In het kader hoe meer regels, hoe meer gaten, is de firma http://www.yessmoke.com/

vanuit Zwitserland een postorder bedrijf in sigaretten begonnen.

Door een afspraak met de Zwitserse fiscus kost een pakje sigaretten inclusief verzendkosten € 1,40

t.o.v. in Nederland nu 3,35 en straks 3,80.

Het werkt doordat zij alle bestellingen in hele kleine pakketjes uitsturen, zodat douane of accijnsvangers er geen grip op krijgen: in Nederland hebben we daar al ervaring mee: als er maar genoeg coke smokkelaars binnenkomen, worden ze ook niet berecht.

Het is hier niet de bedoeling om op te roepen tot wetsovertreding, laat staan om te gaan roken, maar om dit voorbeeld ter illustratie te geven dat wanneer een overheid te ver gaat met het verhogen van prijzen, of dat nu coke of accijns is, er ALTIJD een oplossing gevonden wordt, en in de gevallen waarvoor geen oplossing komt, wordt het produkt ‘illegaal’

25 REACTIES

 1. Ik ben er zowieso nu wel voor om zoveel mogelijk zwart te doen en zo weinig mogelijk belasting te betalen. Fuck ‘em. Gewoon uithongeren die handel.

 2. N.a.v. eerdere berichtgeving is mij vandaag (23-12-2003) telefonisch door een medewerker van de belastingdienst én de douane (accijnsbewakers) medegedeeld dat een vrije invoer van sigaretten een limiet heeft van 50 stuks per dag. Dat betekent dus dat Yessmoke.ch volgens de belastingdienst én douane legaal handelt in haar rookwaren omdat zij per zending een 2-tal pakjes sigaretten ad. 20 stuks (40 in totaal) aan de consument uitleveren. Dat de tarieven zo laag liggen komt omdat er geen accijns van maar liefst 73% (!!) wordt geheven. Overigens onderschrijf ik de stelling van mijn voorganger zeker NIET om alles zwart te doen. Maar ergens anders goedkoper winkelen is tegenwoordig een Godsgeschenk. Nog even voor de duidelijkheid: Yessmoke geeft aan dat doorverkoop van rookwaren strafbar is en dat is in NL oók strafbaar. Dus aspirant-handelaren dienen wél op te passen. Het is slechts voor eigen gebruik. Via http://www.goedkoopgenieten.nl kan nu ook bij yessmoke worden gekocht. Het is (helaas maar niet ergerlijk)wel zo dat men eerst even een piepklein accountje moet aanmaken. Nou….dát heb ik er wel voor over, want ik bespaar per 1-1-2004 maar liefst € 2,30 per pakje. Sinterklaas bestaat dus wél !!

 3. Ik ben er erg blij mee. Al die regeltjes….dat moet maar eens afgelopen zijn. Hopenlijk gaat iedereen in Zwitserland bestellen.Ik ben een sociale rookster, maar soms heb ik het gevoel als een crimineel aangekeken te worden; de accijns, die ik moet betalen houd ik nu zelf in mijn pocket.

 4. als nu iedereen stopt met roken:

  worden minder accijnsen (belasting)afgedragen dus gaat iedereen meer belasting betalen dus iedereen is van dit beleid de duppen. dus kan men er beter er voor zorgen dat de rokers meer aan het ziekenfondsen betalen dan betaald de gebruiker, en dat moet met alles zo zijn is mijn meening behalven voor de transport sector, want dan worden all produckten duurder.

  ps. ik ben niet roker en geen bestuurder van een motervoertuig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. ja inderdaad ieder roker moet op een of andere wijze hun sigaretten ergens anders vandaan halen laat mijnheer potter en aanhang maar eens voelen als wij met zijn alle stoppen dan zijn de niet rokers de dupe want dan moet alles omhoog ik vind het bespottelijk hoe ze omgaan met de rokers terwijl wij zorgen dat hun het meest belasting van ons vangen wrij land??????????? vergeet het maar i.g beumer

 6. Ik ben een niet roker, maar ik vind het rond uit belachelijk hoe rokers vervold worden. Het is een heksenjacht geworden. Dat er in openbare gelegenheden, zoals restaurants gescheiden ruimtes zijn okay. Waarom heeft een niet roker meer rechten als een roker??? We leven in een vrij land iedereen mag doen en laten wat hij wil zonder zijn mede burgers te schaden. als iemand last heeft van rokers dan moet hij er niet bij gaan zitten. Kwam de roker er later bij vraag dan vriendelijk hiermee op te houden. Samen komen we er wel uit, daar hebben we Balk-elende niet voor nodig.

