Het is nog maar dagen geleden dat de NL-overheid lekker stoer beweerde fel tegen een vaste voorzitter van de EU te zijn. Dit vaste voorzitterschap geeft de grote landen te veel invloed ten koste van de kleinere zoals Nederland en België. De VVD pleitte zelfs voor een veto!

We hebben in deze HUBlog en op de site al vaker voorspeld dat onze politici, als puntje bij paaltje komt, toch weer zullen toegeven. We hadden niet gedacht al zo vlug gelijk te krijgen.
Gisteren werd immers bekend gemaakt dat het Kabinet met die vaste voorzitter "kan leven".
Natuurlijk alleen maar als hij niet "te veel" macht krijgt!

Ik kan me niet voorstellen dat zij zelf zulke simpele zielen zijn dat ze dat zelf geloven. Deze formulering is dan ook alleen maar bedoeld om aan de kiezers te vertellen dat "wij" dank zij onze tegenstand wel andere belangrijke punten hebben bereikt.

Nou, die andere punten zijn net zo erg als die permanente voorzitter. Die behelzen onder andere dat de Europese Commissie meer macht moet krijgen en dat het Europese Parlement meer macht moet krijgen. Precies die zaken waar we al heel lang voor waarschuwen.

Het wordt hoog tijd dat meer mensen bewust worden van dit politiek geritsel.

We roepen dan ook iedereen die zijn vrijheid lief heeft op om na te denken en gegevens op te sturen over ideeën die kunnen zorgen dat in Nederland/ België een referendum over deze nieuwe regels gaat houden. En hoe dan deze regels afgewezen zullen worden. Graag aan info@libertarian.nl

****
Meer uitgebreide libertarische beschouwingen over opvattingen betreffende de EU vindt u onder andere onder:
http://www.libertarian.nl/topics/internationale_betrekkingen.html#1
http://www.libertarian.to/topics/overview.php?id=033