Er was eens een tijd waarin er voor mensen privacy bestond.

Eén van de facetten daarvan was dat je niet hoefde te vertellen wat je salaris was. Dat ging een ander niets aan. Ook hoeveel geld je op de bank had was geheim. De banken waren zelfs tot geheimhouding verplicht.

Maar dat is allemaal over. De politici hadden steeds meer geld nodig. Dat kunnen ze alleen maar krijgen door de burgers steeds meer te belasten.
De burgers proberen echter op legale, en soms illegale, wijze zo weinig mogelijk te betalen. Vooral proberen ze hun spaarcenten veilig te stellen.
Die mensen kregen echter rente van de bank. Dat was een nieuwe prooi voor de politici die bepaalden dat rente "inkomen" is, en daar moet belasting over worden betaald. Een groot aantal mensen gaf dat echter niet op. Die vonden het onzin om over die paar centen ook nog eens belasting te betalen.

Geen nood, de politici hieven het bankgeheim op en verplichtten de banken om aan hen te melden hoeveel rente iedere klant ontvangen had.
Een aantal mensen brachten hun spaarcenten toen over de grens naar een ander land. Maar ook dat werd een doorn in het oog van de politici en ze gingen met hun collega’s overeenkomsten maken. En met succes.

Vandaag hoorden we bij de nieuwsberichten dat Duitse banken de namen van Nederlandse klanten aan de NL overheid hebben opgegeven.
Ook van het internationale bankgeheim blijkt hoe langer hoe minder over.

* * * * * *
Op www.libertarian.nl en www.libertarian.to vindt u uitgebreide beschouwingen over privacy. Onder andere:
Burgers bespied – opkomst van de digitale politiestaat. Zie:
http://www.libertarian.nl/actueel/actueel020612_110954.html

4 REACTIES

  1. In Luxemburg zijn gegevens gestolen die daarna aan verschillende overheden overhandigd zijn.

  2. Het actuele (24-6-6) nieuws is dat de CIA de afgelopen 5 jaar van de banken persoonlijke gegevens heeft gekregen. Blocks, de directeur van de NVB beweert: "de gang van zaken is inhoudelijk niet erg".

    Dit gedrag (van de Nederlandse Vereniging van Banken) is dus precies het gedrag dat libertariers een overheid verwijten.

  3. Ik breng mijn spaargeld sinds kort onder in de Filippijnen vanwege het waterdichte bankgeheim en de hoge rente die ik mag genieten. Ik ben blij dat ik de ellende in Europa tijdig heb kunnen ontvluchten. Samenvattend is de situatie in alle voormalige bankgeheimlanden in Europa, en bankgeheim landen, die sterke financiele banden met Europa onderhouden, als volgt: in alle gevallen is dit een situatie, die gevaarlijk is voor uw portemonnaie. U zult worden geconfronteerd met 1 van de hiernavolgende problemen: of er is helemaal geen bankgeheim meer, of het bankgeheim is sterk afgezwakt, of de ontmanteling van het bankgeheim in dat land komt eraan, of je betaalt een fikse belasting over je spaargeld in het land waar je geld is geplaatst, of het is een combinatie van dit alles. Bron: http://themoneymakers.org/bankgeheim.html Ik ben de mening toegedaan, dat het tijd wordt om massaal uit te wijken naar andere continenten, met name naar Azie. Volgens mij is dat de enige manier om de regeringsdieven in Brussel en de VS plus de OESO, voorgoed de loef af te steken.

Comments are closed.