MEDEDELING, WE WERKEN AAN SNELHEID EN BETROUWBAARHEID SITE.

Heeft Nederland nog een toekomst? Peter en Ina onderzoeken net als een aantal anderen de mogelijkheid zich in Paraguay te vestigen. Ze zijn gaan kijken in Hohenau. Een plek van met name Duitse kolonisten. De laatste tijd vestigen zich hier veel migranten uit Europa. Peter en Ina geven in deze video een sfeerbeeld van Hohenau. Ze hebben een mooi huis in Hohenau gevonden, waarvoor ze nu de vervolgstappen voor de aankoop aan het zetten zijn. Tevens hebben ze een kavel gevonden waar ze wellicht een tiental mooie huizen voor wakkere Nederlanders gaan bouwen. Als dat het geval is blijven we ze volgen

33 REACTIES

 1. Hoe slecht is het nu eigenlijk in NL?
  Ik geloof niet, dat het véél beter is in PARAGUAY…
  Misschien is dit de rede dat het aantal euthanasiegevallen in Nederland 2022 omhoog is gegaan met 8.72%….
  Gepubliceerd door Statista Research Department, 13 september 2023
  In 2022 waren er in Nederland 8.720 gemelde gevallen van euthanasie. Dit is een stijging van ongeveer 1.000 van dergelijke gevallen vergeleken met het voorgaande jaar, en het allerhoogste in de geregistreerde periode.

  Bedragen AOW, vanaf 1 januari 2024
  Op deze pagina staan de bruto- en nettobedragen van de volledige AOW voor iemand die in Nederland woont.
  We laten de bedragen zien met en zonder loonheffingskorting.
  U bent getrouwd of woont samen (de AOW politie is afgeschaft, die kwamen kijken of twee mensen in hetzelfde bed gingen slapen)
  Het treurige lachwekkende bedrag p/maand p/persoon vanaf 1 jan. 2024 met loonheffingskorting Brutobedrag AOW € 1.047,60
  Af: loonheffing € 0,00
  Af: bijdrage Zvw (5,32%) € 55,73
  Nettobedrag AOW € 991,87
  Bedrag per maand per persoon vanaf 1 januari 2024 zonder loonheffingskortingBrutobedrag AOW € 1.047,60
  Af: loonheffing € 199,08
  Af: bijdrage Zvw (5,32%) € 55,73
  Nettobedrag AOW € 792,79 Het brutobedrag AOW is inclusief de inkomensondersteuning AOW van € 5,50.Voor elke maand AOW bouwt u vakantiegeld op.
  Het vakantiegeld is € 54,44 bruto per maand.

 2. Tis vast een aardig land, maar dit initiatief eindigt als zovelen in Latijns Amerika: een groep pensionados die hun laatste dagen slijten in een exotisch land. Schaapjes op het droge en voldoende geld om dagelijks de expatbarretjes te bezoeken, veel te drinken en te klagen over Paraguayanen en foeteren over de Nederlandse politiek
  Kortom, ik wens ze veel succes maar verwacht er verder weinig van.

  • idd
   of is gewoon
   Selezie , Polen langs de voormalige grens van O-Duitsland
   misschien zo gek nog niet?

  • De filmpjes van project Paraquay ademen de geest van de decadente platte verwende Nederlanders uit. Dat is heel wat anders dan historische kolonisten… Moderne Nederlanders in het buitenland (behalve in Vlaanderen), dat heeft altijd iets komisch en out-of place, zeker in groepsverband.

  • Gelukkig komt dit in Spanje niet voor. Nedriglanders, met en zonder schaapjes, die alles beter weten en ons wel even zullen uitleggen wat het is om een echte kolonist te zijn. Pff, afgeven op andere initiatieven, kom op zeg, je kunt en weet beter.

   • Ach na tien jaar in Latijns Amerika ken je veel van die expat plekjes. Toen kwam corona en kon er weinig aan gedaan worden want iedereen woonde ver uit elkaar. Dat was de reden om een verlaten dorp in Spanje te zoeken.

    Een kennis is van Filipijnen naar Portugal verhuisd. Twee jaar lockdown werd ook zijn fillippijnse vrouw teveel.

    Dit soort projecten heeft alleen zin als je direct naast elkaar gaat wonen en de kosten niet te hoog zijn.
    Wanneer goed betaald werk lastig te vinden is, krijg je al snel een heel hoog percentage gepensioneerden.

