Vandaag beginnen in Rome de vergaderingen van de 25 landen van de EU over de nieuwe machtsverdeling.

Zou het toeval zijn dat die beginnen op "dierendag"? Want alle deelnemende staatshoofden zijn, net als de dieren, allemaal gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere!!
Er zijn de grote (belangrijke) jongens die de dienst uitmaken, en er zijn de "dwergen" waarvan (zoals Chirac zei) men zich niet veel moet aantrekken.

De essentie van het spel is echter dat elk van die 25 presidenten straks tegen hun kiezers kunnen beweren dat zij een overwinning behaald hebben, en dat de wensen van hun kiezers vervuld zullen worden.

Slechts één voorbeeld: Vanuit de meeste landen, waaronder Nederland, hebben bezwaren tegen het huidige voorstel van de "vaste voorzitter". Het vervangen van de zittingstermijn van 5 jaar, in 2 x 2 ½ jaar (dat is toch 5 ???) is nog niet genoeg. Er zal dus wel een "andere" formulering komen. Ook iets met minder macht voor die voorzitter. Maar de essentie is dat er iets dergelijks wél zal komen, en dan wordt die macht over een paar jaar er gewoon aan toegevoegd.

Een aantal wil graag dat het woord "christelijk" in de grondwet genoemd wordt. Dat is iets wat helemaal niets voorstelt, maar waar wel een paar presidenten als "resultaat" mee naar huis gestuurd kunnen worden.

Behalve de hoofdpunten die in het nieuws komen, zijn er nog 269 bladzijden in het, in leer gebonden, concept dat straks onze toekomst gaat bepalen.
Begin maar al vast te studeren, dan kunt u op het referendum deskundig NEE stemmen.

Blijft u ook oriënteren op de FREE EUROPE site:
http://www.free-europe.org