Dat blijkt uit een onderzoek van de Algemene Rekenkamer.

Ook hier weer ligt de oorzaak bij de overheid met haar vele regels en wetten.
Als voorbeeld zullen we ons vandaag beperken tot het noemen van één van die idiote regels die dit veroorzaken.

Veel boeren, en anderen ook, komen op een gegeven ogenblik in de situatie dat één van de opgroeiende kinderen de zaak zou willen overnemen. Ze bedenken een mooie oplossing. Ze zullen de schuur laten ombouwen tot een ouderenwoning. Daar gaan de ouders intrekken en de kinderen (en kleinkinderen) kunnen in de oude boerderij.
Alles met enorm veel voordelen: de grootouders wonen dichtbij, kunnen van de kleinkinderen genieten en oppassen als de ouders werken of weg moeten. Voor kleine ongemakken van het ouder worden, hebben de ouwelui de kinderen bij de hand.

Geen crèche nodig, geen bejaardencentrum met personeel dat niet te krijgen is. Veel kostenbesparing en dus minder subsiedies nodig (dus lagere belasting).

Neen hoor! Dat mag niet van de overheid. De ouders moeten naar een (ver weg) bejaardencentrum en de kinderen naar een gesubsidieerde crèche.
Oplossing: Laat de mensen vrij om te wonen waar ze zelf willen (zolang ze het recht van een ander daarbij niet aantasten).

Wie verzint toch al die inefficiënte regels om mensen te pesten?
Dat kan alleen maar de overheid..

1 REACTIE

  1. Hmm, mag dat echt niet?
    In Belgie heb je zogenoemde kangoeroe woningen, maar wellicht dat dat allemaal wel strikt gereguleerd is en je niet zomaar een oude schuur tot woonst mag ombouwen. Dat zou ik niet weten.

Comments are closed.