    Nochtans gaat het telkens minder in Nederland, kost een huis vier ton en kun je op een goedkope stek met simpel internet werk de boodschappen betalen.

    Je zou zeggen dat dat een goede reden moet zijn voor jongeren om verre oorden op te zoeken, maar ik merk het nog niet. Te goed geïndoctrineerd misschien.

  • Wat ik heb gezien op de laatste Paraguay avond waren ongeveer 60 mensen waar niet zoveel pensionados tussen zaten. Velen willen ook zelfstandig wonen, niet tussen andere Nederlanders. De avond werd mede gepresenteerd door een stel met kinderen dat de week daarop naar Paraguay vertrok. Velen zien Nederland ten onder gaan aan WEF en andere collectivistische politiek, dat is in Paraguay duidelijk niet aan de orde, de overheid heeft weinig geld en weinig macht. Het is voor velen een keuze om hun eigen toekomst te bouwen

 3. Als Nederlanders collectief allemaal naar Paraquay zouden verhuizen, dan zou de mystiek van het landschap en de wonderlijke fauna en flora volkomen verdwijnen, de Nederlanders zouden alles platslaan en ten nutte maken, en het Nederlands platte collectivisme en de technocratie zou meeverhuizen.
  Nederlanders die niet meer in Nederland willen wonen zouden het beste individueel her en der gaan wonen en zo best mogelijk integreren, om de vloek van het collectief Nederlanderschap op te heffen…

  • De Nederlanders die naar Paraguay gaan zijn niet de slechtste, en ze willen daar hun toekomst opbouwen. Weg van het collectivisme, dat ontlopen van het collectivisme is een zeer belangrijke reden om te vertrekken

   • zou het nog wat uitmaken of je daar naar toegaat als afgestudeerd boekhouder of arts dan wel ir. wageningen?

   • @ik pik je baan in. Lonen zijn erg laag, je moet eigenlijk ondernemer worden of van Paraguay uit opdrachten in NL remote kunnen uitoefenen. Of de arbeidsmarkt voor artsen en ingenieurs goed betaalt weet ik niet. Maar over het algemeen verdien je daar maar weinig. Kosten van levensonderhoud vallen dan weer wel mee. Als boekhouder moet je taal en wetgeving een beetje kennen, denk niet dat je daar kans maakt op redelijk salaris. Tenzij je daar misschien een bedrijfje begint dat boekhoudpakketten installeert en je hebt meer dan 5 man voor je werken die dat doen. Dit soort zaken die in NL gewoon zijn, zijn daar vaak nog niet, ze lopen redelijk achter dus daar liggen kansen

  • Veel mensen vinden het vanzelfsprekend dat ze een Nederlands paspoort hebben, en dat deze wordt verlengd indien verlopen. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Er lopen honderdduizenden mensen rond die geen nieuwe documenten krijgen van de overheid, met alle gevolgen van dien.

  • Paspoort inhouden en administratief vervallen verklaren

   Direct nadat iemand in het Register paspoortsignaleringen (RPS) is opgenomen, kan het uitgegeven paspoort feitelijk worden ingehouden en administratief vervallen worden verklaard. Daarnaast kunnen nieuwe aanvragen van een paspoort worden geweigerd. Daarom is het belangrijk dat bij elke nieuwe aanvraag het RPS wordt gecheckt.

   https://www.rvig.nl/paspoort-weigeren-vervallen-verklaren

  • Ik kan me voorstellen dat er nogal wat mensen zijn die het niet prettig vinden in Nederland en hun heil elders zoeken. Als ik de informatie van de overheid lees kan ik me ook voorstellen dat terugkeer naar Nederland niet altijd eenvoudig is.

   Als ze mensen die op de camping ‘wonen’ niet eens nieuwe documenten willen geven, hoe zal het dan gaan in een ver vreemd land?

   • @Nico, *** Er zijn dus ook vereisten voor het behoud van je Nederlandse paspoort en de Nederlandse nationaliteit *** Ze maken je niet statenloos. Zolang je alleen een verblijfsvergunning hebt en geen paspoort in Paraguay zit je gewoon goed. Pas als je een buitenlands paspoort heb kan je het NL paspoort kwijtraken. En bij terrorisme en zo.