 7. ik ben geen roker. Want je kunt beter niet roken.Maaaar europa is europa. Dus nederland zal zich steeds meer moeten aanpassen. De rokers hebben gelijk als ze op deze wijze goedkoper hun rokertje kunnen aanschaffen

 8. ik ben een niet roker, wat mij betreft

  moet een roker lekker roken, alleen niet daar waar hij of zij de anderen hindert,het lijkt mij ook goed om de roker uit het ziekenfonds te zetten omdat de gemeenschap al genoeg last heeft van de rokers, als de rokers willens en wetens zij of haar gezondheid wil verkankeren dan moeten zij het zelf weten, maar niet op de kosten van de gemeenschap, laten ze zich maar particulier verzekeren met een lekkere hoge premie. groet, antie roker

 9. even 1berichtje voor Jan de "sufkut" Antieroker, die hoogstwaarschijnlijk zeer sportief is, en derhalve wel een of andere "gevaarlijke"sport zal beoefenen,net als de rest van die "sufkuttige"antierokers, die ons ROKERS met hun "sportblessures"een enorme hoop geld kosten.Derhalve Jan,en de rest der antierokers,vraag ik mij als roker af,ik betaal voor mijn cigaretje 73%belasting,of Jan en de ANTIEROKER in t algemeen niet beter hun bek kunnen houden, en zich met hun eigen kippen bemoeien. Groeten Kees

 10. ik vind het absoluut belachelijk dat je hier 73% belasting betaald over je shagie,al die sporters moeten ze meer belasting laten betalen.wie zijn er meestal ~maandags ziek.juist ja,de sporter.het is toch zo gezond.

 11. Even voor alle duidelijkheid, dat rokers uit het ziekenfonds moeten ben ik het niet mee eens. Zolang de meerderheid van onze patienten niet roker is waarom zou deze er dan onder moeten lijden?

  Kanker zit in de genen en komt bij sommige mensen eruit en bij sommige niet, verklaar mij eens waarom veel niet rokers aan kanker overlijden.

  Dat roken ongezond is ben ik het mee eens, maar stress is ongezonder. Zo zijn er nog veel dingen op te noemen wat niet gezond is. Moeten al die mensen dan uit het ziekenfonds????

  Denk ook eens aan topsporters en risicosporten, dit bevorderd de gezondheid ook niet. Dikke mensen ook maar meteen uit het ziekenfonds omdat ze meer kans hebben op hart en vaatziekten????

  Als iemand goedkoop zijn rokertje kan aanschaffen is het een dief van zijn eigen portemenee als ie het niet doet.

  Mensen aan de grens tanken toch ook in duitseland omdat het goedkoper is.

  Mijn advies, let op de koopjes dan hou je geld over voor leuke dingen.

 12. moeten sigaretten goedkoper worden ? geef tegenargumenten en voorargumenten alstublieft ! Alvast bedankt

 13. waarom krijgt een junk gratis!!!!!heroine,cq metadon? waarom krijgt een crimineel strafvermindering????? waarom krijgt een drugssmokkelaar in thailand plotseling gratie????? wie weet???? waarom,en met wat voor rede bemoeien die bemoeizuchtige fucking antierokers zich met ons rokers, die zich scheel betalen aan accijns,en ons rokers niet hoort klagen over prijs van rookwaar. bemoei je met je eigen zaken,en kom niet meer in gelegenheden cq gebouwen waar gerookt word. wij,de rokers,zitten niet te wachten op GEZONDHEIDSRUKKERS als jullie.gr kees

 14. ik vind dat je gewoon de junk uit mag gaan hangen. moet je maar zelf weten maar dan ook geen schade vergoeding.

  en 73procent dat is gewoon kloote daar baal je gewoon van. Maar als je in een kafee of the middle of nowere zit en er komt een rokker aan dan kan je wel vragen of je ff opvlikkert en als hij er eerder zit dan moet jezelf gewoon oprotten ey mzzl e en nou die kloote procent lager of ik zorg er zelf voor.

  dat `s meeeeeeeeeeeeeeeeee

 15. Kan zijn maar ik heb één keer bij Yessmoke besteld en nooit meer wta van ze gehoord. Geen sigaretten en geen antwoord op mijn mailtjes. Uiteraard werd wel mijn creditcard aangeslagen… Geen aanrader dus!

