Minister Donner (Justitie): “Mensen beginnen geweld normaal te vinden. Deze spiraal van geweld moeten zij met elkaar doorbreken, anders staan ze in de toekomst allemaal met knuppels tegenover elkaar. Hogere straffen helpen daar niet bij”

Piet Hein Donner zei donderdagavond in het televisieprogramma Netwerk dat hij, als minister van Justitie, het probleem van toenemend geweld niet in z’n eentje kan oplossen. Natuurlijk kan niemand dat in zijn eentje.

Hij zou echter wel het hele probleem fundamenteel kunnen aanpakken. Hij zou de libertarische oplossingen eens kunnen bestuderen en vervolgens regelen dat de wet gehandhaafd moet worden, dat een overtreder alle schade vergoedt.

Als volgende stap dan onderzoeken welke wetten een inbreuk maken op de persoonlijke vrijheid van ieder individu, en die wetten gaan afschaffen. Hieronder die wetten die iemand verbieden te eten of te drinken wat hij zelf wil. Dat geldt voor medicijnen, supplementen en ook drugs. Door softdrugs vrij te maken zal er al veel minder misdaad zijn en komen agenten en cellen vrij voor de echte misdadigers.

Dit zijn een paar eenvoudige logische stappen. Natuurlijk moet je daarvoor flink zijn en aan bijvoorbeeld het buitenland vertellen dat ze zich met hun eigen zaken moeten bemoeien.

Over geweld en vrijheid vindt u een grote keuze van artikelen. Zie o.a. het artikel van Roy Childs:

Vrijheid tegen macht,

Een introductie van de tradities, ideeën en beloften van het libertarisme.

Op : http://www.libertarian.nl/artikelen/article020426_2155.html

1 REACTIE

  1. Jij vertelt toch ook aan het binnenland dat ‘ze’ zich enkel met ‘hun eigen’ zaken waarvoor de bevoegd zijn, de bescherming van life, liberty en property (kraken, niewaar), mogen bemoeien.

Comments are closed.