   • “De betekenis van staatsburgerschap wijkt af van de betekenis van nationaliteit. Het staatsburgerschap houdt onder andere in dat de staat de toegang tot zijn grondgebied niet mag weigeren. Staatsburgerschap geeft een burger bepaalde rechten en plichten, zoals het recht om deel te nemen aan het politieke proces in een land (kiesrecht) en eventueel de aanspraak op medische en sociale voorzieningen. Een staat verschaft bescherming aan zijn staatsburgers in het buitenland in de vorm van diplomatieke bijstand, als ze houder zijn van een paspoort of identiteitsbewijs van het land. Het begrip nationaliteit duidt aan dat iemand deel uitmaakt van een gemeenschap met een nationale identiteit, zoals een gemeenschappelijke etniciteit en cultuur. ”

    https://nl.spot-the-difference.info/difference-between-citizenship

  • Nico de Geit 07-06-24 at 11:53
   Kan ik mijn Nederlandse nationaliteit automatisch verliezen? En hoe voorkom ik dat?

   Waarom wil je dat voorkomen? Zonder Nederlandse nationaliteit, is het net of je weer frisse lucht in je longen krijgt. Gewoon een heerlijk gevoel…
   In 2022 emigreerden 179 310 mensen (ongeveer 500 mensen p/dag), het jaar ervoor waren dat er 145 330.

   • Ik heb het hier prima naar mijn zin en ga mijn paspoort niet inleveren.

    Dit is ons land. We leven hier, en we sterven hier.

   • Waar het hier om lijkt te gaan, is niet het verliezen van het Nederlands Staatsburgerschap (de propere term), maar dat men geen paspoorten meer uitreikt zodat men niet naar anderen lande kan reizen, dus ofwel niet weg uit NL, of niet weg vanuit een ander land.

  • voorbeeld onder
   “Belangrijk: de verliestermijn van 13 jaar”
   het is wel vreemd dat geboren nl-er met nederlandse ouders geen 2 paspoorten mag en dit voorbeeld wel.
   zou het voor iedere eu-er gelden dat je maar 1 paspoort kunt bezitten?

   • volgens mij is er een verschil tussen verblijfsvergunning en nationaliteit, dus zolang je voor Paraguay alleen een verblijfsvergunning aanvraagt (kan voor onbepaalde tijd bij golden visa, en na verlengingen bij tijdelijke visa) zou je goed moeten zitten

   • Er zijn dus ook vereisten voor het behoud van je Nederlandse paspoort en de Nederlandse nationaliteit.

   • Goed zo doorgaan met de conceptverwarring, dan kom je er wel uit..

   • Een Hollander is nooit ‘off-grid’, een Hollander is de vleesgeworden grid. Geef vijftig jaar Hollanders in Paraguay, en het hele land is plat geworden, volkomen Hollands recht toe recht aan ingedeeld, alles overhoop gegooid en Hollands op orde gemaakt, en totaal overgereguleerd.

   • De mens die ergens anders heen gaat neemt zichzelf mee, en de platte Nederlander al helemaal… Hollanders zouden collectief het gebergte in Paraguay platslaan, daar technologie voor uitvinden, want wat niet recht toe en recht aan is, is niet praktisch en efficiënt beheersbaar.
    Wat alternatief is kan niet makkelijk praktisch ten nutte gemaakt worden en beheerst worden, dus dat zou al gauw platgeslagen worden en omgevormd tot eenheidsworst. Verder zou de Hollander het braafste jongetje in de klas willen zijn, en de cultuur totaal om zeep helpen.
    Gewoon in Nederland blijven dus, anders zou technocratie nog sneller over de wereld verspreiden. Men zou dus in de gehele wereld een Nederlander quotum moeten stellen, met Nederland als afschrikwekkend voorbeeld…

   • @ Johannes, anderen waren je al voor:

    De eerste Europeanen arriveerden in het begin van de 16e eeuw en stichtten in 1537 Asuncion. De stad werd befaamd door het wilde nachtleven en de florerende prostitutie.

    Meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Paraguay

    Zelfs van de oorspronkelijke bevolking is niet veel over: ‘Paraguayanen zijn voor het grootste deel mestiezen, nazaten van indianen en Spaanse immigranten’.

   • Nico de Geit,

    Jazeker, maar als de huidige Nederlanders er massaal heen gaan, dan krijg je net zo’n playmobiel land als Nederland. Geen wild nachtleven e.d.

Comments are closed.