De Sovereign Society waarschuwt voor het wegvloeien van welvaart uit de EU.

Doordat het bankgeheim in de EU geheel aan het verdwijnen is, zeker vanaf 2005, zoeken investeerders andere havens in de plaats van de traditionele banken in Zwitserland of Luxemburg. Singapore ziet kans om een groot deel van dat geld naar zich toe te trekken.

Banken in Singapore maken voorbereidingen om Amerikaans en Europees geld dat een nieuwe veilige plek zoekt, te kunnen verwerken. Gedacht wordt dat dit minimaal om 1000 miljard dollars gaat.
Onder andere Zwitserse banken, zoals UBS and Credit Suisse, openen of zijn bezig hun kantoren in Singapore te versterken. Credit Suisse heeft nu een "private banking" kantoor in Singapore geopend met een staf van 200 personen uit 16 verschillende naties.

Dit zijn weer van die "unintended consequences" waardoor op belasting beluste politici bereiken dat er uiteindelijk minder welvaart in de EU over blijft. En ze dus ook minder belastingen zullen ontvangen!
****
. LINK: http://www.gulf-daily-news.com/arc_Articles.asp?Article=59760&Sn=BUSI&IssueID=26156
—–

1 REACTIE

Comments are closed.