Als het aan de Rotterdamse wethouder van integratie, Sjaak van der Tak, ligt, kunnen we binnenkort niet meer naar Rotterdam verhuizen.

Hij zei dat er alleen nog maar mensen mogen komen wonen die ‘een bewijsbare sociaal-economische binding met de stad hebben’. Ook zult u moeten bewijzen dat u een ‘inburgeringcursus’ gevolgd hebt. En geslaagd bent, neem ik aan!


Wel, die sociaal-economische binding zullen niet veel mensen van buiten Rotterdam hebben. En waar moet een Limburger nu die inburgeringcursus volgen? Moet het Limburgs accent omgeschoold worden in het Rotterdamse?

Deze opmerkingen van Sjaak lopen vooruit op een binnenkort te publiceren actieprogramma van het College van Rotterdam (Leefbaar Rotterdam, VVD en CDA)voor een ‘eerlijker spreiding’ van kansarme allochtonen ( = Niet-Rotterdammers) over stad en land.

Dat de Nederlandse Grondwet dergelijke spreiding verbiedt, is natuurlijk niet zo belangrijk. Aan de grondwet hoef je je in dit land immers toch niet te houden.

Wij kiezen voor mensen die hier al wonen’, zegt de wethouder.

Jawel, ‘Eigen volk eerst’!

2 REACTIES

  1. En dit op het ogenblik dat de Zuid-Nederlandse “Eigen Volk Eerst”-partij, het Vlaemsche Block, naar het Centrum (waarvan?) wil opschuiven.

    http://www.standaard.be/nie

    Foei!

  2. Er is niets nieuws aan deze suggestie. De Nederlandse huisvestingswetten hebben tientallen jaren economische of sociale binding geeisd van mensen die een "sociale" (eufemisme voor goedkope) woning wilde betrekken. Pas zeer recentelijk is er een poging gemaakt meer vrijheid in de woningmarkt te brengen. Zonder succes, overigens, want verregaande overheidsbemoeienis en hier en daar wat corruptie zorgen nog altijd voor schaarste in die woningmarkt.

Comments are closed.