Een boete van 25.000 euro kun je oplopen als je in België voor 1 november een folder verspreidt met sinterklaas cadeautjes.

Dit mag niet op 31 oktober maar wel na 1 november.

De reden voor een dergelijk overheidsingrijpen is het algemeen belang dat kinderen dan niet te vroeg bij hun ouders gaan zeuren om al vast de schoen bij de schoorsteen te mogen zetten.

Oftewel, de staat vindt dat de ouders niet zelf verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun kinderen. De staat neemt ook dat deel van de opvoeding voor haar rekening. Of beter, zij tracht het probleem te vermijden tot na 1 november.

Het is ook weer een verdere beperking van de vrijheid van meningsuiting.

De volgende stap zal zijn dat de EU hier ook weer kansen in ziet en in het kader van de ‘harmonisering’ gaat werken om die wet ook in Nederland geldig te maken.

3 REACTIES

  1. "De reden voor een dergelijk overheidsingrijpen is het algemeen belang dat kinderen dan niet te vroeg bij hun ouders gaan zeuren om al vast de schoen bij de schoorsteen te mogen zetten."

    Of dat kinderen vroegtijdig gaan vermoeden dat er systematisch tegen hun gelogen wordt?

  2. Wellicht een goed idee om dergelijke ambtenaren eens in de zak te stoppen en naar Spanje af te voeren

  3. ’t Is net als dat je beboet wordt als je voor een bepaalde SOLDEN-periode alvast korting geeft. Je mag dus als winkelier zelf niet eens meer bepalen wanneer je hoeveel korting geeft.
    Schandelijk.

Comments are closed.