Verdedig de leugen en sluit Assange op! Dit leek lange tijd het motto te zijn van de Verenigde Staten. Aan deze beproeving lijkt nu voor Assange een einde gekomen te zijn. Bron.

11 REACTIES

 1. Naar ik begrepen heb moet hij nog op Amerikaans grondgebied -een eiland in de buurt van Australie- de formaliteiten afwikkelen. Als je geopolitiek, activisme en lawfare combineert, “What could possibly go wrong?”

  • In theorie zou hij op Saipan alsnog gearresteerd en uitgeleverd
   kunnen worden aan de USA.!!!!!!

 2. Je mag nog steeds naar de waarheid zoeken. Gelukkig en volkomen terecht. Als je beloofd hebt om die geheim te houden bijvoorbeeld en je doet dat niet, schend je een afspraak. Aangezien belofte schuld maakt, kan je verwachten dat daar acties op volgen. Wordt Assange terecht aangepakt, dat weet ik niet.

 3. Activisme heeft dus wel betekenis. Zien we hier

  Ik heb ook nog actie voor Assange gevoerd

  Als je mij aan je kant hebt komt het altijd goed

  (Even stoer doen)

 4. De dingen zijn niet altijd wat ze lijken, in het geval van Snowden heeft Glenn Greenwald de documenten van Snowden gekregen om ze te publiceren, volgens een dissidente schrijver publiceert hij alleen dat wat hem uitkomt, en wanneer het uitkomt. Datgene wat bepaalde partijen niet uitkomt zal men waarschijnlijk nooit te zien krijgen.

 5. Met wat goede wil zou je Assange ook als een deuger kunnen zien. Zo van kijk mij eens ik breng de waarheid naar buiten ook al mag dat niet.

  • Met wat slechte wil bedoel je?
   Collectieve motieven kan je statistisch gezien in alle redelijkheid bewijzen door het gedrag van mensen te analyseren, als je de motieven van Assange wilt inschatten, dan moet je de man een stuk beter kennen.
   I.m.o. is de ‘deuger’ in feite een hypocriet die alleen maar andermans fouten wil zien, en daar zijn eigen voordeel mee wil doen.

   Het motief van ‘kijk mij eens, ook al mag dat niet’ lijkt me niet in proportie tot de risico’s voor hemzelf. De deuger verschuilt zich ook achter een collectief, en opereert als het veilig is.

   • Wie weet en ziet Assange de fouten van de staat en wil hij daar tevens een slaatje uitslaan. En wie weet Assange zijn vlucht voor de autoriteiten goed voorbereid. Voor Assange lijkt het met een sisser af te lopen. Ik had overigens niet met hem willen ruilen.

  • Assange zou dan een soort Jezus figuur zijn. Zoals Christus een ‘deuger’ was. Die zichzelf opofferde voor onze zonden

   Met dat verschil dat Christus ten onder ging

   Het kan ook zijn dat Assange de gevaren niet zo goed begreep, van waar hij mee bezig was.

 6. WikiLeaks-oprichter Julian Assange is vrijgelaten uit de gevangenis in Groot-Brittannië en is op weg naar Australië, nadat hij ermee heeft ingestemd schuldig te pleiten aan één enkele aanklacht wegens het overtreden van de spionagewet in de Verenigde Staten. Hij werd maandag vrijgelaten uit de zwaarbeveiligde Belmarsh-gevangenis in Groot-Brittannië en naar het vliegveld gebracht, vanwaar hij het land uit vloog. Assange zal woensdag om 9.00 uur (dinsdag 23.00 uur GMT) verschijnen voor een rechtbank in Saipan, een gebied van de Amerikaanse Stille Oceaan, waar hij zal worden veroordeeld tot 62 maanden van de tijd die hij al heeft uitgezeten.
  “You’re free to go.”

  Na het terugkering naar zijn thuisland Australië na zijn pleidooi en veroordeling, gepland voor woensdagochtend lokale tijd op de Mariana-eilanden, een Amerikaans gemenebest in de westelijke Stille Oceaan.
  Een gecharterd vliegtuig met Assange aan boord verliet Stansted Airport maandag voordat het landde op een luchthaven in Bangkok om dinsdag rond het middaguur lokale tijd (06.00 uur BST) te tanken.
  Zijn vrouw Stella Assange vertelde aan persbureau PA dat hij 500.000 dollar betaalde voor de vlucht naar Australië.
  Zijn vader John Shipton zei dat zijn vrijheid “een enorme last” van zijn familie had weggenomen.

  Julian Assange is nu een hele brave kapitalist geworden, en heeft een nettowaarde van $15+ miljoen. De reden waarom hij zoveel rijkdom heeft, zijn de tientallen boekovereenkomsten die hij de afgelopen jaren heeft ondertekend en ook de familie-erfenis…

  Tip of today…. “Don’t (ever) underestimate the power of the United States of America..”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in