Onafhankelijk journalist Ernst Wolff schreef in 2022 een boek over het WEF.  Nu komt Wolff met een opmerkelijke verklaring waarom oprichter en frontman Klaus Schwab opeens met pensioen gaat. Sinds de oprichting in 1971 is het World Economic Forum, gevestigd in het Zwitserse kanton Genève, erin geslaagd een controlecentrum van de wereldmacht te worden.

Al meer dan 50 jaar brengt het de leiders van de politiek, het bedrijfsleven, de wetenschap, de media, vakbonden, NGO’s, cultuur en kerken samen, verbindt ze met elkaar en brengt ze samen met de rijkste mensen ter wereld. Het onderwijst ook al meer dan dertig jaar de zakelijke en politieke elite van de wereld. Via hun Global Leaders for Tomorrow en Young Global Leaders beinvloeden en sturen ze de – Westerse – politiek.

Geen wonder dus dat de oprichter van het forum, de Duitse professor Klaus Schwab, werd beschouwd als een van de meest invloedrijke persoonlijkheden. Maar hoe ver reikte zijn invloed? Schreef Schwab bijvoorbeeld het script voor het virusangstmodel en pharmaverdienmodel met zijn boek “Covid 19 – The Great Reset” ?

Schwab stopt er dus mee en zijn opvolg(st-)er is nog onbekend. In de media verschijnen verhalen over ‘grensoverschrijdend gedrag’ maar volgens Ernst Wolff is Schwab aan de kant gezet door Larry Fink van Blackrock die ook deel uitmaakt van de WEF.  Blackrock heeft afscheid genomen van de ESG doelstellingen terwijl Schwab dat nog volop uitdroeg tijdens de laatste wintermeeting van het WEF in China.

Wolff ziet de CBDC (digitale dollar/euro) als het volgende grote project van de WEF. Probleem is dat de bevolking daar flinke weerstand tegen heeft. Een aantal jaren geleden heeft Zweden de afschaffing van cash weer teruggedraait en onlangs sneuvelde een pilot project CBDC in Nigeria. Dus moet er een grote crisis gecreeerd worden om dit systeem wereldwijd snel in te voeren. Blijkbaar moet Schwab na 50 jaar trouwe dienst het veld ruimen om plaats te maken voor een focus en versnelling in de financiele rooftocht.

 

 

 

4 REACTIES

  1. Schwab raakt al aardig op leeftijd en wellicht heeft de man inmiddels een ziekte onder de leden. Wie weet, neemt Schwab wel daarom afscheid van het WEF. Het WEF staat inmiddels als een huis. Schwab’s werk zit erop. Wie weet, raakt het WEF nu wel in verval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in