 16. Ook besteld bij Yessmoke. Ik wacht al bijna 6 weken op mijn bestelling.

 17. Ook besteld bij yessmoke, verzonden door ze tozover geen probleem echter plakt de ptt de nveloppen aan elkaar en dan zit je per zending op meer dan 50 sigaretten en moet je alsnog invoerrechten betalen !! volgens yessmoke kon je de zending wiegeren dus gedaan echter nooit geld retour gekregen 100 euro naar de kl… Zit te denken om met wat mensen vanuit Amersfoort naar luxenbourg te reizen in een toruingcar kosten de peuken en drank minder dan hier en de reis kost ook weinig !! belangstelling voor dit plan mail me even hoe meer zielen hoe meer vreugd

 18. Roel, als je hebt betaald via je creditcard kun je bij Interpay een formulier aanvragen voor een "betwiste betaling". Je krijgt dan een formulier toegezonden. je vult dat in, print je email bevestigingsorder uit en voegt die erbij en binnen 2 weken krijg je via Interpay je geld terug. Zij verhalen het op Yesmoke. Ik heb dat ook gedaan en dat werkt snel! DOEN DUS !!!!

 19. Jongens, allemaal claimen bij Interpay. Overigens zend Yesmoke de sigaretten wél af maar TPG Post houdt alles tegen in opdracht van de Douane op Schiphol. Men spaart per postcode alle bestelling en sturen je dan een aangifteformulier accijnsbetaling. Als je daar niet op reageert, dan stuurt TPG POst de sigaretten terug naar Yessmoke. Geen zorgen dus

 20. heb onlangs via internet voor het eerst bij budgetsmoking.com sigaretten besteld per slof was dit incl. verzendkosten €29.95 heb dit alles betaald maar zit nog steeds op de sigaretten te wachten…hoe krijgt een klant dit retour???? graag reacties…

  ik adviseer "niet betalen"dus…want nu maar zien hoe je je poen weer terug krijgt.

 21. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik een zeiljacht heb en in Z.Spanje woon. Vaar naar Gibraltar en koop een slof(30 stuks of meer per reis) voor E 9,50 daarnaast ga ik diesel tanken en koop wat van mijn favoriete wiskey. Val allemaal dood afpersende belasting klerken in Nederland.

  Groet vanuit een zonnig Spanje,hier kost overigens een fles Jonny Walker

  E 8,99 p/ltr en een ltr benzine E 0,85 en geen wegenbelasting en geen BPM en de btw is 16 % geen 19 zoals "thuis"

  Slaap lekker verder.

 22. de belasting en de die andere stront kaffers van de staat en de wet en de hele reutemeteut zijn de opstichters van de ilegale handel iets wat duur is en wat verboden is is veeeeeeel geld waard in de zwarte industrie maar dat snappen die stront boeren niet en dat interseert ze niet want die mensen die dat beslisen ja die hebben er geen last van dat ze veel moeten betalen want die verdienen zat en die hoeven er toch bijna niks voor te doen alleen een beetje handjes schudden en ja te knikken belastingdienst makkelijer kunnen we het niet maken voor de ilegale handel viespeuken

 23. ik heb een tante uit marokko en die komt hiep hoi! en die brengt een ziekelijk grote berg peuken mee dus mensen als je nog wat moet kom maar bij mij! check http://www.denkutook.nl grtz b2t

 24. Ik vindt dat
  je gewoon mag roken
  zelf rook ik ook
  maar op school moet ik buiten in de regen roken
  ik ben er zelf voor dat er een rook hok komt op scholen en andere
  gebouwen zoals kroegen enzo
  dan is iedereen blij
  van mij mag mijn pakje van nelle zware wel weer naar 5euro

Comments are closed.