15 REACTIES

 1. Tijdens deze presidentiële campagne van 2024 geven libertair georiënteerde kiezers Donald Trump het voordeel van hun twijfel. Hij is voor drastische verlagingen van de uitgaven en belastingen, samen met het “droogleggen van het D.C. moeras” is het motto van zijn carrièrepolitici. Hij zei: “dat de uitgaven voor de verdediging van andere landen en oorlogen voor buitenlandse interventie gaan verminderen, en de deelname aan de NAVO tot een minimum. Also we have absolute no business in Ukraine…
  (President JOE BIDEN tekent links en rechts overeenkomsten, om ervoor te zorgen dat DONALD TRUMP 👍 Oekraïne niet aan de kant zet als hij wordt verkozen.)
  Trump neigde er zelfs naar om staten (50) wat zijn zelfstandige landen, hun eigen marihuanabeleid te laten bepalen.
  Welke libertair kan daarop tegen zijn? Alleen als je een linksdenkende socialist bent…

  • men is inderdaad bezig om hulp aan Oekraine te ” Trump-proofen”. ben benieuwd of dat echt werkt.

   probleem met Trump is dat hij veel belooft (net als elke andere politicus) maar weinig waar maakt. ” Drain the swamp’ zei hij in 2016, daar kwam echt niets van terecht, sterker nog , hij benoemde enkele van die swamp creatures in zijn regering.

   hij roept dat hij de oorlog in Oekr binnen een dag zal oplossen. ik hoop het, maar eerst zien, dan geloven. en eerst maar eens president worden, die Democraten zijn erg goed in het ‘masseren’ van verkiezingsuitslagen.

   • ” Drain the swamp’ zei hij in 2016, daar kwam echt niets van terecht?”

    Trump dacht, net als in de privé business wereld, als je nieuwe regels maakt dat het snel wordt opgevolgd. Volgens het Federal Register zijn er 438 agentschappen en subagentschappen: VP, Secretary of Agriculture, Commerce, Defense, Education, Energy, HHS, Homeland Security, HUD, Labor, State, Transportation, Treasury, Veterans Affairs & Attorney General etc. die elk jaar biljoenen $$ verslinden.

    En dit het probleem, het zijn allemaal linksdenkende ambtenaren die niet ontslagen kunnen worden, en al die regels die Trump wouw implementeren, lapte ze gewoon aan hun laars. En het maakt niet uit wie te President is, een “monkey” kan president zijn en alles loopt gewoon door, of er niets aan de hand is.

    “Democraten zijn erg goed in het ‘masseren’ van verkiezingsuitslagen.”

    De bevolking die stemt zal weinig uitmaken, het zijn diegene die deze stemmen tellen die belangrijk zijn.

  • Ik sta achter trump zijn non interventie politiek

   En zijn idee dat staten zelf mogen weten of ze de wiet legaliseren

   Voor de rest is hij hetzelfde als de democrats en zal er niets veranderen. Ze staan beide voor het keiharde, min of meer sociaal darwinistische Amerikaanse neoliberalisme.

   Maar je hebt hem dus liever dan Biden, omdat Trump die oorlogen niet zit te pushen

 2. Iemand in de video zegt: “Stop forcing others to be like you.” Dat lijkt mij libertarisme mooi samengevat in een paar woorden. Maar “Iedereen laat iedereen met rust” (everyone leaves everyone alone) is korter.

   • ‘Leven, en laten leven’ is een mentaliteit die voorkomt uit wijsheid.

    “Stop forcing others to be like you.”

    Is een opdracht met een zekere mate van activistische agressie.

    “Iedereen laat iedereen met rust”

    Platte democratische collectivistische formulering.

    Leven en laten leven is een oude wijsheid en geformuleerd op een wijze manier…

  • Mijn opa zei altijd: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet”.

   Maar wel altijd CDA stemmen. Lekker consistent.

   • Ter verdediging van opa.

    “Who wants to be consistent? The dullard and the doctrinaire, the tedious people who carry out their principles to the bitter end of action, to the reductio ad absurdum of practice. ” Oscar Wilde

   • Dat zal nog wel in de (na)dagen van de oude verzuiling zijn geweest. Uiteindelijk kon men met het CDA alle kanten op. Nu hebben wij 3 CDA’s gekregen (allemaal in de fractie van de EVP in het EU parlement).

    Verder hierboven haakt @Johannes in op “Stop forcing (enz)”. Dat (in de video) was denk ik bedoeld was tegen de Ezels en Olifanten van dat land, die anderen maar al te graag vertellen wat die moeten doen. Misschien kun je het inkorten tot “Doe normaal” maar dat vinden wat snelgekwetsten vast een micro-agressie.

   • Op mezelf reagerend: “… kon men met het CDA alle kanten op…” behalve de kant van minder regels en belastingen en meer vrijheid.

  • Kobus,

   Ik heb libertariers nog niet gehoord over de geraffineerde kapitalistisch/commerciële industrie van manipulatie van de consument, de creatie van het apen-gedrag consumentisme, en de geraffineerde uitbuiting van het menselijke imitatie instinct. D.w.z. de massale manipulatie van begeerte die dagelijks over iedereen wordt uitgestort.
   Dat komt even niet uit, het bestaat niet, iedereen heeft immers de mogelijkheid tot vrijheid, en de miljarden die in die manipulatie industrie gepompt worden, dat is zeker weggegooid geld.

   • Shhhhht, stil, dat is allemaal ‘markt’ en markt is heilig en vrij.

   • Niet ter verdediging van de een of de ander. Niemand hoeft natuurlijk de (hyper-)consument uit te hangen. Al word je het soms noodgedwongen, maar dat is een artikel op zich.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in