Hedy van der Laan, de Staatssecretaris voor de media heeft het zelf gezegd.

Er moet meer ‘cultuur’ komen, en er moeten prestatiecontracten met die omroepers komen. Net als bij de politie. Het is blijkbaar een nieuwe managementstool bij de overheid: Prestatie contracten!

Maar als je nu kijkers of luisteraars niet belangrijk vindt, waarop moet je dan presteren?

Voor de politie is dat eenvoudig. Gewoon het aantal bekeuringen.

Maar wat moet dat bij een omroep? Het aantal kijkers/luisteraars is niet belangrijk heeft Hedy gezegd. De geluidssterkte zal het wel niet zijn. De hoeveelheid programma’s die je in een bepaalde tijd kunt stoppen? Ik zou niet weten hoe je iets anders objectief kunt meten dan het aantal bezoekers.

Meer cultuur zegt ze. Maar daar begrijp ik niets van. Cultuur is kennelijk datgene wat de overheid cultuur noemt. Als ze dat dan brengen, is dat een soort zelfbevrediging. Want de kijkers hebben daar geen belangstelling voor en gaan dan wel naar een andere zender.

Meer voor Vrouwen? Dat zegt ze!. Maar is dat geen discriminatie van de andere helft van de inwoners?

Meer voor immigranten! Moet er meer Islam gebracht worden?

In de NRC lees ik dat Hedy een ‘Kwaliteits impuls’ wil.

Ze geeft uiteraard geen definitie van wat ze daarmee bedoelt. Dan zou ze met de billen bloot moeten komen.

Ik heb altijd geleerd dat kwaliteit datgene is wat de KLANT belangrijk vindt. Maar als je nu geen klanten wil hebben? Hoe moet je dan de kwaliteit beoordelen?

Of is het weer zo’n woord dat je fijn politiek kunt gebruiken omdat iedereen er zijn eigen interpretatie aan geeft, en zich verbeeldt dat alle anderen er hetzelfde mee bedoelen?

De hele publieke omroep is overbodig. Hef maar helemaal op. Bespaart weer geld, en maakt een belastingvermindering mogelijk. De particuliere zenders vullen het gat wel op.

Het opheffen zou een mooie eerste stap kunnen zijn om het hele Ministerie van Cultuur op te heffen. Een actie waarvoor we hier al vaker hebben gepleit.

2 REACTIES

  1. [1] ja, jij hebt t door hoor, anarchie, alles kapot, nou goed???? wat zou dat nou weer oplossen???? (voor de duidelijkheid, de eerste zin was sarcastisch)

Comments are closed.