natuurlijk ook gebruiken, in het kader van Return on Investment (ROI). De bezetter gaat niet vrijwillig weg. Hoe dan ook: doe er je voordeel mee.

 8. De wereld is veranderd na de val van de muur. De wereld voor de val van de muur, werd bepaald door het besluit in het hotel Breton Woods in 1944. De amerikanen wisten dat de Communisten gevaarlijk waren, en gingen een systeem opzetten, om de communisten vast te zetten, containment. Een politiek om de expansie van de Sovjets tegen te gaan. Als je koos voor het Amerikaans systeem betekende dat de dollar de reservemunt is, en dat het overheidsbeleid van Amerika voor defensie en veiligheid leidende is. Dan kreeg je toegang tot de markt van Amerika en veilige oceanen voor het vervoer van grondstoffen, energie en producten. Het nevenproduct is globalisering van de wereld. Dit was nooit de intentie van de amerikanen. De amerikaanse economie is netto gezien, zeer beperkt verweven met de wereldeconomie, het zit tussen de 7-9%, let op netto.
  Nu echter, begint de wereld economie zich te verdelen in handelsblokken. Dit betekent ook dat de allianties anders worden. Deze blokken zijn nu concurrenten geworden ipv partners. Europa is een concurrent van Amerika, Mexico is een partner en Canada is weer een concurrent.
  Nederland heeft zich aangesloten bij een nieuw of verbeterde vorm van een alliantie met Amerika. Dit heeft gevolgen, want Nederland is nu een concurrent van Rusland, China, India etc. De BRIC’s, ooit een lachertje geweest, begint nu een serieuze concurrent te worden van de Amerikaanse alliantie. De amerikanen eisen dus ook dat NL zijn steentje bijdraagt. Maar, deze alliantie is vloeibaar, want Nederland moet dan wat er gezegd wordt, over defensie, veiligheid, en nu komt het, ook over economische vraagstukken. Dat zie je al bij ASML. Maar, er zijn nog veel meer bedrijven in Nederland die hiermee te maken krijgen. Nayako zegt altijd, dat macht een zeer belangrijk gegeven is, klopt, nu geef ik hem gelijk. De macht die de VS heeft, zal de verhouding tussen NL en VS bepalen. NL zal moeten volgen.
  Voor defensie is dit gefundenes fressen (duits). Zij kunnen nu eindelijk weer een deugdelijk leger opbouwen, na jaren van bezuinigingen. Maar, de VS zal gaan eisen dat NL soldaten gaan vechten tegen de BRIC’s. Het wordt een proxy oorlog.
  Echter, er is een groot probleem. De Nederlander heeft nooit echt wapens in handen gehad of moeten vechten. Dat moet weer geleerd worden. En in NL wordt dat moeilijk, want dat betekent ook dat alle Nederlanders structureel op schietles moeten gaan. Iedereen moet weer aan het wapen.
  Nog een groter probleem, dat is demografie. Het aantal Nederlanders tussen de 18 en 35 wordt elk jaar kleiner. De krapte op de arbeidsmarkt laat dit zien. Maar, als van deze generatie er teveel sterven, in proxy oorlogen, dat wordt de autochtone Nederland een zeer kleine minderheid in eigen land, in het ergste geval sterven wij uit.

  • Mooi dat je het eens bent me mij over het thema macht

   Dat is voor mij een belangrijk thema

   Verder ben ik het ook eens met je geopolitieke beschouwingen

  • De zucht naar macht, en daarnaast, de onaangename emotie van afgunst zijn de meest primaire psychologisch motiverende factoren, onverhuld, of geraffineerd verhuld. In de meeste analyses van de macht is het natuurlijk de zucht naar macht van anderen die de culprit is. De andere primaire drijfveer, afgunst, dat wordt collectief ontkent, of het is hoogstens de afgunst van de ander dat erkent wordt.
   Zo heb je kapitalisten die erkennen dat socialisme en communisme grotendeels op afgunst is gebaseerd, en ze hebben gelijk, maar goed, dat is wel het erkennen van de afgunst van de ander.

   Bertrand Russel schreef in het begin van de twintigste eeuw een boek waarin hij ervoor pleitte dat de sociale wetenschappen gefundeerd moeten worden op de menselijke zucht naar macht, net zoals in fysieke wetenschappen energie de oorzaak is van alle beweging. Maar men heeft dat min of meer naast zich neergelegd, het kwam waarschijnlijk niet uit om dat zo openlijk te verklaren. Het is hoogstens weer een probleem bij de ander.
   Russell, die een groot voorstander was van democratie, erkende niettemin dat alle historische en moderne democratieën primair gebaseerd zijn op afgunst, en vroeg zichzelf af of collectieve afgunst wel een goede motivatie is…, wat voor goeds daarvan kan komen.

   Primaire menselijke psychologie: de fout ligt altijd bij de ander, tenzij men echt niet om de eigen fouten heen kan.

  • Ja, ik moet toegeven dat ik in mijzelf deze tendensen ook zie

   Een zucht naar bepaalde vormen van macht/controle. Ik wil dan kennis, want kennis is macht.

   En af en toe afgunst/jaloezie

   Al is het dan niet de jaloezie op iemands geld. Ik ben dan meer jaloers op iemands zelfvertrouwen/kracht. Of als iemand iets beter doet dan ik, wat ik ook zou willen

   Er zijn bepaalde kunstenaars en muzikanten waar ik wel jaloers op ben geweest

 9. Socialisten gaan uit van een wil tot macht

  Ze baseren zich niet op afgunst

  Lenin en Trotski wisten wat macht is en vonden het mateloos interessant

  Anarchistische activisten snappen macht vaak minder goed dan socialisten

  • De socialistische rechtvaardige verdeling is grotendeels gebaseerd op het stimuleren van afgunst onder het ‘proletariaat’. De intellectuelen aan de top zijn weer uit op macht. Natuurlijk komt het motief van afgunst niet officieel voor in hun theorieën…

   • Ja en die intellectuelen vormen het geheel uiteindelijk. Het is top down politiek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in